08-07-2017 10:49 PM
1,625 ... 1617181920 ...
tools
  1. Lpen21's Avatar
    Can you provide the links for both search and google now launcher because I tried to d/l it and it said I needed the latest google search

    Sent from my LG-VM670 using Tapatalk
    https://plus.google.com/+AndroidPoli...ts/3Rw84W4365y
    This link has google search mirror, I used the first one. Install this first then this same website 1/2 down the page has a link to "stub" home app click on that and it has links to the google now launcher. You can upgrade to the latest version on google search from a site called 1 mobile market (takes forever). Then search for the latest version of google now launcher apk. Can't do it from the play store because for some reason does not recognize it. Honestly didn't notice the diff from the different version. Once you have the launcher installed you can swipe left to right to enable google search and all its content. Pretty cool.
    Edit: downloading this also fixed google voice search so now I can speech to text via keyboard
    Melvin Jefferson likes this.
    03-19-2014 04:09 PM
  2. Melvin Jefferson's Avatar
    https://plus.google.com/+AndroidPoli...ts/3Rw84W4365y
    This link has google search mirror, I used the first one. Install this first then this same website 1/2 down the page has a link to "stub" home app click on that and it has links to the google now launcher. You can upgrade to the latest version on google search from a site called 1 mobile market (takes forever). Then search for the latest version of google now launcher apk. Can't do it from the play store because for some reason does not recognize it. Honestly didn't notice the diff from the different version. Once you have the launcher installed you can swipe left to right to enable google search and all its content. Pretty cool.
    Edit: downloading this also fixed google voice search so now I can speech to text via keyboard
    Thanks will keep you posted on details later

    Sent from my LG-VM670 using Tapatalk
    03-19-2014 04:51 PM
  3. bigsupersquid's Avatar
    I am also using the os2sd version. And it was plugged in when it got into this battery discharged state. I think it was plugged into the charger rather than a usb port on the computer, but I'm not sure. One or the other seems to have a charging issue with this phone. I can't even get it into recovery mode - holding home, vol-down, power while it's turning on and off has no effect. And pulling the power cord results in the phone instantly going dead, confirming that it has completely discharged the battery. The only out seems to be charging the battery in another phone. I had noticed that the battery was pretty warm in the phone when it was charged.
    I've had warm discharging battery while plugged in, and random reboots while plugged in since the earliest versions. No consistent triggers and it doesn't happen often.
    However... My charger port is fading, and my cables date back a couple to a few years. So the connection isn't always actually good.
    And the kernel has to sleep before it registers charging changes, sometimes, still. Combine that with a twitchy port and you get bad charge mode status sometimes. I even have one phone that only works with one specific cable, and only if it's leaned a little sideways in the port.
    The 'USB debugging' or 'USB connected' statusbar icons are more accurate indicators of cable connection than the charging mode readouts. But they only show up when connected to a PC.
    03-19-2014 08:06 PM
  4. Toucan4267's Avatar
    Still waiting for a compatible Google+, Google Now/Search, Chrome version. And for whatever reason it reboots on me maybe 1 or 2 times a day. But everything else is fine.

    Sent from my LG-VM670 using Tapatalk
    Has anyone tried side-loading Google Now/search?

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    *never mind... Thought I was on the last page.
    03-19-2014 08:10 PM
  5. Toucan4267's Avatar
    OK, so I've now side-loaded Google Now/Search, but although the Google Now cards load fine, search exits as soon as I hit the mic button. Anyone else with this issue?

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    Melvin Jefferson likes this.
    03-20-2014 11:21 AM
  6. Lpen21's Avatar
    OK, so I've now side-loaded Google Now/Search, but although the Google Now cards load fine, search exits as soon as I hit the mic button. Anyone else with this issue?

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    Mine will initialize and state "speak now" before dying. I don't think there is full compatibility/functionality with the voice search and this app obviously. Installing this did fix the speech to text on my keyboard (kii) but no where else for whatever reason.
    Melvin Jefferson likes this.
    03-20-2014 11:37 AM
  7. Toucan4267's Avatar
    Mine too. I can type in the blank, but that's it. The problem I've found, is Google voice typing, which is accessible from settings--language & input--keyboards. When I disable my keyboard, and only enable Google voice typing, then I get force close of Google search when I click in text boxes. It may be rom rather than app requirement related as the mic key on hacker keyboard just types a Japanese character rather than allowing voice input. If there is a way to get this working, that would be awesome.

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    Melvin Jefferson likes this.
    03-20-2014 01:36 PM
  8. bigsupersquid's Avatar
    Mine too. I can type in the blank, but that's it. The problem I've found, is Google voice typing, which is accessible from settings--language & input--keyboards. When I disable my keyboard, and only enable Google voice typing, then I get force close of Google search when I click in text boxes. It may be rom rather than app requirement related as the mic key on hacker keyboard just types a Japanese character rather than allowing voice input. If there is a way to get this working, that would be awesome.

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    op specifies voice input broken in hackers keyboard. Side load Latinime from the extras folder in Rom zip. Google voice search from market works for voice input on an old GB Swype beta I still use that doesn't expire.
    Older like Ics roms specify sideloading specific releases of google voice recognition related software as they started drifting more into armv7 land around then.
    Also...
    Anytime you get repeatable app closes the logcat almost always says what crashed, what line in what file even some times.
    03-20-2014 02:09 PM
  9. Lpen21's Avatar
    op specifies voice input broken in hackers keyboard. Side load Latinime from the extras folder in Rom zip. Google voice search from market works for voice input on an old GB Swype beta I still use that doesn't expire.
    Older like Ics roms specify sideloading specific releases of google voice recognition related software as they started drifting more into armv7 land around then.
    Also...
    Anytime you get repeatable app closes the logcat almost always says what crashed, what line in what file even some times.
    Prior to downloading google search no keyboard app had voice functionality, least none that I could find. bigsupersquid are you suggesting that downloading the latinime could have an effect on google search or just fix hackers keyboard voice functionality?
    03-20-2014 02:17 PM
  10. bigsupersquid's Avatar
    Prior to downloading google search no keyboard app had voice functionality, least none that I could find. bigsupersquid are you suggesting that downloading the latinime could have an effect on google search or just fix hackers keyboard voice functionality?
    I don't know if voice search opens up latinime voice recognition. it used to fail but things change.
    hackerskeyboard has its voice api out of date and it breaks the build so I just disabled it. It will not work no matter what you do with the prebuilt version. Source code is up if anyone wants to try to bring it up to date.
    Lpen21 likes this.
    03-20-2014 02:38 PM
  11. Lpen21's Avatar
    Ok so I decided to test out navigation today with google maps. Odd thing happened. Navigation began to stutter and glitch like crazy, I'm talking freezing up and responding in a VERY delayed manner, that is when it wasn't freezing up. The voice commands were just fine but the visual interface went to pot. I am overclocked conservatively 729/480 sio scheduler interactive governor. Just for giggles brought it down to 600/122. No more issues whatsoever, worked perfectly the rest of the trip. I will have to play around with overclock settings to see if I can reproduce this behavior and what the maximum is to allow smooth navigation. Has anyone else noticed this?
    03-20-2014 07:30 PM
  12. Toucan4267's Avatar
    Ok so I decided to test out navigation today with google maps. Odd thing happened. Navigation began to stutter and glitch like crazy, I'm talking freezing up and responding in a VERY delayed manner, that is when it wasn't freezing up. The voice commands were just fine but the visual interface went to pot. I am overclocked conservatively 729/480 sio scheduler interactive governor. Just for giggles brought it down to 600/122. No more issues whatsoever, worked perfectly the rest of the trip. I will have to play around with overclock settings to see if I can reproduce this behavior and what the maximum is to allow smooth navigation. Has anyone else noticed this?
    Yes, actually, just a few hours ago, and I'm overclocked 768/245 (Today, processor was 39% at 768, 6% at 600, 15% at 245, and 31% offline if anyone's interested). Very behind and glitchy. Was going to try and load the version I had with froyo. Going to look it up, but anyone know of a good way to keep apps like maps from auto-updating?

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    03-20-2014 08:15 PM
  13. bigsupersquid's Avatar
    Yes, actually, just a few hours ago, and I'm overclocked 768/245 (Today, processor was 39% at 768, 6% at 600, 15% at 245, and 31% offline if anyone's interested). Very behind and glitchy. Was going to try and load the version I had with froyo. Going to look it up, but anyone know of a good way to keep apps like maps from auto-updating?

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    look on xda, there's an older version of maps for the adreno 200. No up to date binaries from Qualcomm, we were lucky to even get ICS libs before Q obsoleted the msm7627... so newer versions of maps (nav included) glitch and cr*p out.
    I wish google would release their source instead of hiding it for all those armv7 'proprietary' pieces of junk they won't hand over. We could have all kinds of stuff... people who know what they're doing would build it for armv6.
    and in play, under settings, turn off auto update.
    Toucan4267 likes this.
    03-20-2014 08:26 PM
  14. Lpen21's Avatar
    Yes, actually, just a few hours ago, and I'm overclocked 768/245 (Today, processor was 39% at 768, 6% at 600, 15% at 245, and 31% offline if anyone's interested). Very behind and glitchy. Was going to try and load the version I had with froyo. Going to look it up, but anyone know of a good way to keep apps like maps from auto-updating?

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    Ok not just me then. I'll have to test more, but seems like lowering cpu settings to the default during navigation smooths out any glitches. I have tested lower CPU settings ( though not this low) before and really have not noticed any change in performance. At 768/480 I get random FC's. So I alternate between 748/729 for max and 245/480 min. I am beginning to wonder if lower settings are better. Can anyone else confirm that running 600/122 fixes the glitchy navigation?
    03-20-2014 08:51 PM
  15. Toucan4267's Avatar
    Just installed my titanium backup of maps with separate navigation (6.14.4). Will post again after testing. Also just lowered clock to 748/245. We'll see if stability improves.

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    03-21-2014 01:38 AM
  16. bigsupersquid's Avatar
    Ok not just me then. I'll have to test more, but seems like lowering cpu settings to the default during navigation smooths out any glitches. I have tested lower CPU settings ( though not this low) before and really have not noticed any change in performance. At 768/480 I get random FC's. So I alternate between 748/729 for max and 245/480 min. I am beginning to wonder if lower settings are better. Can anyone else confirm that running 600/122 fixes the glitchy navigation?
    I rarely remember to get into the performance menu and change those settings... I still get glitches at stock 600 max clock speeds. I don't go to 122 though, and it won't drop that low while anything is actively running anyway.
    working maps linked on xda here, bottom of second post
    Lpen21 likes this.
    03-21-2014 08:20 AM
  17. Lpen21's Avatar
    I rarely remember to get into the performance menu and change those settings... I still get glitches at stock 600 max clock speeds. I don't go to 122 though, and it won't drop that low while anything is actively running anyway.
    working maps linked on xda here, bottom of second post
    122 is too low agreed and confirmed. I switched navigation to telenav gps navigation( apk available on XDA) and no more glitches though not as fancy as google, I think its powered by Tom Tom. Thanks for the link to working google maps, will have to give that a try.
    03-21-2014 09:02 AM
  18. bigsupersquid's Avatar
    Just installed my titanium backup of maps with separate navigation (6.14.4). Will post again after testing. Also just lowered clock to 748/245. We'll see if stability improves.

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    that is the newest working version. clock settings won't glitch it
    03-21-2014 09:10 AM
  19. Melvin Jefferson's Avatar
    Has anyone tried side-loading Google Now/search?

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    *never mind... Thought I was on the last page.

    Ive done it but it has its issues. 1 dont think this OS2SD could comfortably run 2 launchers without taking the RAM to the max. Second I now have an "android.process.media was stopped" notification that keeps popping up often. The little bugger tends to get on my nerves alot.

    I think until this rom can have all of the latest google updates embedded into the rom I'll delete Google now launcher & search , and just use Trebuchet.

    And a request that I have if possible bigsupersquid? Apollo the embedded music player needs an update containing a performance bugs fix (Music skips or mutes often) and an embedded lyrics viewer if it can be done.
    03-21-2014 10:00 AM
  20. Lpen21's Avatar
    Ive done it but it has its issues. 1 dont think this OS2SD could comfortably run 2 launchers without taking the RAM to the max. Second I now have an "android.process.media was stopped" notification that keeps popping up often. The little bugger tends to get on my nerves alot.

    I think until this rom can have all of the latest google updates embedded into the rom I'll delete Google now launcher & search , and just

    And a request that I have if possible bigsupersquid? Apollo the embedded music player needs an update containing a performance bugs fix (Music skips or mutes often) and an embedded lyrics viewer if it can be done.
    I used to get the same errors when I had crossbreeder running, also gallery app( which I replaced with quickpic) Trebuchet also randomly caused this error so I removed all of them. I have seeder now instead of crossbreeder for entropy issue. I have google now search and the google launcher with no issues( knock on wood) also check your cpu settings make sure they are not too high. Since doing these things have not any more media stopped working errors
    Edit: also install the app quick reboot to free up ram if it gets too bogged down
    Melvin Jefferson likes this.
    03-21-2014 10:13 AM
  21. Melvin Jefferson's Avatar
    I used to get the same errors when I had crossbreeder running, also gallery app( which I replaced with quickpic) Trebuchet also randomly caused this error so I removed all of them. I have seeder now instead of crossbreeder for entropy issue. I have google now search and the google launcher with no issues( knock on wood) also check your cpu settings make sure they are not too high. Since doing these things have not any more media stopped working errors
    Edit: also install the app quick reboot to free up ram if it gets too bogged down
    Do you have a link for seeder?
    Now the process media wont even let me stay in the playstore
    03-21-2014 11:21 AM
  22. Lpen21's Avatar
    Do you have a link for seeder?
    Now the process media wont even let me stay in the playstore
    http://forum.xda-developers.com/atta...5&d=1358857894
    Make sure you uninstall crossbreeder first. I also leave the "suspend NRG service while screen off" unchecked as there have reports of some FC's with that checked. Otherwise once in seeder check the last 2 boxes and pick how aggressive you want the entropy, I usually leave it on light. If you can get rid of trebuchet also, just make sure you have the launcher 3 this Rom came with in there. If you got rid of it like I did( by mistake) there is an apk for it on XDA.
    Melvin Jefferson likes this.
    03-21-2014 12:00 PM
  23. Melvin Jefferson's Avatar
    http://forum.xda-developers.com/atta...5&d=1358857894
    Make sure you uninstall crossbreeder first. I also leave the "suspend NRG service while screen off" unchecked as there have reports of some FC's with that checked. Otherwise once in seeder check the last 2 boxes and pick how aggressive you want the entropy, I usually leave it on light. If you can get rid of trebuchet also, just make sure you have the launcher 3 this Rom came with in there. If you got rid of it like I did( by mistake) there is an apk for it on XDA.
    Aah I might wait for squid for an alternate fix. I was looking for a quick fix somewhat. If I can get rid of that "media" stopped issue the rest I can kinda deal with.
    03-21-2014 12:10 PM
  24. Lpen21's Avatar
    Do you have a link for seeder?
    Now the process media wont even let me stay in the playstore
    Melvin, also go into apps and find google services framework and clear the data. Then turn off google sync. Go into recovery and fix permissions, that should stop the error messages, least it did for me
    Melvin Jefferson likes this.
    03-21-2014 12:14 PM
  25. Melvin Jefferson's Avatar
    nope didnt work.
    actually made it pop up more and the reboot took longer time than it usually does
    03-21-2014 12:46 PM
1,625 ... 1617181920 ...

Similar Threads

  1. Is moto x camera good for a vacation?
    By AImbriano in forum Moto X (2013)
    Replies: 19
    Last Post: 02-09-2014, 09:21 AM
  2. Case for Note 3 with the wireless charging battery/back cover
    By DocGo in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 1
    Last Post: 01-31-2014, 08:45 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD