1. Jekhoff9375's Avatar
    Whenever I plug my note 5 in to charge I get a notification saying to use the original charger to use fast charge even though I am already using the fast charger that came with the phone. I have to unplug and try again 4 to 5 times before it recognizes the fast charge. Does anyone else have this problem or just a defect with my device? It's not too big of a deal but I always hate unplugging the device before it is fully charged. Any answers would be helpful, thanks!

    Posted via the Android Central App
    11-29-2015 05:44 PM
  2. charles777's Avatar
    Try switching the wire... keep the plug but change to a different usb wire... some people reported the same issue and by switching to a different preferably thicker wire they fixed the problem... hope it works

    Posted via the Android Central App
    11-29-2015 06:03 PM
  3. zmann's Avatar
    Few long threads on this for most it's the cord. I had this issue and when I switched to my note 4 cord everything was fine.. The cord that came with the 5 is junk
    saiyyasuka pon likes this.
    11-29-2015 06:04 PM
  4. Jamez Avila's Avatar
    No issues with my cord or charger. I've tried non OEM USB cords and if they are newer, they will work and provide fast charge.
    I have some old blackberry USB cords that do not do fast charge. So it definitely makes a difference which cord you use.

    Posted from my Galaxy Note 5
    JohnnytheK likes this.
    11-29-2015 06:49 PM
  5. JohnnytheK's Avatar
    No issues with my cord or charger. I've tried non OEM USB cords and if they are newer, they will work and provide fast charge.
    I have some old blackberry USB cords that do not do fast charge. So it definitely makes a difference which cord you use.

    Posted from my Galaxy Note 5
    Yeah USB cable are made very cheaply, I wasn't able to charge my smart watch. I tried a couple different chargers and none of them worked. I swapped cables and all was shiny. Good luck.
    11-30-2015 10:04 AM

Similar Threads

  1. Replies: 20
    Last Post: 12-05-2015, 07:03 AM
  2. Charging
    By IDidThis in forum Samsung Galaxy S4 Active
    Replies: 3
    Last Post: 11-30-2015, 03:27 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 11-30-2015, 01:24 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 11-29-2015, 06:30 PM
  5. Nexus - Dashboard installation - Power supply problem
    By Michal31x in forum Google Nexus 7 (2012) Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 0
    Last Post: 11-29-2015, 03:20 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD