10-24-2017 04:58 AM
28 12
tools
  1. James Marteeny's Avatar
    So i have a Grand X Max 2, and the video player for it, as well as Facebook, YouTube and just about any other video service I use will do the same thing. Basically, if I have a 3 minute (00:03:00) video, the player will jump it straight to the end of the video and read out some absurd number like 24:57:03/00:03:00. If it doesn't do the odd number thing, then it will just jump to the very end of the video and in both cases, if I close it down and pull it back up, or move the time of the video back over to the very beginning, it will just jump to the end. Any suggestions on how to fix?
    Surficialbob likes this.
    09-06-2016 07:37 PM
  2. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Open Google Play Store and search for Android System Webview--is it up to date?
    09-07-2016 01:45 AM
  3. James Marteeny's Avatar
    It is up to date, yes.
    09-08-2016 02:59 PM
  4. B. Diddy's Avatar
    What version of Android is it running? Try this:

    1. Make sure Developer Options is turned on. If you don't see it in your System Settings, then go to Settings>About Phone, and tap Build Number 7 times.
    2. Go to Developer Options, and look for an option to toggle between NuPlayer and AwesomePlayer. If you find that option, toggle to the other selection.

    I think NuPlayer vs AwesomePlayer is only on Lollipop devices, but it's still worth checking.
    09-10-2016 02:07 AM
  5. Surficialbob's Avatar
    What version of Android is it running? Try this:

    1. Make sure Developer Options is turned on. If you don't see it in your System Settings, then go to Settings>About Phone, and tap Build Number 7 times.
    2. Go to Developer Options, and look for an option to toggle between NuPlayer and AwesomePlayer. If you find that option, toggle to the other selection.

    I think NuPlayer vs AwesomePlayer is only on Lollipop devices, but it's still worth checking.
    In the developer options the option to change player is not there... What else can I do having same problem
    09-11-2016 06:03 PM
  6. Surficialbob's Avatar
    Did u fix it?
    09-11-2016 06:11 PM
  7. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Does this happen in Safe Mode as well? On most Android devices, while powered on, press and hold Power until the Power Off menu appears. Press and hold the Power Off selection until the Safe Mode prompt appears. Tap OK.

    You can probably just test the stock video player app in Safe Mode, but at least you can see if the problem goes away.
    09-11-2016 06:19 PM
  8. Surficialbob's Avatar
    Safe mode won't allow facebook to open to check. Have used the video player with my videos and they work well but when it comes to videos on facebook and some other websites (can't recall sites) the video works for a sec and stop as if the just finished. Everything is up to date.
    09-12-2016 12:09 AM
  9. B. Diddy's Avatar
    The OP had mentioned the stock video player not working either, so that's why I suggested it. Does your stock video player work in the first place?
    09-12-2016 01:28 AM
  10. Surficialbob's Avatar
    09-13-2016 01:40 AM
  11. B. Diddy's Avatar
    Go to the Play Store and look for Android System Webview. Is it up to date? If not, then update it. But if it is updated, then try uninstalling updates, because sometimes updates to this system app can cause problems.
    09-13-2016 12:49 PM
  12. Surficialbob's Avatar
    I have done that as well and the problem still persist
    09-13-2016 01:56 PM
  13. B. Diddy's Avatar
    Is this only happening with videos on your mobile browser, or are you talking about the Facebook apps and other actual apps?
    09-13-2016 09:55 PM
  14. Surficialbob's Avatar
    Mostly facebook but yes in web browser and YouTube as well all apps are up to date .. My saved videos play correctly not problem at all ... I have a great internet connection so it's not that..
    09-15-2016 01:58 PM
  15. B. Diddy's Avatar
    Sorry, but I still want to be 100% certain of what you mean--you're saying that videos on the Facebook and YouTube apps also have problems along with videos in the browser? Or are you referring to the Facebook and YouTube websites​?
    09-15-2016 03:43 PM
  16. Surficialbob's Avatar
    The actual apps
    09-15-2016 04:33 PM
  17. B. Diddy's Avatar
    This kind of thing can be hard to troubleshoot, because if some app you installed is causing a conflict, you won't be able to tell unless you uninstall that app. And unless you have some clue as to which app is causing the problem, you may have to uninstall apps one by one until the problem goes away.
    09-15-2016 08:37 PM
  18. Hnrgrd25b's Avatar
    Well unfortunately it's happening to me as well. Even after uninstalling all apps except for facebook. Looks like im going to have to get a new phone
    11-29-2016 10:09 PM
  19. Fofos94's Avatar
    Has this issue been resolved cause I bought this phone with out doing a research big mistake not only do I have problems with the video play but it also gets glitchy out of no where mainly when I use the Facebook messenger
    12-29-2016 01:29 PM
  20. Monsta720's Avatar
    Really need a resolved issue with this. I own a grand x max 2 and it happens to me as well and don't know how to fix this issue. Anybody find anything?
    01-01-2017 11:00 AM
  21. d33jus's Avatar
    I work at Cricket and this is a very common issue with these phones. I happen to own the same phone. The issue lays somewhere in the Facebook app itself. Trying closing out the Facebook app by using the right dot and hitting the clear all button. YouTube and the web browser videos will work after this. ZTE hasn't come out with a solution to this but I'm hoping they are. Sorry about the inconvenience once I find a fix for it I'll post it.
    01-20-2017 05:36 PM
  22. Natuhshuh's Avatar
    I got the phone a few weeks ago and love it aside from the video playing issues so I looked here first and couldn't find help so I went to another site and someone suggested to update adobe. Well when I went to look for it it wasn't even installed! So I installed it and problem solved so far! I hope this helps
    02-26-2017 07:39 PM
  23. Monsta720's Avatar
    Heyyy where did u find Adobe? On Google play or what?
    02-27-2017 01:54 PM
  24. Dee Preskitt's Avatar
    I am having the same issues video player going to the end after only a second of play. I'm also having issues with Pandora it skips the song completely. I have done everything people have suggested. I didn't have adobe either and I installed it and it still is messing up. It's frustrating. I love this phone but sometimes I want to throw it
    04-15-2017 02:04 PM
  25. Monsta720's Avatar
    Yeah mine is really annoying as well someone PLEASE figure this out
    04-15-2017 02:06 PM
28 12

Similar Threads

  1. WTS: ZTE Axon 7 64GB Gold
    By asanatheist in forum The Marketplace - Buy, Sell & Trade
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2016, 10:00 AM
  2. Weather complication no longer showing up?
    By slev in forum Samsung Gear S2
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2016, 09:57 AM
  3. best way to back up info?
    By Dberndt210 in forum Samsung Galaxy Note 7
    Replies: 6
    Last Post: 09-06-2016, 09:38 PM
  4. Replies: 10
    Last Post: 09-06-2016, 08:25 PM
  5. unlock ZTE Zmax Pro
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-06-2016, 05:54 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD