09-22-2015 02:20 PM
6,009 ... 2425262728 ...
tools
  1. drezliok's Avatar
    @drezliok: PRL swaps persist between ROM flashes, no need to redo it.

    @jSterling: What are your wifi network settings?

    The SuperCharger tweaks are not a part of this ROM, but I am trying them out.
    Thanks. I haven't swapped my PRL yet.

    I look forward to the supercharger tweaks coming preinstalled.
    08-04-2011 02:00 PM
  2. tsunade2k4's Avatar
    With CM7 you can�t connect/charge the phone while is off, it automatically reboot/turn on

    While it is OFF only works for (froyo based roms)

    And if you try this rom http://forums.androidcentral.com/opt...ad-7-15-a.html it works when the phone is ON

    So thats definitely something wrong this build..
    I just rebooted into recovery to flash my prl. Win7 saw my phone the same as when I had it off using bumblebee before.
    JerryScript likes this.
    08-04-2011 02:13 PM
  3. JerryScript's Avatar
    Thanks. I haven't swapped my PRL yet.

    I look forward to the supercharger tweaks coming preinstalled.
    BACKside-IHO is going to remain as close to CM7 as possible, so don't count on those tweaks being added unless Blarf decides to or they get commited to CM7. Running the script takes 30 seconds, and it's a one time thing to do, so it's not much of a pita at all.
    08-04-2011 02:14 PM
  4. chris1324's Avatar
    Did any of u guys use gingerbreak to root ur phones? And then installing the rom?
    08-04-2011 02:24 PM
  5. Whyzor's Avatar
    Did any of u guys use gingerbreak to root ur phones? And then installing the rom?
    yes. may need multiple tries (mine worked 1st try).

    http://forums.androidcentral.com/opt...ustom-rom.html
    08-04-2011 02:31 PM
  6. blarf's Avatar
    Only problem, not really a problem, I had with flashing and such is that I didn't realize that cwm uses ext4 instead of ext3 so was confused when it kept saying that my ext3 partition didn't exist when using link2sd. Also couldn't restore a backup with my linked apps working due to this. Finally figured out why and felt rather dumb for not trying a diff ext choice to begin with.
    Okay, I'm going to try and consolidate this thread into the XDA thread to simplify my life (plus links posted there are publicly accessible, links posted here are not :/). In the future I'll be checking /here/ a lot less frequently.

    I'll change the IHO recovery for the next version. It will, I think, default to formatting ext4, but it should at least recognize ext2/3 as well. IMO ext2 is the way to go actually. But I don't use or test that stuff so... If you're seeing problems with partitioned SD card stuff disappearing make note of which recovery and which version you were using.

    WiFi problems are a CM7.1 issue for sure. Unfortunately it's not one I can reproduce.

    Supercharger is not something I'm planning on including, but I'll encourage Jerry to include it if he likes it. That said if there are specific OOM settings that would work better than the stock Google defaults, let's have them and I'll incorporate those into the repository.

    And, yeah, I removed the factory wipe option from the settings app but forgot to commit it last night.
    Eollie, takehull and Jsadik like this.
    08-04-2011 03:38 PM
  7. rockneo's Avatar
    Okay, I'm going to try and consolidate this thread into the XDA thread to simplify my life (plus links posted there are publicly accessible, links posted here are not :/). In the future I'll be checking /here/ a lot less frequently.

    I'll change the IHO recovery for the next version. It will, I think, default to formatting ext4, but it should at least recognize ext2/3 as well. IMO ext2 is the way to go actually. But I don't use or test that stuff so... If you're seeing problems with partitioned SD card stuff disappearing make note of which recovery and which version you were using.

    WiFi problems are a CM7.1 issue for sure. Unfortunately it's not one I can reproduce.

    Supercharger is not something I'm planning on including, but I'll encourage Jerry to include it if he likes it. That said if there are specific OOM settings that would work better than the stock Google defaults, let's have them and I'll incorporate those into the repository.

    And, yeah, I removed the factory wipe option from the settings app but forgot to commit it last night.
    I've got two things to say, test your **** and **** xda.

    Sent from my Optimus V
    08-04-2011 04:35 PM
  8. blarf's Avatar
    I've got two things to say, test your **** and **** xda.
    Please keep in mind that the IHO recovery was something I just whipped up last night. Despite being a bone stock CM recovery (at the time), it's still considered pre-alpha until enough feedback has been received. I don't use or plan to use partitioning on my SD card, thus from my POV it is unsupported and I see no reason to test it. I will, however, work with users who are having problems (as I've indicated above) to make these sorts of unsupported configurations usable.

    Without even specifying which recovery was being used (and there are many to choose from for the VM670) I have no idea if people experiencing problems were even using the IHO recovery. Even if I were doing this for money, testing every possible permutation of recovery + IHO build would leave me no time to fix other, more commonly used, features like GPS, BT, and off-mode charging. My hope is that by having one official recovery I can more easily support the weird edge cases and cut down on the complaints of weird behavior because of slight incompatibilities between recovery images.

    As I pointed out to one of the mods last night, I'm trying to follow about seven different threads, a few different Github users, and CM's gerrit and bug tracker. Simply trying to parse out which of the problem reports are duplicates, user, or CM error take up far too much of my time. If I can successfully consolidate the discussion into one official thread and the bug reports into something more orderly on Github, I can also make the development and testing process much smoother. XDA is where this project started, so XDA is where I'm going to fall back to.

    If you are, OTOH, offering to actually do that testing instead of slinging abusive one liners, I applaud you and sincerely look forward to seeing issues and pull requests opened on Github.

    In any case while I've unsubbed from all the AC threads, I'll still be updating the OP in this thread as new builds are released and old ones retired. I can be contacted via Github or at the other forum.
    Whyzor, El Schisne and nascar2428 like this.
    08-04-2011 05:14 PM
  9. camf3xu's Avatar
    Okay, I'm going to try and consolidate this thread into the XDA thread to simplify my life (plus links posted there are publicly accessible, links posted here are not :/). In the future I'll be checking /here/ a lot less frequently.

    I'll change the IHO recovery for the next version. It will, I think, default to formatting ext4, but it should at least recognize ext2/3 as well. IMO ext2 is the way to go actually. But I don't use or test that stuff so... If you're seeing problems with partitioned SD card stuff disappearing make note of which recovery and which version you were using.

    WiFi problems are a CM7.1 issue for sure. Unfortunately it's not one I can reproduce.

    Supercharger is not something I'm planning on including, but I'll encourage Jerry to include it if he likes it. That said if there are specific OOM settings that would work better than the stock Google defaults, let's have them and I'll incorporate those into the repository.

    And, yeah, I removed the factory wipe option from the settings app but forgot to commit it last night.
    so we wont be seeing a wifi fix in the next few builds then?
    08-04-2011 05:15 PM
  10. Whyzor's Avatar
    so we wont be seeing a wifi fix in the next few builds then?
    maybe open issues against CM7 so the right people can fix the problems there?
    08-04-2011 05:23 PM
  11. BobZhome's Avatar
    I use recovery-clockwork-3.0.2.4-ov.img on my VM670, you can grab it here:recovery-clockwork-3.0.2.4-ov.img and have you problems with anything. It backing up or restoring my backups perfectly!
    08-04-2011 05:28 PM
  12. KemikalElite's Avatar
    I noticed there's a bug when the notification pulldown gets overloaded with notifications you can't scroll to select the clear button. The notifications have to cleared one by one.

    I'm going to setup a page on my website for the features of my ROM. I should start adding those features in soon.
    08-04-2011 05:48 PM
  13. jSterling's Avatar
    Its a shame wifi is a 7.1 problem. I definetly have to go back to 7.0 then I use wifi for phone calls :/ great build otherwise and keep up the good work!

    Sent from my Optimistic V IHO V6
    08-04-2011 05:51 PM
  14. riggerman's Avatar
    Personally, I have no idea what the wifi bug is all about. I've been running this since the 7/30 build. My wifi connects quickly and has never dropped out. Stays rock solid the whole time I'm using it, which is most of the day when I'm at home.
    08-04-2011 07:03 PM
  15. mustafu's Avatar
    Personally, I have no idea what the wifi bug is all about. I've been running this since the 7/30 build. My wifi connects quickly and has never dropped out. Stays rock solid the whole time I'm using it, which is most of the day when I'm at home.
    Me neither, smooth as butter over here. Too bad there's no easy way to discern the difference between those whose wifi works and those whose doesn't.

    Sent from my LG-VM670 using Tapatalk
    08-04-2011 07:15 PM
  16. KemikalElite's Avatar
    Personally, I have no idea what the wifi bug is all about. I've been running this since the 7/30 build. My wifi connects quickly and has never dropped out. Stays rock solid the whole time I'm using it, which is most of the day when I'm at home.
    Yeah, no wifi problems here either. I tested with both wifi off during sleep and always on.
    08-04-2011 07:15 PM
  17. moonknightus's Avatar
    Its a shame wifi is a 7.1 problem. I definetly have to go back to 7.0 then I use wifi for phone calls :/ great build otherwise and keep up the good work!

    Sent from my Optimistic V IHO V6
    Wifi seems to be router dependent. My wifi works fine I'm some places but cuts in and out at home and the problem appears to be DHCP related. Using "Zakus WIFI Profiles," I have set up a profile to use a static IP at home and a dynamic IP when connecting to any other network. For me, this is a rock-solid workaround until the CM developers fix this bug.
    08-04-2011 07:28 PM
  18. rb64's Avatar
    Personally, I have no idea what the wifi bug is all about. I've been running this since the 7/30 build. My wifi connects quickly and has never dropped out. Stays rock solid the whole time I'm using it, which is most of the day when I'm at home.
    +1

    Me thinks the folks with wifi problems have not wiped their partitions
    (like /data in addition to the caches). Sure it takes extra time
    loading back apps, but it is worth it.

    I was having mms problems last week (sms worked, but could not send
    or receive pics). I tried every permutation of build.prop
    and apns-conf.xml to no avail. After formatting all partitions and doing a
    cwm "Factory reset", mms magically worked again.

    After mms tested ok, I used TiBackup to restore my sms messages, and
    guess what? mms problems returned. Moral of story- stuff you left/backed-up
    in /data may be hosing you.
    08-04-2011 07:29 PM
  19. jSterling's Avatar
    +1

    Me thinks the folks with wifi problems have not wiped their partitions
    (like /data in addition to the caches). Sure it takes extra time
    loading back apps, but it is worth it.

    I was having mms problems last week (sms worked, but could not send
    or receive pics). I tried every permutation of build.prop
    and apns-conf.xml to no avail. After formatting all partitions and doing a
    cwm "Factory reset", mms magically worked again.

    After mms tested ok, I used TiBackup to restore my sms messages, and
    guess what? mms problems returned. Moral of story- stuff you left/backed-up
    in /data maybe hosing you.
    Before installing this ROM and every ROM I wipe /cache, /system, /boot, and the partition as well as delvik afterwards. I don't see what the problem could be besides being router dependent (Running a Belkin N600 PLAY).
    08-04-2011 07:32 PM
  20. rb64's Avatar
    Before installing this ROM and every ROM I wipe /cache, /system, /boot, and the partition as well as delvik afterwards. I don't see what the problem could be besides being router dependent (Running a Belkin N600 PLAY).
    I noticed you didn't say you also did a CWM Factory Reset. Try it and report back.
    Try using blarf's version of CWM too.

    (needless to say, don't forget to nandroid backup first)
    08-04-2011 07:38 PM
  21. drezliok's Avatar
    After flashing asop's recovery (the one that blarf uses) and flashes the latest build. Just about all my issues are gone.

    You should always use the same recovery as the dev and maintainer of your Rom. It would have saved me so much time if I had the right one from the start.
    08-04-2011 08:21 PM
  22. Eollie's Avatar
    I've got two things to say, test your **** and **** xda.

    Sent from my Optimus V


    I tell my kid all the time "tone of voice", meaning use teh proper tone of voice and it will get you where ever you want.
    08-04-2011 08:30 PM
  23. reaper420's Avatar
    Before installing this ROM and every ROM I wipe /cache, /system, /boot, and the partition as well as delvik afterwards. I don't see what the problem could be besides being router dependent (Running a Belkin N600 PLAY).
    I have the wifi problems and im also using a belkin router n600. i wonder how many of us having this pro blem are using a belkin router?
    08-04-2011 08:42 PM
  24. rockneo's Avatar
    I tell my kid all the time "tone of voice", meaning use teh proper tone of voice and it will get you where ever you want.
    Well you know, telling us you're going to be more active at xda is like giving androidcentral the middle finger

    Sent from my Optimus V
    08-04-2011 08:43 PM
  25. mjs2011's Avatar
    The new recovery doesn't download. Just brings me to a page with a bunch of coding.

    Sent from my LG-VM670 using Tapatalk
    08-04-2011 08:46 PM
6,009 ... 2425262728 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD