1. hal1's Avatar
    Per my battery widget my discharge rate is 1% per 10-11 minutes. It was 1% per 21 minutes 2 days ago. Nothing significant has changed since then. This happened a few days ago and doing the wipe cache partition seemed to correct it. Not this time. What gives?
    11-13-2013 05:18 PM
  2. marlin29311's Avatar
    Sounds like a rouge app running or something syncing way too often...my battery drains at less than 1% when I leave it on overnight and don't touch it, and I have Google sync, a Comcast email, facebook, twitter, Kik messenger, and weather all doing things. Have you installed any apps lately? Have you checked your running processes?
    11-13-2013 06:55 PM
  3. hal1's Avatar
    nothing different that I can think of, no odd apps running.
    11-13-2013 08:31 PM
  4. CrazyRussian007's Avatar
    Did any of the apps got updates?

    Last week Photo Grid app got updated and started devouring battery even after force closed - it finished my battery from 100% to 7% in 5 hours.
    11-13-2013 09:11 PM
  5. CrazyRussian007's Avatar
    You didn't mention this in your OP - what does the battery history screen shows? What eats all the power?
    11-13-2013 09:13 PM
  6. hal1's Avatar
    I removed an email app that I hadn't seen before and we'll see how that goes. Things seem much better already, 98% after one hour. We'll see,
    11-13-2013 10:01 PM
  7. marlin29311's Avatar
    Sounds like that might have been the culprit - it was probably constantly polling.
    11-14-2013 08:20 AM
  8. beeare's Avatar
    All of a sudden my battery stats are only up to date from the last reboot instead of the last full charge.

    This is in the native battery meter and GSAM pro. In the GSAM pro I checked the settings and it is supposed monitor since the last full charge, which is how it's always worked, but now all of a sudden it isn't.

    Anybody know how to fix?

    Sent from my XT1080 using AC Forums mobile app
    11-14-2013 08:38 AM
  9. doogald's Avatar
    All of a sudden my battery stats are only up to date from the last reboot instead of the last full charge.

    This is in the native battery meter and GSAM pro. In the GSAM pro I checked the settings and it is supposed monitor since the last full charge, which is how it's always worked, but now all of a sudden it isn't.

    Anybody know how to fix?
    No. That isn't happening with my phone. Are you sure that it's getting a full charge?
    11-14-2013 09:33 AM
  10. beeare's Avatar
    Yes, I even rebooted my phone 2 more times since and it is resetting every time. And with GSAM, it seems to be linking to the native battery monitor now because I have the settings to track it since the last full charge.

    Completely out of nowhere. Weird...

    Sent from my XT1080 using AC Forums mobile app
    11-14-2013 09:38 AM

Similar Threads

  1. 5900mah battery from Zerolemon
    By ryancell in forum Sprint Galaxy Nexus
    Replies: 6
    Last Post: 03-12-2014, 08:39 AM
  2. S4 battery goes from 35% to zero in minutes! Why?
    By Timmevs in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 6
    Last Post: 11-25-2013, 06:01 AM
  3. Battery Life & Tips
    By Don164 in forum HTC One M7
    Replies: 12
    Last Post: 11-17-2013, 04:33 AM
  4. Fast Battery Drain Even With New Battery
    By ih8apl in forum HTC EVO 4G
    Replies: 1
    Last Post: 11-15-2013, 01:51 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD