1. VaDroid9's Avatar
    Might be a dumb question but I have the Verizon N4 and when I'm home connected to my wi-fi it shows both the wi-fi signal and the 4G LTE symbol. Coming from my Note 2, when I connected to wi-fi the 4G LTE symbol would go away. So I was just curious as to what data was being used???did they change this recently???
    10-24-2014 04:04 PM
  2. Almeuit's Avatar
    This is normal with all the newer phones (on AT&T / Verizon). The mobile connection shows even though you're on WiFi... but as long as the WiFi connection is up it should be using wifi so don't worry .
    10-24-2014 04:20 PM
  3. VaDroid9's Avatar
    I posted this on a similar thread my 4G LTE is white while my wife's is grayed out but both say connected to home wi-fi???
    Attached Thumbnails Wi-Fi or 4G LTE???-screenshot_2014-10-24-17-29-13.jpg  
    10-24-2014 04:41 PM
  4. bassplayrguy's Avatar
    Mine doesn't show let coverage while WiFi is on. In on ATT

    Posted via the Android Central App
    Attached Thumbnails Wi-Fi or 4G LTE???-screenshot_2014-10-24-17-49-08.jpg  
    10-24-2014 04:49 PM
  5. goin_nil's Avatar
    Might be a dumb question but I have the Verizon N4 and when I'm home connected to my wi-fi it shows both the wi-fi signal and the 4G LTE symbol. Coming from my Note 2, when I connected to wi-fi the 4G LTE symbol would go away. So I was just curious as to what data was being used???did they change this recently???
    This happened on my Samsung Galaxy S3 after Verizon pushed an update. When connected to Wifi the 4G/3G stayed on to. The cause was an app called Caller ID or City ID or something like that that was part of the update.

    The solution was to disable the app.

    I don't know if this is a similar situation but thought I'd throw that out there.
    Almeuit likes this.
    10-24-2014 04:54 PM
  6. VaDroid9's Avatar
    Funny you should say that. I just download the free trial for caller ID!
    10-24-2014 05:05 PM
  7. Almeuit's Avatar
    Funny you should say that. I just download the free trial for caller ID!
    @goin_nil is correct. Usually the Caller ID app is the reason the 4g LTE stays active.
    goin_nil likes this.
    10-24-2014 05:31 PM
  8. VaDroid9's Avatar
    Thanks! I disabled it and now 4G LTE is grayed out.

    Posted via the Android Central App
    goin_nil likes this.
    10-24-2014 05:32 PM
  9. Almeuit's Avatar
    Mine doesn't show let coverage while WiFi is on. In on ATT

    Posted via the Android Central App
    Ah looks like AT&T changed it. Verizon seems to have kept the icon active (or grayed out).
    10-24-2014 05:34 PM
  10. gdhampton7's Avatar
    This happens to me when I get MMS or send MMS... Or when I'm moving in and out of my WiFi range...

    Posted via Galaxy Note 4
    10-24-2014 09:14 PM
  11. goin_nil's Avatar
    Thanks! I disabled it and now 4G LTE is grayed out.

    Posted via the Android Central App
    Glad that actually worked!
    10-24-2014 10:59 PM
  12. nugj's Avatar
    Sounds like more stuff from the carriers that is more downside than upside at least for us.
    10-24-2014 11:44 PM

Similar Threads

  1. Is it just me or... does the Note 4 lag?
    By Mac58 in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 235
    Last Post: 11-08-2015, 11:33 PM
  2. Nexus 6 or Wait
    By Mason Sell in forum Google Nexus 6
    Replies: 40
    Last Post: 10-26-2014, 09:38 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 10-24-2014, 10:51 PM
  4. S5 Active email arrow for sent or replied missing? or?? help
    By JTHDPE in forum Samsung Galaxy S5 Active
    Replies: 3
    Last Post: 10-24-2014, 06:39 PM
  5. Is it the Bluetooth Or Me?
    By Therealm80 in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 2
    Last Post: 10-24-2014, 03:41 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD