1. seventeenseconds's Avatar
    I updated to MM on ATT two days ago and it completely broke charging. All of a sudden the phone won't charge wired or wireless while turned on. The only way I can get it to charge at all is to turn it off, then wireless will work. No wired charging either way. It's not a cable or charger issue, I've tried multiple cables and charges (OEM and other). I've cleaned the USB contacts. It's not a port issue either, because I generally charge wireless, so I haven't worn it out or abused it.

    Can't be coincidence that I just upgraded and this started happening or some sort of hardware issue. I was down to 5% battery before I noticed after having put my phone on the wireless charger overnight which did nothing. Once it charges, I'm going to try clearing cache, then doing a factory reset if needed. The battery life has been pretty bad anyway, so I was waiting for MM to do a complete reset.

    I take insanely good care of my phones, so I'm going to be really pissed off if a reset doesn't work and I have to get a refurb replacement phone from ATT.
    06-24-2016 11:26 AM
  2. seventeenseconds's Avatar
    I believe that I've found the issue. It's a bug with disabling the charge notification sound which ATT finally gave us the option with MM. If I toggle it to default (on) charging starts to work again normally either wired or wireless. Turning it off and it bugs out again. It might charge for a minute or two then stop or not charge at all.

    Wiping cache did nothing. Still will probably factory reset, but at least I can charge while it's powered on and with the OEM fast charger.

    Posted via the Android Central App
    H3aTeRzz likes this.
    06-24-2016 01:27 PM
  3. H3aTeRzz's Avatar
    Factory reset, its whats for dinner :-D

    I do it after EVERY update, but, that's just me.
    dakini03 likes this.
    06-24-2016 02:31 PM
  4. dakini03's Avatar
    I believe that I've found the issue. It's a bug with disabling the charge notification sound which ATT finally gave us the option with MM. If I toggle it to default (on) charging starts to work again normally either wired or wireless. Turning it off and it bugs out again. It might charge for a minute or two then stop or not charge at all.

    Wiping cache did nothing. Still will probably factory reset, but at least I can charge while it's powered on and with the OEM fast charger.

    Posted via the Android Central App
    I'm not seeing that behavior. My charging sound was turned off by default and I've had no issues charging. Same with the sound turned on.
    jimd1050 likes this.
    06-24-2016 04:55 PM

Similar Threads

  1. Why doesn't my Galaxy Note 4 fast charging work in my car plug?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 3
    Last Post: 06-25-2016, 03:50 AM
  2. Why is my phone charging so slow?
    By AC Question in forum Batteries
    Replies: 3
    Last Post: 06-24-2016, 01:21 PM
  3. Update with European SimCard only, S7 Edge?
    By ucann in forum Samsung Galaxy S7 edge
    Replies: 0
    Last Post: 06-24-2016, 06:54 AM
  4. Why is it using battery to charge
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-24-2016, 05:44 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 06-24-2016, 04:50 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD