1. johnatthebar's Avatar
    Hey Everyone,

    Recently (sometime in the last couple weeks - I've been out of town so it's hard to say) VOLTE stopped working on my 6P using TMO. This is not just in one area, and other devices around me have VOLTE working without issue.

    The only things that have changed in the last couple weeks would be the installation of the Feb security update to 7.1.1 and the use of a Fi SIM for a time. To be clear, I currently use, and usually use a TMO SIM, but sometimes use Fi while out of the country.

    I've verified of course that the Enhanced 4G LTE Mode setting is enabled, toggled it on and off, power cycled, removed and reinserted the SIM, and had TMO reprovision the SIM.

    This is far more annoying than it sounds once you're used to being able to transition on/off WiFi Calling w/o issue, and b/c I use tethering and voice simultaneously for work.

    Any assistance would be appreciated.

    BH

    Update - possibly resolved

    After concluding that the only thing that had changed was the use of my Fi SIM, which we know does things a bit crazy w/ the device's radio stack, I thought I'd go back to working on that angle.

    I switched to the Fi SIM, ran the repair shortcode (which took quite some time), then powered down the phone and changed back to the TMO SIM. So far it seems to be working, as bizarre as that seems. We'll see if it sticks.
    03-03-2017 08:51 AM
  2. Seremedy's Avatar
    You just needed a factory reset, adding a fi sim, google made it do some backend stuff in the os where it changes the radio activity, and adds certain system apps for fi use seamlessly
    03-04-2017 11:47 AM
  3. jorGeorge's Avatar
    I recently switched from Verizon to TMO on my 6P and have noticed I've lost HD calling when calling another VZW line. Is this normal or to be expected when switching carriers? Call quality has dropped very noticeably.
    03-05-2017 11:23 AM
  4. jorGeorge's Avatar
    I recently switched from Verizon to TMO on my 6P and have noticed I've lost HD calling when calling another VZW line. Is this normal or to be expected when switching carriers? Call quality has dropped very noticeably.
    Bump on this. Anyone have ideas?
    03-11-2017 12:35 PM

Similar Threads

  1. Lightflow on GalaxyS7 Nougat
    By AC Question in forum Samsung Galaxy S7
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2017, 08:39 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 03-03-2017, 10:48 AM
  3. how do i block calls on my zte majesty phone
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 03-03-2017, 08:46 AM
  4. Samsung S5 phone rebooting on its own.
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 03-03-2017, 08:08 AM
  5. Lightflow on GalaxyS7 Nougat
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 03-03-2017, 06:41 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD