1. jlh73's Avatar
    So now my note 3 wont connect to any 2.4 ghz wifi. It will connect flawlessly to my 5g wifi. Any 2.4 router it will just say saved / secured. When I say any 2.4 ghz wifi I mean my parents router and my router and Mc Donalds wifi hot spot. I've tried rebooting phone and router. I thought it was my router but it just won't connect to any 2.4 ghz router. But 5g if fine. Any suggestions?

    Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using AC Forums mobile app
    06-16-2014 06:16 PM
  2. B. Diddy's Avatar
    Go to Settings>Wi-fi, tap the Menu button, then Advanced, then Wi-Fi Frequency Band. Make sure it's set to "Auto," not "5 GHz only."
    06-16-2014 06:19 PM
  3. jlh73's Avatar
    I don't have a menu that says wifi frequency band.

    Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using AC Forums mobile app
    06-16-2014 06:29 PM
  4. B. Diddy's Avatar
    Ok, try clearing the system cache partition, if you haven't done so already: Reset: Samsung Galaxy Note 3 | T-Mobile Support
    06-16-2014 06:34 PM
  5. jlh73's Avatar
    Unfortunately that didn't work either.

    Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using AC Forums mobile app
    06-16-2014 07:00 PM
  6. B. Diddy's Avatar
    Hmmm. Try accessing the "secret menu" as described in post #14 of this thread: http://forums.androidcentral.com/sam...5ghz-wifi.html. Use it to turn off the Wifi Power Saving mode.
    06-16-2014 09:09 PM
  7. jlh73's Avatar
    All the other phones on my wifi connect to our router on 2.4 just not my note. The bad thing is it wont connect to any AT&T wifi hotspot.

    Sent from my LG-D950 using AC Forums mobile app
    06-17-2014 10:00 AM
  8. anon8380037's Avatar
    Ok, try clearing the system cache partition, if you haven't done so already: Reset: Samsung Galaxy Note 3 | T-Mobile Support
    In general does safe mode help any more. It was on that link.
    06-17-2014 02:28 PM
  9. jlh73's Avatar
    Never tried safe mode. This is mind boggling to say the least.

    Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using AC Forums mobile app
    anon8380037 likes this.
    06-18-2014 02:25 PM
  10. busa2006's Avatar
    Sure it's not the modem itself (reset) or the Knox

    Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
    06-19-2014 08:58 PM
  11. mavrrick's Avatar
    This could be a few things.

    First try turning off the phone and restarting it after a few min.
    Second remove the WiFi network and add it back with wps off possible
    Next check how the WiFi is working from the access point with something like WiFi analyzer

    I have seen my WiFi appear not to work when the router is either overwhelmed or dealing with to much interference. Something else I have seen that will give the appearance of a good setup but just won't work is if WiFi Mac filtering is enabled. Your device will think it is all fine but then fail to complete a good connection.

    Another possible problem could be the router has some combination of settings your phone just doesn't like.

    Worst case scenario would be reset the phone then reset your router and see if that fixes it.

    Posted via Android Central App
    06-19-2014 10:03 PM
  12. jlh73's Avatar
    Every other phone in my house and tablet work just not my note 3. What about Knox? Is there settings?

    Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using AC Forums mobile app
    06-20-2014 12:22 PM
  13. thatotherdude24's Avatar
    Yes! I had this problem with mine. It's a fairly hefty thread on XDA about it. It's a hardware issue, mine required Samsung to fix it. It would only connect to 5 ghz wireless and would show my 2.4 ghz networks as out of range if I remember correctly.


    Sent from my iPad Air using Tapatalk
    06-23-2014 01:03 PM
  14. jlh73's Avatar
    Exactly. Do you have a link for the thread?

    Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using AC Forums mobile app
    06-23-2014 04:33 PM
  15. Michele Campbell's Avatar
    I'm having this same issue right now. Did you ever find a solution? Mine wont connect at all. Just says scanning and that my network is save and secured.
    08-02-2014 09:22 PM
  16. grcforce327's Avatar
    Mine was caused by McAfee security. Uninstalled it ,and can connect to 2.4ghz again.
    01-09-2015 12:22 PM

Similar Threads

  1. Just picked up Nexus 7; I have wifi, but can't set up.
    By brownnugen in forum Google Nexus 7 Tablet (2012)
    Replies: 12
    Last Post: 06-18-2014, 10:27 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 06-16-2014, 11:20 PM
  3. unable to unlock my fon
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-16-2014, 07:12 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 06-16-2014, 06:31 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 06-16-2014, 05:20 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD