1. atrain2324's Avatar
    My buddy's V seems to be soft-bricked.

    He is running ZV5 firmware with the Hitachi screen and was running Bobzhome's CM10 with COT 2.0 recovery.
    He was doing updates to his apps on Play Store when his V rebooted randomly and went into the LG boot loop.

    I have been trying this for days on end and with no success.

    I am beginning to wonder if these methods are impossible on Windows 8 (I have a Dell laptop) due to this version of Windows having been rebuilt from the ground up and should be trying this on 7 or XP (XP would require me to try this at work though...). I followed the instructions to the letter of the thread and end up with this all the time:

    10:55:46 : Launching SW update
    10:55:46 : Unpacking KDZ
    10:55:48 : KDZ file extraced
    10:55:50 : Files were extracted.
    10:55:50 : LGMobileDL Load.
    10:55:50 : Port = -1
    10:55:50 : Connecting to phone
    10:56:01 : Check Phone mode = 2
    10:56:08 : Phone type check.......
    10:56:09 : LGMobileDL.DLL Loading....
    10:56:09 : _SetAuthMark Fail
    10:56:09 : _SetAuthMark Ok : wAuthMark(28100)
    10:56:09 : _DetachDLL Call
    10:56:09 : _DetachDLL Call End
    10:56:09 : Param : Path = C:\ProgramData\LGMOBILEAX\Phone\ZV5.wdb
    10:56:09 : Param : moduleDir =
    10:56:09 : Param : waitTime = 0
    10:56:09 : Param : UsbHighSpeed = 1
    10:56:09 : Param : PhoneMode = 2
    10:56:09 : Param : BinVersion = ZV5
    10:56:09 : Param : AuthMark = 28100
    10:56:09 : Call fn_StartUpgrade
    10:56:11 : CDMA: wParam = 20, lParam = 570
    10:56:11 : Model Dll Msg Not Found(20, 570)
    10:56:16 : CDMA: wParam = 6, lParam = 0
    10:56:16 : Step : Main Binary Flash Erase
    10:56:16 : CDMA: wParam = 7, lParam = 1
    10:56:16 : Step : Flash Burning(SDRAM to FLASH)
    10:56:16 : CDMA: wParam = 7, lParam = 0
    10:56:21 : CDMA: wParam = 7, lParam = 1
    10:56:25 : CDMA: wParam = 7, lParam = 2
    10:56:30 : CDMA: wParam = 7, lParam = 3
    10:56:34 : CDMA: wParam = 7, lParam = 4
    10:56:39 : CDMA: wParam = 7, lParam = 5
    10:56:43 : CDMA: wParam = 7, lParam = 6
    10:56:48 : CDMA: wParam = 7, lParam = 7
    10:56:52 : CDMA: wParam = 7, lParam = 8
    10:56:57 : CDMA: wParam = 7, lParam = 9
    10:57:01 : CDMA: wParam = 7, lParam = 10
    10:57:01 : CDMA: wParam = 20, lParam = 570
    10:57:01 : Model Dll Msg Not Found(20, 570)
    10:57:01 : CDMA: wParam = 7, lParam = 10
    10:57:06 : CDMA: wParam = 7, lParam = 11
    10:57:10 : CDMA: wParam = 7, lParam = 12
    10:57:15 : CDMA: wParam = 7, lParam = 13
    10:57:19 : CDMA: wParam = 7, lParam = 14
    10:57:24 : CDMA: wParam = 7, lParam = 15
    10:57:28 : CDMA: wParam = 7, lParam = 16
    10:57:33 : CDMA: wParam = 7, lParam = 17
    10:57:38 : CDMA: wParam = 7, lParam = 18
    10:57:42 : CDMA: wParam = 7, lParam = 19
    10:57:47 : CDMA: wParam = 7, lParam = 20
    10:57:52 : CDMA: wParam = 7, lParam = 21
    10:57:56 : CDMA: wParam = 7, lParam = 22
    10:58:01 : CDMA: wParam = 7, lParam = 23
    10:58:06 : CDMA: wParam = 7, lParam = 24
    10:58:11 : CDMA: wParam = 7, lParam = 25
    10:58:16 : CDMA: wParam = 7, lParam = 26
    10:58:21 : CDMA: wParam = 7, lParam = 27
    10:58:26 : CDMA: wParam = 7, lParam = 28
    10:58:31 : CDMA: wParam = 7, lParam = 29
    10:58:36 : CDMA: wParam = 7, lParam = 30
    10:58:36 : CDMA: wParam = 20, lParam = 491
    10:58:36 : Model Dll Msg Not Found(20, 491)
    10:58:36 : CDMA: wParam = 7, lParam = 30
    10:58:41 : CDMA: wParam = 7, lParam = 31
    10:58:48 : CDMA: wParam = 7, lParam = 32
    10:58:53 : CDMA: wParam = 7, lParam = 33
    10:58:58 : CDMA: wParam = 7, lParam = 34
    10:59:03 : CDMA: wParam = 7, lParam = 35
    10:59:08 : CDMA: wParam = 7, lParam = 36
    10:59:13 : CDMA: wParam = 7, lParam = 37
    10:59:18 : CDMA: wParam = 7, lParam = 38
    10:59:23 : CDMA: wParam = 7, lParam = 39
    10:59:28 : CDMA: wParam = 7, lParam = 40
    10:59:32 : CDMA: wParam = 7, lParam = 41
    10:59:37 : CDMA: wParam = 7, lParam = 42
    10:59:41 : CDMA: wParam = 7, lParam = 43
    10:59:46 : CDMA: wParam = 7, lParam = 44
    10:59:51 : CDMA: wParam = 7, lParam = 45
    10:59:55 : CDMA: wParam = 7, lParam = 46
    11:00:00 : CDMA: wParam = 7, lParam = 47
    11:00:05 : CDMA: wParam = 7, lParam = 48
    11:00:16 : CDMA: wParam = 7, lParam = 49
    11:00:20 : CDMA: wParam = 7, lParam = 50
    11:00:20 : CDMA: wParam = 20, lParam = 409
    11:00:20 : Model Dll Msg Not Found(20, 409)
    11:00:20 : CDMA: wParam = 7, lParam = 50
    11:00:25 : CDMA: wParam = 7, lParam = 51
    11:00:30 : CDMA: wParam = 7, lParam = 52
    11:00:34 : CDMA: wParam = 7, lParam = 53
    11:00:39 : CDMA: wParam = 7, lParam = 54
    11:00:43 : CDMA: wParam = 7, lParam = 55
    11:00:48 : CDMA: wParam = 7, lParam = 56
    11:00:52 : CDMA: wParam = 7, lParam = 57
    11:00:57 : CDMA: wParam = 7, lParam = 58
    11:01:01 : CDMA: wParam = 7, lParam = 59
    11:01:06 : CDMA: wParam = 7, lParam = 60
    11:01:10 : CDMA: wParam = 7, lParam = 61
    11:01:15 : CDMA: wParam = 7, lParam = 62
    11:01:19 : CDMA: wParam = 7, lParam = 63
    11:01:24 : CDMA: wParam = 7, lParam = 64
    11:01:29 : CDMA: wParam = 7, lParam = 65
    11:01:35 : CDMA: wParam = 7, lParam = 66
    11:01:41 : CDMA: wParam = 7, lParam = 67
    11:01:46 : CDMA: wParam = 7, lParam = 68
    11:01:51 : CDMA: wParam = 7, lParam = 69
    11:01:57 : CDMA: wParam = 7, lParam = 70
    11:01:57 : CDMA: wParam = 20, lParam = 311
    11:01:57 : Model Dll Msg Not Found(20, 311)
    11:01:57 : CDMA: wParam = 7, lParam = 70
    11:02:04 : CDMA: wParam = 7, lParam = 71
    11:02:09 : CDMA: wParam = 7, lParam = 72
    11:02:15 : CDMA: wParam = 7, lParam = 73
    11:02:20 : CDMA: wParam = 7, lParam = 74
    11:02:26 : CDMA: wParam = 7, lParam = 75
    11:02:31 : CDMA: wParam = 7, lParam = 76
    11:02:36 : CDMA: wParam = 7, lParam = 77
    11:02:41 : CDMA: wParam = 7, lParam = 78
    11:02:45 : CDMA: wParam = 7, lParam = 79
    11:02:50 : CDMA: wParam = 7, lParam = 80
    11:02:55 : CDMA: wParam = 7, lParam = 81
    11:02:59 : CDMA: wParam = 7, lParam = 82
    11:03:04 : CDMA: wParam = 7, lParam = 83
    11:03:09 : CDMA: wParam = 7, lParam = 84
    11:03:13 : CDMA: wParam = 7, lParam = 85
    11:03:18 : CDMA: wParam = 7, lParam = 86
    11:03:22 : CDMA: wParam = 7, lParam = 87
    11:03:27 : CDMA: wParam = 7, lParam = 88
    11:03:32 : CDMA: wParam = 7, lParam = 89
    11:03:36 : CDMA: wParam = 7, lParam = 90
    11:03:41 : CDMA: wParam = 7, lParam = 91
    11:03:45 : CDMA: wParam = 7, lParam = 92
    11:03:50 : CDMA: wParam = 7, lParam = 93
    11:03:55 : CDMA: wParam = 7, lParam = 94
    11:04:00 : CDMA: wParam = 7, lParam = 95
    11:04:05 : CDMA: wParam = 7, lParam = 96
    11:04:09 : CDMA: wParam = 7, lParam = 97
    11:04:14 : CDMA: wParam = 7, lParam = 98
    11:04:19 : CDMA: wParam = 7, lParam = 99
    11:04:24 : CDMA: wParam = 7, lParam = 100
    11:04:51 : CDMA: wParam = 20, lParam = 110
    11:04:51 : Model Dll Msg Not Found(20, 110)
    11:04:51 : CDMA: wParam = 8, lParam = 0
    11:04:51 : Step : Phone Reset(DLL Cmd)
    11:05:16 : CDMA: wParam = 100, lParam = 89
    11:05:16 : Step : Upgrade Error2 - Error Code : 89
    11:05:16 : ResetStartInfo() Call
    11:05:16 : _DetachDLL Call
    11:05:16 : _DetachDLL Call End
    11:05:16 : FreeLibrary Call
    11:05:18 : FreeLibrary Call End
    11:05:18 : ResetStartInfo() Call End
    11:05:18 : CDMA: wParam = 20, lParam = 0
    11:05:18 : Model Dll Msg Not Found(20, 0)
    11:05:18 : ===FINISHED===
    11:06:00 : OnModelDllMsg(OnMsgFromModelDll-CDMA) delete m_pLGCyonUpdate

    After that happens, it just loops back into the LG logo boot loop. ADB can recognize my device, but not his. And cannot go into recovery.

    Need some help on this one, not sure if I did anything wrong (again, followed the instructions as indicated, unless this was supposed to be installed in the root of my C drive, in which case, crap...). I am convinced it's just a soft brick.
    03-02-2013 12:44 PM
  2. bjzapp's Avatar
    I have really no input on this one as you seem to be more of a "guru" on this than I am but I'm thinking no matter what Windows version you are running, when a device driver(s) are installed, it should work and recgonize anything really..yeah on the main drive (C:/) or whatever it is.
    If there's still a good recovery installed...(maybe switch to TWRP) then you can see if the mount USB feature is working properly and go from there to get her up and goin again.
    Just my .02
    good luck tho
    03-02-2013 02:21 PM
  3. upconvert's Avatar
    Agreed, you already seem to know more about unbricking than I do. Have you tried another USB port or cable if you can't try another PC?

    Sent from my GT-P7310 using Android Central Forums
    03-02-2013 03:53 PM
  4. AndyOpie150's Avatar
    Your getting the "Model dll Message not Found" error.
    The only thing that worked for me after getting that message is the other unbrick guide "Unbricking Your Optimus V", which you already know about.
    Question: Do you have administration rights established when you try this? If not, log into computer as administrator and try again. If you still get the same error message even after pulling battery where descriped and running again then your going to need to use the other unbrick guide.

    Will we go round in circles?

    Sent from my LG-VM670 using Android Central Forums
    03-03-2013 10:36 AM
  5. atrain2324's Avatar
    Your getting the "Model dll Message not Found" error.
    The only thing that worked for me after getting that message is the other unbrick guide "Unbricking Your Optimistic V", which you already know about.
    Question: Do you have administration rights established when you try this? If not, log into computer as administrator and try again. If you still get the same error message even after pulling battery where descriped and running again then your going to need to use the other unbrick guide.

    Will we go round in circles?

    Sent from my LG-VM670 using Android Central Forums
    I have admin rights on Windows 8. I am even doing it right now on the Administrator account, following the instructions to the T in that thread. Loaded everything. It just sits there at 0% and its been 3 minutes. And my speakers continue to blast out the connect and disconnect sounds. Is there anything special with Dell computers, anything from Dell that has to be temporarily uninstalled?

    How long is the process supposed to take?


    UPDATE: Now 57 minutes and 0%
    03-03-2013 05:44 PM
  6. AndyOpie150's Avatar
    Doesn't take but several minutes.

    Sent from my LG-VM670 using Android Central Forums
    03-03-2013 10:29 PM
  7. atrain2324's Avatar
    Doesn't take but several minutes.

    Sent from my LG-VM670 using Android Central Forums
    We have a go on the KDZ method. Uninstalled Norton, which reverted Win8 back to using the built-in, redone MSE for firewall and anti-virus.

    And now its on the "Flash Burning" part. How long will that take typically?
    03-13-2013 08:06 PM
  8. AndyOpie150's Avatar
    Honestly can't remember. I don't think it was more than ten minutes, but not positive.


    Sent from my LG-VM670 using Android Central Forums
    03-13-2013 08:41 PM
  9. atrain2324's Avatar
    Honestly can't remember. I don't think it was more than ten minutes, but not positive.


    Sent from my LG-VM670 using Android Central Forums
    been an hour. no progress.

    should there be something i can try?
    03-13-2013 08:45 PM
  10. AndyOpie150's Avatar
    Way too long.

    I'm having a senior moment.
    Will have to not think of question to get possible answer to pop to top of head.
    Maybe?

    Sent from my LG-VM670 using Android Central Forums
    03-13-2013 09:00 PM
  11. AndyOpie150's Avatar
    What .cab or .kdz or .bin file did you use?

    Sent from my LG-VM670 using Android Central Forums
    03-13-2013 10:28 PM

Similar Threads

  1. Having trouble downloading a video ring tone
    By ChanceEdwards in forum Wallpapers, Ringtones, and Themes
    Replies: 1
    Last Post: 02-05-2010, 01:16 PM
  2. New Droid user having trouble...
    By dom222 in forum HTC Droid Eris
    Replies: 3
    Last Post: 01-22-2010, 08:49 PM
  3. WaveSecure... Anyone else having trouble registering?
    By Ignitros in forum Android Apps
    Replies: 15
    Last Post: 01-16-2010, 07:39 PM
  4. Having Trouble Sending Texts When 2010 Hits?
    By sprint_fan in forum The Android Central Lounge
    Replies: 4
    Last Post: 01-01-2010, 03:06 AM
  5. Anyone having trouble receiving SMS messages?
    By mabmarc#WP in forum HTC Hero
    Replies: 4
    Last Post: 10-12-2009, 08:44 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD