1. nickf126's Avatar
    I did search and I did not find any answer to my problem. I have been setting an alarm in the morning, but the alarm never goes off. I tried testing it, and the alarm does sound, but it never does in the morning. It should be noted that I have the phone charging in the morning. Could that have anything to do with it?
    12-13-2009 06:16 PM
  2. Jeremy's Avatar
    Changed your subject title for you. Hope you get an answer quicker that way. I've never had that happen to me honestly, hopefully someone has a answer for you.
    12-13-2009 06:32 PM
  3. droidweasel's Avatar
    hey i was runnin into the same prob...actually made me late for work,lol. on the unlock screen,i was forgetting to turn sound on. dont know if thats whats up, but thats what happened to me. kinda embarassing, but oh well.
    12-13-2009 06:38 PM
  4. nickf126's Avatar
    Jeremy, thanks for changing the title. I do have the sound turned all of the way up. Does anyone think that it may have anything to do with the phone sleeping, or being on the charger?
    12-13-2009 07:06 PM
  5. nickf126's Avatar
    After a bit more investigation, I found that the alarm will not go off if it is on the charger, but it will go off if it is not. It does not sound like this is a wide spread problem, so do you think that I would get a replacement if I asked for one?
    12-13-2009 07:26 PM
  6. chrisb73's Avatar
    Have you check if the notification to make sure it will play. I have a protected Itunes song that would not play that was giving me problems.
    12-13-2009 07:28 PM
  7. simp_10's Avatar
    I was having the same issue. I almost missed a my flight this morning because my alarms did not go off.
    If you open alarm clock and from the screen that shows the clock and three alarms, click menu and go to settings. You have the ability to set the sound level for alarms overall. Mine was showing there would be no sound. I set it to full volume and after testing it now works (plugged in).
    Not sure about the orig poster's alarm working not plugged in vs. plugged in. Mine would not sound off either way until I set the alarm volume. I do not think it has anything to do with the General Settings Notification volume level.
    12-13-2009 08:59 PM
  8. Jeremy's Avatar
    Now that I think about it, I have heard of this issue. Sadly, it was not on the list of things to get fixed in the latest update. Luckily mind doesn't do that...
    12-14-2009 12:03 AM
  9. Se7enth Sinn's Avatar
    Make sure you didnt kill it with Advance task killer
    12-14-2009 11:34 AM
  10. DroidRage's Avatar
    I honestly have not had this problem till this morning (the night after I read this thread) I have two alarms set and nothing went off. Has anybody had any luck with any of the alarm apps on the market?
    12-14-2009 12:12 PM
  11. nickf126's Avatar
    Make sure you didnt kill it with Advance task killer
    I think that this may be my problem. I am constantly killing everyting with advanced task killer. I definately will test this. My Windows Mobile past use is showing its ugly head.
    12-14-2009 12:54 PM
  12. Chris Kerrigan's Avatar
    I think that this may be my problem. I am constantly killing everyting with advanced task killer. I definately will test this. My Windows Mobile past use is showing its ugly head.
    When I first got the Droid, I was the same way. I was constantly trying to kill apps that I was not using. But I found that Android does a pretty damn good job of managing memory, and I haven't really found that killing apps makes a difference in performance. It's just as smooth as always.
    12-14-2009 12:58 PM
  13. roguephoenix#AC's Avatar
    Make sure you didnt kill it with Advance task killer
    hmmm i have mine set to be killed by task killer when i open up task killer (not automatically) and it still works. goes off when it is supposed to.
    12-15-2009 10:37 AM
  14. nickf126's Avatar
    I confirmed that the alarm works correctly if I exclude it from task killer. Thank you to everyone who helped.
    12-15-2009 10:44 AM
  15. ericatomars06's Avatar
    My alarm went off this morning and it nearly gave me a heart attack cuz it was so insanely loud.. thats not cool though...
    12-15-2009 02:35 PM
  16. TvTechGuru's Avatar
    I have been having this happen randomly, twice so far. Just happened last night. I work overnight and had my alarm set to wake me up, phone was NOT on the charger. It never went off. Luckily I have 2 alarms. When I reached over to turn off my first alarm I saw my phone's screen flashing with the second alarm but no sound.

    I will have to double check the alarm settings but I wonder what's the problem?

    P.S. - While I sleep I also put the phone in silent mode, but the alarm still goes off so I doubt it has anything to do with the ringer/sounds being silent.
    12-16-2009 04:32 AM
  17. thevogtster's Avatar
    I have the same issue with my Android - Motorola Droid X - but it only happens after the phone has been plugged in for an extended period of time (after it becomes fully charged). I don't believe its a sound problem because all of my settings are set so that alarms go off in silent mode.

    This morning, my first alarm sounded after being plugged in for about 8 hours but DID NOT sound at 1030am (after 10+ hours)... this has happened multiple times before.

    Anyway around this?
    09-29-2011 06:03 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD