1. frank1492's Avatar
    My Note 4 occasionally restarts, but worse there can be input freezes of a minute or more. These lags come in flurries, sometimes not occuring for several hours. If a freeze does not resolve by itself in several minutes, a reboot may be necessary. I sometimes get a "process system not responding" notification. Perhaps unrelated, I get full screen popup ads recently.
    I have cleared the system cache, and installed a new battery. I do not want to do a system reset.
    Any ideas? Help much appreciated. Thanks.
    01-02-2019 12:26 PM
  2. B. Diddy's Avatar
    The most likely culprit is some app you installed that is also responsible for the adware. The next time you see an ad, use this method to determine which app is responsible: https://forums.androidcentral.com/am...d-culprit.html
    01-02-2019 02:44 PM
  3. frank1492's Avatar
    When my phone runs in safe mode, there are no issues so its obviously an app. Will use your link to try to track it down. Many thanks for your help.
    B. Diddy likes this.
    01-03-2019 09:43 PM
  4. L0n3N1nja's Avatar
    When my phone runs in safe mode, there are no issues so its obviously an app. Will use your link to try to track it down. Many thanks for your help.
    I've got several old Samsung devices including a Note 4 still. I've found clearing the cache/app data on touchwiz home and setting up the home screen again improves performance.
    B. Diddy likes this.
    01-03-2019 09:58 PM
  5. frank1492's Avatar
    Thanks all for your ideas! Today my phone rebooted and froze while in safe mode, identical to what it did in normal mode!!!! So I am ruling out an app as the culprit. Advice has been given to try to reflash the firmware next, but I do not want to lose any data. Will I? Assuming I do reflash with no effect afterwards, I guess that leaves just a possible hardware issue, meaning a new phone, correct? Again many thanks for helping me.
    01-06-2019 01:47 PM
  6. B. Diddy's Avatar
    Have you also tried wiping the cache partition? https://support.t-mobile.com/docs/DOC-28932
    01-06-2019 04:18 PM
  7. frank1492's Avatar
    PROBLEM SOLVED! The SD card was corrupted. Had read some time ago that this could be a possible cause, but I didn't pursue it because to me it seemed unlikely. I was tipped off by a notification that said I needed to reformat the card. All photos& videos were wiped. Apparently tho the card was causing the issues before it finally failed completely as media were accessable until last night. I had wiped the cache btw. Again many thanks for everyone's help!
    B. Diddy likes this.
    01-09-2019 11:37 AM

Similar Threads

  1. Why did the minimum media sound level increase after update?
    By Android Central Question in forum Moto G5 & G5 Plus
    Replies: 3
    Last Post: 01-07-2019, 08:56 PM
  2. Little too late?
    By X1tymez in forum LG V40
    Replies: 2
    Last Post: 01-02-2019, 03:14 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 01-02-2019, 02:57 PM
  4. Why am I losing connection to mobile network
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-02-2019, 02:55 PM
  5. Why did the minimum media sound level increase after update?
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 01-02-2019, 08:14 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD