1. Blahable's Avatar
    Hello everyone,

    I have had this issue since receiving my phone on Thursday, and I'm the Sprint Network.
    When I'm at home and connected to LTE on my note 4
    ~I only have 1 bar of signal strength.
    ~The DBM is around -110 -120 (not an expert but from my searches this is pretty bad.)
    ~The SprintZone app say the voice signal is bad
    ~If I call someone it goes to 5 bars, then drops back down when the call is over.
    ~Some call may not be getting through to me

    Oddly the internet speed seems to be ok, or I am just not bothered by that.
    I'm in a LTE area.

    If I switch to CDMA only it shoots up to 5 bars.
    I believe I have LTE on my s3 and I get 5 bars at home, no issues at all.

    Has anyone else experience this issue?
    Is there any solution?

    Thanks for any help.
    10-22-2014 01:11 AM
  2. Savoy's Avatar
    I have the exact same issue.

    Look here and here.

    http://forum.xda-developers.com/note...ote-4-t2911300

    https://community.sprint.com/baw/mob...sions%2F176048

    Sent from my SM-N910P using Xparent BlueTapatalk 2
    10-22-2014 05:48 AM
  3. m109rider's Avatar
    My phone is doing the same thing, but when i do a speed test it has lte speeds of 8 to 20 gb.

    Posted via the Android Central App
    10-22-2014 08:35 AM
  4. ktm_scott's Avatar
    Same issue here. I'm two blocks from the nearest cell site and had full bars on my S3. It doesn't appear to impact performance, but it does make me wonder.

    The Sprint link above does not work for me.
    10-22-2014 08:42 AM
  5. m109rider's Avatar
    I'm also about 2 blocks from a cell tower

    Posted via the Android Central App
    10-22-2014 08:52 AM
  6. lazerproof's Avatar
    Hello everyone,

    I have had this issue since receiving my phone on Thursday, and I'm the Sprint Network.
    When I'm at home and connected to LTE on my note 4
    ~I only have 1 bar of signal strength.
    ~The DBM is around -110 -120 (not an expert but from my searches this is pretty bad.)
    ~The SprintZone app say the voice signal is bad
    ~If I call someone it goes to 5 bars, then drops back down when the call is over.
    ~Some call may not be getting through to me

    Oddly the internet speed seems to be ok, or I am just not bothered by that.
    I'm in a LTE area.

    If I switch to CDMA only it shoots up to 5 bars.
    I believe I have LTE on my s3 and I get 5 bars at home, no issues at all.

    Has anyone else experience this issue?
    Is there any solution?

    Thanks for any help.
    This will be fixed through a software update. I would call and let them know.

    Posted via the Android Central App
    Baby_Doc likes this.
    10-22-2014 09:04 AM
  7. GrassyKnoll312's Avatar
    Consistently one bar here as well.

    Posted via the Android Central App
    10-22-2014 10:16 AM
  8. Blahable's Avatar
    This will be fixed through a software update. I would call and let them know.

    Posted via the Android Central App
    I hope so. Yesterday I spent a hour chatting with a sprint rep. Nothing to seemed to work, and he assured me that he was reloading the tower and I would 5 bars within a few hours..

    Needless to say that never happened.
    10-22-2014 11:58 AM
  9. Almeuit's Avatar
    I hope so. Yesterday I spent a hour chatting with a sprint rep. Nothing to seemed to work, and he assured me that he was reloading the tower and I would 5 bars within a few hours..

    Needless to say that never happened.
    Reloading the tower? That doesn't even sound right. A chat rep wouldn't be able to mess with the tower.
    10-22-2014 12:01 PM
  10. cnotes63's Avatar
    Y'all should see what the iPhone ppl get on Sprint that's why I left

    Posted via the Android Central App
    10-22-2014 12:48 PM
  11. Blahable's Avatar
    Reloading the tower? That doesn't even sound right. A chat rep wouldn't be able to mess with the tower.
    I figured that,
    But that is what I was told. So he told me restart my phone, type in a few commands mess with the roaming settings....

    /sigh
    10-22-2014 01:04 PM
  12. xxx420's Avatar

    If I switch to CDMA only it shoots up to 5 bars.


    Thanks for any help.
    So why don't you just leave it on cdma only then?

    Posted via Android Central App
    10-22-2014 01:20 PM
  13. Almeuit's Avatar
    So why don't you just leave it on cdma only then?

    Posted via Android Central App
    My guess he wants LTE and if it is on CDMA he will only get 3g.
    10-22-2014 01:29 PM
  14. Blahable's Avatar
    So why don't you just leave it on cdma only then?

    Posted via Android Central App
    Why would I want to use CDMA a slower internet speed, if LTE is suppose to be working?

    Anyway....

    Thanks for the replies everyone. Sprint is supposedly working on a local tower and it will be upgraded next week:/, though this seems to be the go to response for things network related.
    10-22-2014 05:09 PM
  15. ronb's Avatar
    I installed "Network Signal Info"
    https://play.google.com/store/apps/d...android.telnet
    and let it show the signal and the true signal is there.
    I don't know why Sprint is only showing one bar but in reality it is probably better.
    The reason it is going to 5 bars when you talk is it then is showing the voice network signal not the data. Apparently voice shows accurate bars.
    I feel assured Sprint will fix it in a later release but just download the app and watch it, you will be convinced that it is working OK just not reporting correctly.
    Good Luck!
    Ron
    10-23-2014 07:54 AM
  16. Blahable's Avatar
    I installed "Network Signal Info"
    and let it show the signal and the true signal is there.
    I don't know why Sprint is only showing one bar but in reality it is probably better.
    The reason it is going to 5 bars when you talk is it then is showing the voice network signal not the data. Apparently voice shows accurate bars.
    I feel assured Sprint will fix it in a later release but just download the app and watch it, you will be convinced that it is working OK just not reporting correctly.
    Good Luck!
    Ron
    I used the signal checker and got the same low signal readings as what the phone is reporting in the settings.
    10-24-2014 08:18 PM

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 10-30-2014, 06:50 PM
  2. Google Nexus 9 Is the display bad?
    By AKFL3TCH3R in forum Google Nexus 9
    Replies: 16
    Last Post: 10-24-2014, 01:48 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 10-24-2014, 08:18 AM
  4. Why is my signal icon grey and not blue and not working?
    By Singing_Alex in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-22-2014, 03:34 AM
  5. Why is my Galaxy S4 losing the GSM signal very often?
    By Ali Abdullah Nabi in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 1
    Last Post: 10-21-2014, 11:58 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD