08-07-2017 09:49 PM
1,625 ... 910111213 ...
tools
  1. bigsupersquid's Avatar
    Anything I should clear before I dirty flash.

    Posted via Android Central App
    Cache dalvik cache and if you want system too.
    SimplePurple likes this.
    02-28-2014 05:39 PM
  2. daffy_duck_nj's Avatar
    Anything I should clear before I dirty flash.

    Posted via Android Central App
    Same as always I suppose: cache and dalvik cache.

    As for myself I'll give the OS2SD version a try asap. With the recommended twrp recovery.
    SimplePurple likes this.
    02-28-2014 05:40 PM
  3. pur's Avatar
    KittyKat shares a Laffff!
    Thank you , thank you , thank you. All the devs and testers involved, GREAT WORK!

    This is all I needed:
    TWRP-thunderc-TechV
    cm-11-20140221-OS2SD-thunderc
    Skinny_4.4_Gapps-sd
    a class 4 SD, 4GB partitioned /data 1104?MB, /system & /cache 512MB each and FAT32 is 1.7GB

    I had tried Backside, Bumblebee and MiRaGe before settling to Harmonia but got fed up with OV(ZV4? maybe) having not enough space for anything, plus it gets too hot in my hand. As I was using OV like a wifi tablet with FreedomPop and was carrying a semi-dumb phone on PP(3 devices!), it got old quick. So I moved on and got Droid X2...(I'm not only noob but cheap).

    Anyway, I read this thread and a couple others from the first to last post, and found TechVendetta's instruction on how to easily partition with TWRP(too chicken to use GParted). No problem with bigsupersquid's excellent ROM pkg, but gapps was such a pain, I did it over and over from the start, wiping and mounting. Recovery says "successfully finished" but gapps never ever stuck. There was no Play and I couldn't Add an account in setting. I even tried .APK but it half worked,(GooglePlay finally showed up but immediately crashed every time I opened it). In the meantime, I found the 20140208 ROM today and tried it as well, but the same thing(Strange but I only had the status bar with the rest of the screen black, oh and language selection before that), gapps didn't stick.

    Turned out...duh, I was not using the correct gapps, the SD version installed fine and was able to access the store. I also went back to 20140221 which was nice and smooth all along. My OV still gets hot but not too bad, no clock lag at all on wifi and charging all day. I don't think I'll activate it with VM again and PP's ESN check came back UNKNOWN, so flashing the Verizon fix might be useless, BUT I'm so happy that now I can try all those 'above ICS' apps!

    I just wanted to share my experience and note that using gapps-sd may not be clear to noobs.

    pur
    bigsupersquid and TrikkJames like this.
    02-28-2014 08:52 PM
  4. bigsupersquid's Avatar
    Ok I had some time this morning to mess with it. My exact process is.

    1. Wipe everything
    2. Flash rom
    3. Boot
    4. Use cyanogen file manager in root mode to replace build.prop and apns.conf and set permissions to 644
    5. Reboot recovery and flash gapps
    6. Test mms

    This works, for some reason I still can't get the zip to correctly flash no matter which recovery I use.

    Sent from my XT907 using Tapatalk
    rezipped, different process, same files.
    http://forums.androidcentral.com/opt...ml#post3481610 Redid Sprint fix on same basis.
    02-28-2014 09:16 PM
  5. bigsupersquid's Avatar
    ...I found the 20140208 ROM today and tried it as well, but the same thing(Strange but I only had the status bar with the rest of the screen black, oh and language selection before that)...
    yeah, the first upload for some reason had Launcher3 in extras instead of priv-app. So, no launcher. You could work around the long way by using the settings from the notification bar status dropdown, and adding apps directly to the lockscreen slider three at a time, but that's silly. I fixed and reuploaded it.
    I did specify the sd-gapps in the OP, I'll make sure that's clear.
    pur likes this.
    02-28-2014 09:20 PM
  6. djeborn's Avatar
    Man I am happy to see this! I'm tired of Gingerbread! Thanks for the good work! Will flash soon!
    TrikkJames likes this.
    02-28-2014 09:38 PM
  7. bigsupersquid's Avatar
    Man I am happy to see this! I'm tired of Gingerbread! Thanks for the good work! Will flash soon!
    I really advise the OS2SD version unless you want to fiddle around with blah2sd scripts of some form or don't use many apps. With a decent card it even seems to run faster to me than internal. Definitely flashes/backs up/restores faster, even though it's bigger.
    clydesdale91 and TrikkJames like this.
    02-28-2014 09:42 PM
  8. djeborn's Avatar
    I really advise the OS2SD version unless you want to fiddle around with blah2sd scripts of some form or don't use many apps. With a decent card it even seems to run faster to me than internal. Definitely flashes/backs up/restores faster, even though it's bigger.
    Thanks, good to know! Do you have any idea if you'll be able to fix the clock?
    02-28-2014 10:28 PM
  9. bigsupersquid's Avatar
    TechVendetta said something about time fixes, when he puts up his source code I'll import them. This whole thing is a bunch of imports and a few hacks holding it all together.
    Right now, the best way I've found to unlock the stuck clock is toggle airplane mode on, wait for no service, toggle it back off. The network sends the time and the system syncs it.
    Device Info Live Wallpaper always has the correct time. It probably pulls it from the linux part of the system. But it doesn't run the statusbar clock or the alarm.
    A third party clock app might work if it uses the linux system time.
    02-28-2014 10:46 PM
  10. thewraith420's Avatar
    No Time tonight but I'll try out the new Verizon fix as soon as I can.

    Sent from my XT907 using Tapatalk
    bigsupersquid likes this.
    03-01-2014 02:51 AM
  11. Lpen21's Avatar
    Need clarification, complete N00b here-
    - does TechVendettas recovery work with 0s2sd version? Formatted the card with it flashed the rom Gapps no go- stuck in boot loop
    - I what exactly are the steps once in TechVendettas recovery prior to flashing, what do you mount /not mount etc.
    - BigSuperSquid which zip is the latest for the ROM? Assuming the last one dated 2/28?
    Thanks in advance
    03-01-2014 07:56 AM
  12. bigsupersquid's Avatar
    Need clarification, complete N00b here-
    - does TechVendettas recovery work with 0s2sd version?
    it's the preferred recovery right now.
    Formatted the card with it flashed the rom Gapps no go- stuck in boot loop
    You partitioned the card or formatted it? Need to partition it. Do that, then reboot recovery. Flash rom. Reboot system once after first flashing rom, wait for it to load all the way, reboot into recovery, flash sd-gapps. reboot system. sign into google account, let it sync your data, reboot, and then you can use everything google. If you follow this exactly you won't have to mount/unmount anything.
    - BigSuperSquid which zip is the latest for the ROM? Assuming the last one dated 2/28?
    yep. it also says most recent build in the 3rd post (the os2sd post) and first post (internal.)
    03-01-2014 08:01 AM
  13. bigsupersquid's Avatar
    funny, with the sleep fixed in the kernel with the accelerometer, the hardware readouts from it work after sleep. But the ui doesn't react to it and logcat shows calibration over and over.
    03-01-2014 09:09 AM
  14. Lpen21's Avatar
    it's the preferred recovery right now.You partitioned the card or formatted it? Need to partition it. Do that, then reboot recovery. Flash rom. Reboot system once after first flashing rom, wait for it to load all the way, reboot into recovery, flash sd-gapps. reboot system. sign into google account, let it sync your data, reboot, and then you can use everything google. If you follow this exactly you won't have to mount/unmount anything.yep. it also says most recent build in the 3rd post (the os2sd post) and first post (internal.)
    Here were my steps
    Flashed TV's recovery
    Booted to recovery and partitioned sd card -reboot
    Flashed rom
    Reboot
    Rom flashed -
    Boot into recovery
    Flash skinny gaps, but when check mount status to of the boxes are checked by default so I leave them( don't remember which ones)
    Recovery states flash ok
    Reboot
    Endless boot loop requiring battery pull
    Gave up after 3 tries
    Flashed zen garden recovery
    Flashed harmonia 2.09 with my tail tucked between my legs
    03-01-2014 01:13 PM
  15. bigsupersquid's Avatar
    the boxes checked by default are sdcard storage and os2sd cache. not problematic.
    you flashed the Skinny_4.4_Gapps-sd not the regular ones, right?
    it takes a fair bit of time to boot, too. ten minutes, one user said. more like 2-6 for me. depends on your sd card.
    TrikkJames likes this.
    03-01-2014 01:25 PM
  16. Lpen21's Avatar
    the boxes checked by default are sdcard storage and os2sd cache. not problematic.
    you flashed the Skinny_4.4_Gapps-sd not the regular ones, right?
    it takes a fair bit of time to boot, too. ten minutes, one user said. more like 2-6 for me. depends on your sd card.
    Ughhh, NO I didn't flash the right ones. I went to skinbark's thread, the first page followed that link to the WRONG skinny gaps. Can't believe I did that. Ok, looks like Im staring all over
    03-01-2014 01:40 PM
  17. bigsupersquid's Avatar
    testing 'new' 4.4.2 gapps from here (for zte blade armv6) with latest OS2SD build.
    twrp, mount os2sd system before flashing it.
    around 26 Mb of Gapps. Heh.
    //edit: well, it booted up at least... so far so good.
    //more edit: something kills launcher3... ugh. sqlite errors...
    play store works...
    google sign-in still doesn't... gonna try complete clean flash with wiped data.

    //editedit: it all runs, but bits conflict unless the zip is modified.
    Lpen21 and yaconsult like this.
    03-01-2014 02:04 PM
  18. Lpen21's Avatar
    Anyone else having issues with data installer in pico tts? Maps downloaded ,English voice downloaded and installed, but data installer gives me "error 24"" when attempting to install.
    03-01-2014 11:27 PM
  19. Lpen21's Avatar
    Installed ivona from market and set as default tts. Will test out with navigation later. 148 mb for voice data but space is no longer an issue.
    This ROM rocks!!! Simply amazed what this little phone with ancient hardware is capable of.
    03-02-2014 12:09 AM
  20. djeborn's Avatar
    I just flashed the O2SD version, and I gotta say thanks! You're breathing new life into my old phone! I mean, I want a new phone, but I can't afford one, so this is the next best ting! Keep up the good work!
    Lpen21 likes this.
    03-02-2014 04:22 AM
  21. Lpen21's Avatar
    Some early observations regarding clock speed- installed cpu spy and overclocked to 729/480 on smartv2 gov. Performance good but NO deep sleep cycle entered at all, even with no use x 2 hrs. Tried interactive gov with no change. No dice with different schedulers still no deep sleep. Decreased clock speed to default settings with no change. Finally I found the culprit- wifi. Once toggled off deep sleep entered within 20 seconds. I have high speed internet so don't know if that matters. I also decided to keep at 600/122 with interactive which appears to be the default setting and honestly do not notice any penalty in performance as compared with overclocking.
    bigsupersquid likes this.
    03-02-2014 08:07 AM
  22. bigsupersquid's Avatar
    Some early observations regarding clock speed- installed cpu spy and overclocked to 729/480 on smartv2 gov. Performance good but NO deep sleep cycle entered at all, even with no use x 2 hrs. Tried interactive gov with no change. No dice with different schedulers still no deep sleep. Decreased clock speed to default settings with no change. Finally I found the culprit- wifi. Once toggled off deep sleep entered within 20 seconds. I have high speed internet so don't know if that matters. I also decided to keep at 600/122 with interactive which appears to be the default setting and honestly do not notice any penalty in performance as compared with overclocking.
    122 is low and aggravates clock lag. 480 min recommended for battery efficiency.
    Good data about the wifi. There's an advanced setting in wifi: keep wi-fi on during sleep that defaults to always. It's probably part of the big battery-sucker thing a lot of people have going on.
    Lpen21 likes this.
    03-02-2014 09:58 AM
  23. Lpen21's Avatar
    122 is low and aggravates clock lag. 480 min recommended for battery efficiency.
    Good data about the wifi. There's an advanced setting in wifi: keep wi-fi on during sleep that defaults to always. It's probably part of the big battery-sucker thing a lot of people have going on.
    Ok thanks, back to 480, I think most of the battery drain was indeed due to wifi. With Wifi off this gets as good if not better bat life than bean wiz set up was running prior to this .
    03-02-2014 11:41 AM
  24. chedder66's Avatar
    Attached is an experimental Sprint fix.
    Attachment 106299
    This sprint fix from the first post gave me status 6 installation error... is this the new one you meant?

    experimental Sprint fix. (please wait)

    Accelerometer really fixed this time, maybe. r1.8 kernel.
    current: cm-11-20140301-OS2SD-thunderc.zip
    md5sum: db2a1f68f085f84c530fcd9e7e974d77
    This sprint fix from the second post gave me mms (!!) but the home and settings keys both function as settings.

    Flashing r1.8 broke wifi for me. With the 1.7 in the rom the wifi worked.

    Also having no more sdcard issues. Not sure what that was about.
    bigsupersquid likes this.
    03-02-2014 02:39 PM
  25. bigsupersquid's Avatar
    This sprint fix from the first post gave me status 6 installation error... is this the new one you meant?
    ah, I forgot to remove that one. Thank you.
    This sprint fix from the second post gave me mms (!!) but the home and settings keys both function as settings.
    awesome. I'll fix the keys.... you get first successful test props.
    Flashing r1.8 broke wifi for me. With the 1.7 in the rom the wifi worked.
    sometimes the module doesn't flash right. I'll look into tweaking the kernel installer zip.
    Also having no more sdcard issues. Not sure what that was about.
    good.

    Sprint fix and Verizon fix added to first post. A few more testers and I'll get to add the extra carriers to the OP title maybe add Ting in there with the right apns and try to get it working too.
    chedder66 likes this.
    03-02-2014 03:41 PM
1,625 ... 910111213 ...

Similar Threads

  1. Is moto x camera good for a vacation?
    By AImbriano in forum Moto X (2013)
    Replies: 19
    Last Post: 02-09-2014, 08:21 AM
  2. Case for Note 3 with the wireless charging battery/back cover
    By DocGo in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 1
    Last Post: 01-31-2014, 07:45 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD