09-05-2017 10:53 PM
29 12
tools
  1. steveg2112's Avatar
    I don't know if it's connected to the last update or a rogue app but my phone keeps losing its paired Bluetooth devices. I have had to re-add devices several times over the past week and they keep disappearing, anyone else seeing the same thing or have any advice?
    10-31-2016 09:05 PM
  2. B. Diddy's Avatar
    Just want to be sure -- the BT devices are actually un-pairing, or is the connection just dropping? From what you said, it sounds like the former, but I could see how some might interpret it the other way.
    11-01-2016 06:11 PM
  3. steveg2112's Avatar
    Yes, they are un-pairing. They disappear completely from the BT device list.
    11-01-2016 09:44 PM
  4. perkdog65's Avatar
    Yes, they are un-pairing. They disappear completely from the BT device list.
    I am going to say that it is not related to the update because I have had no BT issues after the update and I have 4 devices that I use day to day.
    11-02-2016 08:32 AM
  5. B. Diddy's Avatar
    See if this happens in Safe Mode as well: https://motorola-global-portal.custh...p/30,6720,9583
    11-02-2016 11:11 AM
  6. antk90's Avatar
    I've had this happen to me twice and I can't figure out why.
    11-12-2016 04:58 PM
  7. Ryan Cheesman's Avatar
    I don't know if it's connected to the last update or a rogue app but my phone keeps losing its paired Bluetooth devices. I have had to re-add devices several times over the past week and they keep disappearing, anyone else seeing the same thing or have any advice?
    Me too, driving me crazy. I thought it was a new app, but I uninstalled it and it's still an issue. Note it seems that this started after the update that enabled wifi calling.
    11-20-2016 12:09 PM
  8. Phillipk86's Avatar
    Me too, driving me crazy. I thought it was a new app, but I uninstalled it and it's still an issue. Note it seems that this started after the update that enabled wifi calling.
    I just got the Turbo 2 a few months ago, but just had all my paired devices removed with no apparent cause today. Hopefully it's a one time glitch or something.
    11-20-2016 10:54 PM
  9. Pollster's Avatar
    Additionally, how do other devices pair with the item that's dropping? I have continued trouble with my phone unpairing from the speaker in my kitchen, but I watch the iPhone users in my house having to re-pair as well.
    11-22-2016 01:35 PM
  10. rhamnik's Avatar
    Same on my Motorola Droid Turbo 2 (Verizon)... Ever since the last update in early October, I keep having to re-add all my Bluetooth pairings...they all (4-5 total) just randomly disappear. Had no problem with this for the entire time up until the update.
    11-23-2016 03:59 AM
  11. steveg2112's Avatar
    So, I thought the problem had gone after deleting a suspect app but today they have all gone again. Not sure if it's the cause or related to but I noticed they had gone after picking up a rental car and connecting with android auto. It was when I went to add the car as a trusted device that I saw my other Bluetooth devices were missing. My own car was connecting fine earlier today
    11-28-2016 07:55 PM
  12. bigguy_132's Avatar
    Full Disclosure: I participated in soak tests for the MM update.

    I had this issue during testing and so did several others. It was reported on the soak test forums but nothing was done about it. I have had this happen 4 or so times since they closed the soak test and pushed it out. This was sometime ago was the soak test but it seems to be the phone wiping them out we couldn't find any apps etc that seemed to do it.
    12-23-2016 10:27 AM
  13. Vito2000's Avatar
    I've been having this same issue where all of my BT devices will suddenly become unpaired from my phone. It has only happened since the last update and seems to happen about once a month. I did a factory reset yesterday to attempt to address a completely different issue. Only time will tell if that has helped with the BT issue.
    01-16-2017 09:39 AM
  14. Marlinvx's Avatar
    It is definitely update related. Mine does the same, in conjunction with auto power off at 20-30% battery life. It will all of a sudden go to zero, power off. Plug it in, jumps to 30ish percent in less than minute. I tried reinstalling the update, same issue. My wife has the same phone, but does not have this problem. I have lost my Bluetooth list 8 or 9 times now...Sucks.
    01-18-2017 07:14 PM
  15. NoBreak's Avatar
    +1 So annoying to have to keep repairing.

    Any fixes/work-arounds/apps that will help?
    01-19-2017 11:19 AM
  16. Sandman333's Avatar
    Happened to me once so far also. No known cause or cure.
    01-26-2017 02:55 AM
  17. myuzickman's Avatar
    I just had this happen to me today. Everything wiped, and I had to reconnect. When trying to reconnect to my car, the "pairing" screen pops up and then disappears, then keeps appearing and disappearing. Even restarted my phone and it continues at random while driving. This needs to be fixed ASAP.
    01-26-2017 09:06 PM
  18. firepsych's Avatar
    My DT2 loses BT connections after reboots.
    FWIW, I'm a Google App beta tester and I reboot after updates.
    02-06-2017 07:54 PM
  19. Sandman333's Avatar
    Happened to me again, for the second time, today. All of my Bluetooth pairings and the custom name I had given my phone under the BT settings were spontaneously gone. There is no reason for this other than Android is unstable. Ridiculous.
    rdjr74 likes this.
    02-16-2017 08:39 PM
  20. leolson's Avatar
    This happens to me on my DT2 as well. Every single time my phone is rebooted I loose all of my Bluetooth pairings including my Moto 360 and my Moto Buds. This is very annoying. This is compounded by the fact that my phone seems to reboot every Wednesday afternoon like clockwork which is also pretty annoying.
    02-22-2017 04:26 PM
  21. bonaphide's Avatar
    DW having same problem on a 2015 Moto X Pure (XT1575). Occuring about once a month and started about 3 or 4 months ago. Is this only a Moto MM issue?

    fwiw, I just removed permission to 'change system settings' from the Moto apps ... dont know if it will make a difference.
    02-22-2017 11:16 PM
  22. rbess1965's Avatar
    Having the same issue on my Motorola XT1254 Droid. Thought I'd accidentally removed a file it needed or something to that effect and was about to go through the hassle of a factory reset just to see. But in reading this now recall that it did begin with the recent update to Marshmallow. I still hate updates, so frustrating. Hopefully by leaving a comment here, when someone discovers a cure, I will get an email notification from this string.

    Thanks,
    03-01-2017 12:22 PM
  23. coldjustice2's Avatar
    Mine has been repeatedly un-pairing. They pushed through another update which did NOT fix the issue. I would love to find a fix.
    03-30-2017 11:34 AM
  24. Kutschied's Avatar
    I have this issue in my car and at home with the sound bar.
    04-01-2017 12:50 AM
  25. Cainamzak's Avatar
    I had this issue before the 7.0 LP update, hasn't happened since.

    I would think there was something wrong with the MM file on the DT2, as I don't have the problem on my MG4P running MM.
    04-01-2017 01:10 PM
29 12

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 12-01-2016, 08:22 AM
  2. Replies: 18
    Last Post: 11-24-2016, 04:00 PM
  3. Gear Fit 2 - App for non Samsung devices - Does it lose functionality?
    By nicosalvia in forum Samsung Gear Fit 1 & 2
    Replies: 2
    Last Post: 11-14-2016, 11:17 AM
  4. How do I pair Google Pixel XL?
    By diver110 in forum Google Pixel & Pixel XL
    Replies: 4
    Last Post: 10-31-2016, 08:28 PM
  5. Anyone getting Bluetooth disconnects, Moto Z Force?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 10-31-2016, 07:44 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD