1. greydarrah's Avatar
    I'm running Froyo if it matters. Is this a known issue that did not know about? It's been a while since I tried to do a video.
    10-17-2010 01:56 PM
  2. abboder's Avatar
    This also happens to me occasionally.
    10-17-2010 02:25 PM
  3. greydarrah's Avatar
    Never mind. Rebooting fixed it.
    10-17-2010 03:26 PM
  4. Stang68's Avatar
    It's a definite issue with Froyo. The camera and camcorder apps close for no reason. Only a reboot fixes.
    10-17-2010 07:28 PM
  5. PhoenixMike's Avatar
    Same happens to me every so often. As mentioned, powering off the device fixes it.
    10-18-2010 12:36 AM
  6. newob's Avatar
    The camcorder will close if you're playing/have played pandora.
    10-18-2010 03:10 AM
  7. goliath602's Avatar
    I haven't had that problem.
    10-18-2010 03:25 AM
  8. chsszc's Avatar
    I have had this issue a few times at the most inopportune moments...Also sometimes the camera will take the picture but will not save the image...I have to reboot it to fix also. I have not seen this as one the bugs that Motorola mentioned in the fixes that are coming.
    10-18-2010 12:06 PM
  9. bberrynewbie84's Avatar
    it's an issue with froyo,it happens to me 2
    10-18-2010 05:02 PM
  10. hunfifl's Avatar
    Mine also does not save pictures that I take. I have to reboot phone and it will save for a while and then it does the same thing until I reboot again.
    10-20-2010 02:24 PM
  11. DaRkL3AD3R's Avatar
    More Froyo fail thanks to Motorola. I feel like they had Froyo on dev X's for months and were experiencing insane amounts of bugs, but also knew they needed to release it to the public by their deadline or it'd make them look bad.

    So what do we the consumers get? A shoddy, at best, upgrade that breaks part of our phones functionality, all so a corporation can't get slapped by the BBB for making promises to its consumers and not fulfilling them. Fail.

    As for the topic, yes my girlfriends phone does this as well. Sometimes photo's are not saved properly, sometimes she cannot take pictures, sometimes she cannot take video. A lot of times after this happens she can't even re-open the camera app without rebooting the phone. So fail...
    10-20-2010 05:09 PM
  12. anon(19981)'s Avatar
    I agree with newob. If I run Pandora or vlingo (safereader), it will forceclose everytime. Slacker does not have this issue.
    newob likes this.
    10-20-2010 05:48 PM
  13. greydarrah's Avatar
    More Froyo fail thanks to Motorola. I feel like they had Froyo on dev X's for months and were experiencing insane amounts of bugs, but also knew they needed to release it to the public by their deadline or it'd make them look bad.

    So what do we the consumers get? A shoddy, at best, upgrade that breaks part of our phones functionality, all so a corporation can't get slapped by the BBB for making promises to its consumers and not fulfilling them. Fail.

    As for the topic, yes my girlfriends phone does this as well. Sometimes photo's are not saved properly, sometimes she cannot take pictures, sometimes she cannot take video. A lot of times after this happens she can't even re-open the camera app without rebooting the phone. So fail...
    Since it's my thread, I think it's OK for me to high jack it...

    Dark, what OS/ROM are you running these days and do you like/love it? I'm still on the original 2.2 leak and rooted.
    10-20-2010 07:25 PM
  14. powermanaf's Avatar
    I am also having this issue and it's extremely frustrating when an image doesn't save.

    Sent from my DROIDX using Tapatalk
    10-20-2010 10:42 PM
  15. CarbonOak's Avatar
    It is an issue with Froyo, but it's somewhat related to this thread, which may help: http://forum.androidcentral.com/moto...-2-update.html

    Post-Froyo, everything worked fine for me except the Camcorder, which I had the same exact issue you did, as well as videos not playing.

    I read that thread, but the fix that I ended up doing was this:
    1. Turned off phone and removed both both the battery and the SD card.
    2. Put back battery only (left SD card out) and turned on phone until it fully loaded everything.
    3. Turned off phone again and put SD card back in with battery.
    4. Booted phone.

    Voila, everything then worked for me: music, videos, Camcorder, etc. I replied to that same thread with my solution (see post #250).

    Give it a try
    10-22-2010 03:15 PM
  16. DaRkL3AD3R's Avatar
    Since it's my thread, I think it's OK for me to high jack it...

    Dark, what OS/ROM are you running these days and do you like/love it? I'm still on the original 2.2 leak and rooted.
    Same as you brother. Original leaked 2.2 with root. It was great back in late August when it was first released and its still great today.

    I think we'll be moving off it soon though, when Motorola releases an OTA patch to fix up all these bugs (battery usage FC, camera/camcorder issues, etc)

    If they can get that stuff fixed I'll have a reason to SBF to official 2.2 and then OTA but until then, I'm doing just fine and dandy on my stock leaked 2.2. I am only running Deodexed with NexTheme, no ROMs. I don't like the whole bootstrap and what not. It's sorta meh in my eyes. A lot of the stuff on it can be done without it, just takes longer. Since I'm a down and dirty kinda guy, I prefer to take the ugly route. Plus I love command line lol
    10-22-2010 09:35 PM
  17. mikesmith's Avatar
    Mine crashes even after a reboot.

    Any good camcorder apps?
    11-03-2010 04:49 PM
  18. cobra302's Avatar
    i read a post on a forum somewhere and its worked for me, instead of going straight into the camcorder app, go into the gallery, then choose camera, then switch to the camcorder. i've done this and it works just fine with no force closing.
    11-03-2010 06:02 PM
  19. Mister869's Avatar
    Froyo issue. I've been having same issues. Cannot pin it down to another app causing issues. Some mentioned Pandora and Vlingo in car, but I am not using those and have issues.
    Rebooting is a temporary fix, but somewhere along the lines it gets whacky again and force closes when you record.
    And I have tried all scenarios, going straight to camcorder, going to camera then switching, soft record and hard record buttons. When it's whacky, it's whacky.
    Very frustrating as it has caused me to miss two video opportunities as I had to reboot.
    11-04-2010 09:00 AM
  20. mikesmith's Avatar
    I've tried a bunch of things and nothing is working. Even the Qik app forced closed.

    Guess I don't have a camcorder until they hopefully release a fix.
    11-04-2010 09:27 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD