1. Thehomez's Avatar
    Hey guys, I am having a major issue with my wifi since the froyo update. I know many people are also having issues with their wifi but my problem is that I happened to also just get a new router (Buffalo WZR-HP-G300NH) so I can't figure out what is causing the issue.

    Basically my phone is never connected to my wifi unless I go into setting and connect it each time and then it loses its connection shortly after. For some reason when you go to networks it says 'Diabled' under the network though I have told it to remember it many many times. I had Y5 Battery Saver before and thought this may be causing the bug but I'm still having problems even after an uninstall. If this is a pure Froyo issue are there any plans for correction? I know they are working on a few fixes...

    And my router is working really well with everything else that has used it so I'm assuming its the phone however I didn't have this problem with my old crappy router and now this awesome $100 router is a mess with the phone. Any suggestions are really appreciated!
    09-28-2010 10:39 AM
  2. anon(22163)'s Avatar
    Doesn't really help you but I used to have problems all the time. I would have to manually connect to my Wifi, but after Froyo it's all good.

    I would try different security settings on the router. If you have WPA2 only trying changing it to WPA2 + WPA1 or just WPA1. Delete the wifi profile on phone and reset it up each time you change something.
    Thehomez likes this.
    09-28-2010 10:50 AM
  3. titot4u's Avatar
    When I connect to my Wifi at home with my Droid X, After a few minutes, I lose connection on all my wireless devices through-out the house. It seems to happen frequently only when connected to wifi with the phone. I need to physically disconnect the power from my router and everything seems ok again.
    09-28-2010 11:25 AM
  4. wildman's Avatar
    When I connect to my Wifi at home with my Droid X, After a few minutes, I lose connection on all my wireless devices through-out the house. It seems to happen frequently only when connected to wifi with the phone. I need to physically disconnect the power from my router and everything seems ok again.
    Are you using a N supported router and if so do you have it to transmit B,G and N because I have ran into a issue with a number of routers using this feature, it would work fine until I connect a wire N device, especially if all the other devices on that network is using B or G wifi cards. Now all my devices in my house is wireless N so I simply disabled the B and G transmission and haven't had any issues.... If you still have B or G devices on your network try to switch the router to transmit B and G and disable N because if all devices on the network isn't N it will only transmit the lower transmission so N wont function correctly anyway. Droid x will still work on this setting.
    09-28-2010 12:12 PM
  5. titot4u's Avatar
    My router is transmitting on mixed. Ill report back here if I find anything else.

    Thanks
    09-28-2010 12:19 PM
  6. Thehomez's Avatar
    Doesn't really help you but I used to have problems all the time. I would have to manually connect to my Wifi, but after Froyo it's all good.

    I would try different security settings on the router. If you have WPA2 only trying changing it to WPA2 + WPA1 or just WPA1. Delete the wifi profile on phone and reset it up each time you change something.
    Thanks for the suggestion! I actually had it on mixed WPA1 and WPA2 but then thought maybe I should just change it to one setting rather than mixed and it seems to have solved the problem. I'm now running my router on WPA2 only and the phone connection has improved. I'll report back after a day or two of use with the final word. Thanks again!
    09-28-2010 04:11 PM
  7. dgs2000's Avatar
    I was experiencing the same continuous dropping and setting my router to 802.11g ONLY fixed it.
    09-29-2010 09:23 AM
  8. dvader's Avatar
    When I connect to my Wifi at home with my Droid X, After a few minutes, I lose connection on all my wireless devices through-out the house. It seems to happen frequently only when connected to wifi with the phone. I need to physically disconnect the power from my router and everything seems ok again.
    I have the same issue since upgrading to froyo.
    running a Linksys WRT54GL 802.11b/g
    with wpa2
    it was working fine with 2.1 and now that i upgraded 1 of my dx's to froyo
    whenever i try to communicate on ti via wifi, all my wireless connections are dumped. and i have to wait for them to come back.
    09-29-2010 10:09 AM
  9. Sailmaker's Avatar
    I had the same problem...wifi kept intermittently disconnecting...solution: rebooted wireless modem: unplug power source...wait 3 minutes...plug back in. Wait till router recycles...BOOM...problem solved. I haven't had a disconnect in 3 days.
    10-28-2010 07:51 PM
  10. davidnc's Avatar
    Rebooting router doesn't perm. fix the wifi issue in my case it will for about a week then its the same ole thing . its a bad motorola blunder and should have already been fixed because it was known of the day of froyo release.

    That info was posted by motorolla people on motorolla's website as well.My other wifi devices( Htc Incredible,ipod touch) have no issues its just with motorola ,

    Oh well live and learn I will never buy another motorola device lol ...this was their 3rd and final strike.(selling it or scraping it as soon an improved phone is avail. I like)

    I would actually buy an Iphone (vzw "rumored") before I bought another motorola device.

    (now typing that I feel a lil better , lol)
    10-29-2010 04:41 AM
  11. dubge's Avatar
    I agree, I think I am done with motorola after this phone. These little bugs have gone long enough. While I do not have that much of a problem with wifi dropping or disconnecting, it does happen.
    10-29-2010 08:44 AM
  12. Thehomez's Avatar
    Unfortunately as stated above the router reset is only a temporary fix. The main issue is with the phones wifi. Anyone have any ideas on when Motorola is planning on releasing the fix?
    10-29-2010 09:15 AM
  13. dubge's Avatar
    I think it is coming in the next update (2.3?) and I think it is rolling out to the D2 any day now. I did read one of the things new in the update was better wifi connectivity so I assume that will address the issue
    10-29-2010 10:13 AM
  14. weasle543's Avatar
    FWIW...

    My first X connected and stayed connected to my Netgear WNR2000 router, however the connection was not very good regardless of router settings. Updated to froyo, connection was great for 3 days, then it started with the connect, disconnect loop. Did 3 factory resets to no avail.

    Went to VZW store and they gave me a new X (yes a brand new one, watched them take it out of the box) with froyo already installed. Brought it straight home and had the same connect, disconnect issue with the Netgear WNR2000 router.

    Bought a Belkin "Share" (b/g/n) router. The X has been connecting and staying connected since Oct 4 no problems.
    10-29-2010 04:46 PM
  15. grumpyoldman's Avatar
    I have a Netgear WNDR 3700 b/g/N and just got DX 2 weeks ago. It has Froyo installed and it will only see the G and it does the disconnect-connect thing all day. Rebooted modem and router, tried differnt security and it does not see the N signal. I was on the phone w/Motorola for 2hrs today and they had no clue.

    The Tech did tell me Netgear and D-link seem to give most of the problems!!
    11-01-2010 09:40 PM
  16. davidnc's Avatar
    if you go to the motorola site you will see their forum with a whole lot of threads about the wifi issue, as well as othe known bugs/ and confirmation of known bugs

    http://supportforums.motorola.com/co...roidx?view=all

    confirmed known issues:
    OK here is what we have so far so if you see your issue on here there is no need to post.

    Matt will post bulleted responses in italics....OMG this is getting long -- I am going to regret this...
    1. fix wifi
    Our team has a list of WiFi improvements. Some made it into the Froyo build and some did not. More to come.
    2. fix battery manager
    Acknowledged. We have a team on this.
    3. wifi and gps are preventing the phone from sleeping
    Possibly. A GPS change was created but not sure if it's in Froyo build -- I will check. This WiFi thing is new to me. Have you changed your WiFi sleep policy? Go to Menu > Settings > Wi-Fi settings > Menu > Advanced > WiFi sleep policy.
    4. phone no longer goes into silent mode
    Is the problem here that you can no longer toggle from Ring (or Ring and Vibrate) to Vibrate Only to Silent? Because you can still have silent mode.
    5.restore the ability to use a pin or pattern screen lock without also having to use the slider screen lock
    Reported. Need to check where this came originated. Since it is also the case on Droid 1 on Froyo, may be a Google change.
    6. Time Stamp issue on text messages
    Acknowledged. We have a team on this.
    7. Photo Gallery lag in landscape view
    Might want more detail on this. Factory reset and reseat and/or reformatting the sd card fixed similar issues with music player.
    8.Quick contact widget pictures are too big and get cropped
    Mine look fine -- cropped but easy to recognize and kind of groovy. Use Shortcut > Contacts for tiny, uncropped pics for speed dialing.
    9.Ability to change/modify/customize notifications for each individual email account w/o needing an app
    Noted. Will submit as suggestion.
    10. Keyboard needs ".com" key and a "www." key and a constant "," button
    Noted. Will submit as suggeestion.
    11. Sorting by last name and display by last, first
    Kind of a Google thing but let me see.
    12. copy/paste in exchange email
    Will ask to add to the the future Exchange feature list.
    13. fixing screen orientation defaulting to landscape. The screen tend sto default to landscape when flat on a table or when it should be portrait.
    I see this sometime. Let me look into it.
    14. Notifications in the notification bar won't clear. Example is i check my voicemail and they are empty but the voicemail icon returns for no reason. also seems to happen with the alarm not clearing or returning after it is cleared.
    Not sure what this is. You have to do something to a VM to get rid of it, and it's the network that pushes the notification. Appointments have to be dismissed vs. snooze. Maybe real but need more documentation.
    15. Moto music player freezes phone every time I rotate phone to landscape and back to portrait.
    Factory reset and reseat and/or reformatting the sd card fixed this on my music player.
    16. Calendar colors are extremely difficult to read (white on pastel color). Need option to change colors or to match blue/white on black that Corporate Sync uses.
    Not seeing this. Which calendar does this refer to? Widget, app, etc.?
    17. while on a call, and a message or "notification" comes through, it beeps just as in incoming (call waiting) call comes in. can this be an option?
    This annoys me too. I did bring this up once. Will try again.
    18. custom ringtones work fine until at some unknown time the custom ringtone does not ring, the default ringtone rings. the contact setting still shows my custom ringtone. A reboot of the phone corrects the problem for a random amount of time.
    This is the known but as-yet unsolved issue where any on-device media -- and some types from Web -- suddenly stop working until after a reboot. On Droid 2 and X. We are working on it.
    19. inconsistent exchange push
    We have a team on this.
    20. Voice commands improved (volume consistency and load times) and the option to use Google Voice Search over Bluetooth.
    Not sure what plans are to improve this -- agree that it's not the best. I will add to the list.
    21. Bring back original swype keyboard.
    Is this us or Swype?
    11-02-2010 04:39 AM
  17. horseshoe's Avatar
    #22: Fluttering 3G/1X/3G. This too is a frequent issue discussed on the Mot board, but it may be taboo to include it on the official list in the above post.
    11-02-2010 09:33 AM
  18. mikesmith's Avatar
    I had problems with my wifi. My phone would see the network, but would not connect.

    I then went into my settings on my router (Belkin N router) and used the WiFi Protected Setup (WPS) and now it works perfectly.

    You use WPS to connect the router to the phone. The X has a WPS connect option. Couple clicks and you're done.
    Thehomez likes this.
    11-02-2010 09:59 AM
  19. Thehomez's Avatar
    I had problems with my wifi. My phone would see the network, but would not connect.

    I then went into my settings on my router (Belkin N router) and used the WiFi Protected Setup (WPS) and now it works perfectly.

    You use WPS to connect the router to the phone. The X has a WPS connect option. Couple clicks and you're done.
    Just tried the WPS connection and hopefully this will work! Thanks!
    11-03-2010 05:51 PM
  20. bergeronjc#WN's Avatar
    Are you using a N supported router and if so do you have it to transmit B,G and N because I have ran into a issue with a number of routers using this feature, it would work fine until I connect a wire N device, especially if all the other devices on that network is using B or G wifi cards. Now all my devices in my house is wireless N so I simply disabled the B and G transmission and haven't had any issues.... If you still have B or G devices on your network try to switch the router to transmit B and G and disable N because if all devices on the network isn't N it will only transmit the lower transmission so N wont function correctly anyway. Droid x will still work on this setting.
    Thank you. The WiFi not working was driving me mad...I changed it to only 802.11g and it works like a charm now.
    03-10-2011 08:38 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD