1. cjshino's Avatar
    So i download the latest twrp img and put the file in my sdk platform tools folder. I go into fastboot and run cmd and type fastboot flash recovery twrp.img and I get an error. I have looked it up and I think im the only person with this problem...
    07-29-2013 01:01 PM
  2. Paul627g's Avatar
    Not sure why that would be happening if your bootloader is unlocked and you have the proper TWRP recovery image for the Nexus 4.

    Another idea off the top of my head..

    I believe Goo Manager from the Play Store has the option under one of the menus to Install OpenRecovery Script. Maybe that is worth a shot, basically the equivalent of ROM Manager installing your Custom Recovery.
    07-29-2013 01:46 PM
  3. cjshino's Avatar
    thanks for the help. i just decided to use a toolkit to do it for me
    07-29-2013 03:48 PM
  4. 2defmouze's Avatar
    Also without posting the exact error, screenshot preferably, it's pretty impossible for anyone to figure out what's wrong, lol.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
    07-29-2013 04:32 PM
  5. Rizy7's Avatar
    You probably renamed the file twrp.img meaning the whole filename would be twrp.img.img
    07-30-2013 12:44 PM
  6. TheDonJ77's Avatar
    Interesting enough, I had the exact same problem. I could download twrp and even cmw but when I tried to open file or send it to my phone using adb I kept getting file corrupted message, could not complete operation on windows. I tried to figure it out all day, then was able to install twrp and SU using a toolkit. Weird thing is when I looked in the toolkit files its the same twrp IMG file I was trying to download directly from the twrp site.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
    07-31-2013 10:17 AM
  7. 2defmouze's Avatar
    Interesting enough, I had the exact same problem. I could download twrp and even cmw but when I tried to open file or send it to my phone using adb I kept getting file corrupted message, could not complete operation on windows. I tried to figure it out all day, then was able to install twrp and SU using a toolkit. Weird thing is when I looked in the toolkit files its the same twrp IMG file I was trying to download directly from the twrp site.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
    You shouldn't be able to open a recovery.img on you computer, and you flash it with fastboot, not adb. Hence the issue..

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
    07-31-2013 10:56 AM
  8. indestructibleguy's Avatar
    You shouldn't be able to open a recovery.img on you computer, and you flash it with fastboot, not adb. Hence the issue..

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
    same problem. Nexus 4, 4.3, OEM is unlocked. tried
    Code:
    fastboot boot recovery recoveryname.img
    as well as
    Code:
     fastboot flash recovery recoveryname.img
    nothing seems to work. i'm in ubuntu, so any toolkit.exe is out of question. (wine doesnt want to run NET2.0 exe's). rebooting to recovery after flashing CWM recovery 6.0.2.3, it boots to the 'No Command" to which holding power and pressing vol. up bring the stock recovery. wiped cache in the stock recovery, rebooted to phone, and back to recovery, same thing. downloaded newest CWM recovery (6.0.3.6), flash it, just like before it claims everything is ok (writes the recovery faster than usual both times, less than 4 secs) go to reboot to recovery, and this time it gets stuck on the google loading screen with only the white word "Google" center screen, and a slightly unlocked white padlock on the bottom center. requires a battery pull to reboot, since neither fastboot nor adb recognize it like that. thats all the info I got so far. any clues?
    08-28-2013 12:17 AM
  9. Garymeister's Avatar
    Hi, I had this EXACT same problem today, you're not alone. I can boot up the phone fine, just that any recovery I flash via fastboot, it does not stick even though it says OKAY.
    09-03-2013 04:53 PM
  10. Garymeister's Avatar
    Got it to work. Sounds crazy but make sure USB debugging is enabled.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
    09-03-2013 05:24 PM
  11. indestructibleguy's Avatar
    Got it to work. Sounds crazy but make sure USB debugging is enabled.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
    When? Flash recovery, reboot, enable debugging, reboot recovery?

    Sent from my Galaxy Nexus using AC Forums mobile app
    09-03-2013 05:29 PM
  12. Garymeister's Avatar
    When? Flash recovery, reboot, enable debugging, reboot recovery?

    Sent from my Galaxy Nexus using AC Forums mobile app
    Before you go into bootloader mode

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
    09-03-2013 06:25 PM
  13. indestructibleguy's Avatar
    Before you go into bootloader mode

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
    Done did it, nothing different... Describe your process?

    Sent from my Galaxy Nexus using AC Forums mobile app
    09-03-2013 07:02 PM
  14. Garymeister's Avatar
    Apparently, according to efrant, there are two files that OTA leaves which tell it flash stock recovery and gets rid of root; if you can find those then delete them. Try booting into recovery from boot loader menu right after you fastboot. Don't go into system right away. If custom recovery shows then flash SuperSU.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
    09-03-2013 09:49 PM
  15. indestructibleguy's Avatar
    Link?

    Sent from my Galaxy Nexus using AC Forums mobile app
    09-07-2013 01:05 AM
  16. Garymeister's Avatar
    Link?

    Sent from my Galaxy Nexus using AC Forums mobile app
    Over at XDA

    http://forum.xda-developers.com/show...php?p=45271708

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
    09-11-2013 11:52 AM

Similar Threads

  1. Can't Edit Youmail Contacts
    By Chris1239 in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 4
    Last Post: 08-26-2016, 06:35 AM
  2. Why the Smaller (Lower amp) charger?
    By Liquidretro in forum Google Nexus 7 Tablet (2013)
    Replies: 9
    Last Post: 08-13-2013, 01:37 PM
  3. Is it me, or is the Nexus 4 just a HOT looking phone?
    By Not Quite Right in forum Google Nexus 4
    Replies: 16
    Last Post: 08-06-2013, 06:17 PM
  4. need help with Media Share can moving files from phone to computer
    By j27243 in forum General Help and How To
    Replies: 3
    Last Post: 07-29-2013, 04:29 PM
  5. Permanently disconnect/remove a connected device on hotspot??
    By luohan in forum General News & Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-29-2013, 01:53 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD