04-27-2020 03:15 PM
95 ... 234
tools
  1. Joshua Tretakoff's Avatar
    Try long press play store , tap info then scroll to storage and clear data,cache,force stop it
    Oh, I did all of that before I went this far. Cleared cache, force quitted, cleared storage, restarted. It did it again for the last 12 hours, sadly.
    12-17-2019 05:06 PM
  2. mustang7757's Avatar
    Oh, I did all of that before I went this far. Cleared cache, force quitted, cleared storage, restarted. It did it again for the last 12 hours, sadly.
    Oh ok , how about uninstall the update to play store ? Did you do same in Google play services?
    12-17-2019 05:08 PM
  3. Joshua Tretakoff's Avatar
    Oh ok , how about uninstall the update to play store ? Did you do same in Google play services?
    Ah, no, that I did NOT do. Ok, uninstalled the update to Play Store and Services. Great suggestions. I'll let you know how it goes. Thank you!!
    12-17-2019 05:16 PM
  4. mustang7757's Avatar
    Ah, no, that I did NOT do. Ok, uninstalled the update to Play Store and Services. Great suggestions. I'll let you know how it goes. Thank you!!
    Ok see how that goes . Your welcome!
    12-17-2019 05:17 PM
  5. iamaven's Avatar
    So I haven't seen the notifications issue you mention but I have been able to replicate what seems to cause the slow download --> installation step in Play Store. After resetting the phone twice and going through each app install separately the problem started to occur right after I installed Amazon Alexa to manage my smart home devices. After this install every other app seemed to hang during "downloading" portion of the install for minutes and the only way I was able to move to the "installing" portion of the install was to exit Play Store, Kill the running Play Store app and then relaunch. About 50% of the time this would cause the install to occur. Once I uninstalled Alexa and restarted the phone, the installs went as normal.
    I have kept Alexa off the phone and ave not seen the issue again.
    I had the same issue with Alexa. Trying to get through to someone at Amazon Alexa support. Below are the steps I took. I also wiped and factory reset my phone multiple times

    Steps to reproduce
    1) Install Amazon Alexa Application from the Play Store
    2) Wait for an application to need updating
    3) Allow the application to update

    Observed response
    1) Application update downloads to 99% or nearly 99%
    2) Application stays in this status for several hours. Sometimes it will complete after 3-4 hours, sometimes not

    Steps to resolve
    1) Uninstall Alexa application
    2) Trying to update at this time will still result in the same observed response above
    3) Reboot the phone
    4) Run application updates and they should complete in less than a minute each

    I have been able to replicate this multiple times. Including the main device below

    Hardware: Samsung Note 9 SM-N960U
    OS: Android version 9 patched to level December 1, 2019
    Alexa app version: Multiple, but tested most recently with 2.2.307833.0
    12-18-2019 01:25 PM
  6. baxxc's Avatar
    Removing Amazon Alexa then Cleared cache and cleared data from Google Play Store and then the same with Google Play services, followed by a restart of the phone solved the problem for me so far. I have not reinstalled Alexa.
    12-19-2019 12:40 AM
  7. baxxc's Avatar
    Disable google app, then clear cache then reset phone. Keep google disabled. You will lose some google home features while it's disabled.
    12-19-2019 12:41 AM
  8. baxxc's Avatar
    Disabling google works everytime. Nothing else listed in this thread worked permanently.
    12-24-2019 10:35 AM
  9. mark 2020's Avatar
    Is anyone still having this issue? It's been plaguing me for a week, and I've tried all the suggestions, including two factory resets.

    Also I've never had Alexa installed.
    01-09-2020 06:22 PM
  10. mark 2020's Avatar
    PEOPLE OF THE FUTURE STILL HAVING THIS PROBLEM: I present to you a possible fix!

    So I was also having what I thought was an unrelated issue of text messages not always going through, or just being wonky in general. The fix for that was to swap in someone else's SIM card for 10-20 minutes, which worked!

    And when I flipped back over to Google Play, suddenly that was working too!! So I can only guess it was rewriting some corrupt APN setting or something in carrier services (which persisted through multiple factory resets). No idea why Google is calling to it, especially when I was on WiFi and the SIM card had been removed for a day.
    01-09-2020 09:05 PM
  11. baxxc's Avatar
    Tried this, worked for a bit then came back. Only thing that really works for good is disableing the google app and clearing its cache. Reset phone and leave it disabled. Works all the time.


    PEOPLE OF THE FUTURE STILL HAVING THIS PROBLEM: I present to you a possible fix!

    So I was also having what I thought was an unrelated issue of text messages not always going through, or just being wonky in general. The fix for that was to swap in someone else's SIM card for 10-20 minutes, which worked!

    And when I flipped back over to Google Play, suddenly that was working too!! So I can only guess it was rewriting some corrupt APN setting or something in carrier services (which persisted through multiple factory resets). No idea why Google is calling to it, especially when I was on WiFi and the SIM card had been removed for a day.
    01-22-2020 06:18 AM
  12. baxxc's Avatar
    Please try this:
    If if you have another simcard on another network see if that fixes the issue - You might be saying but if i try in flight mode with just wifi the problem still exists which is true but still try it. I was traveling in Asia and had no issues using my ravel sim, but as soon as I stuck my rogers card back in the problem came back. Also try with no sim. You will still have to clear your cache but i was able to keep the google app enabled the entire 3 weeks with out issue. When I put my rogers sim back in , within 24 hours the problem was back. The problem is either related to a sim card issue or a network issue. I would think a bad sim because you would think if its related to rogers flight mode would fix the issue? Im testing now with no sim and am going to get a new rogers sim tomorrow. Please let me know your results with different network sim or new sim or no sim if any of them helped.

    BTW i had to disable both google and alexa - This is a really strange bug and it will be nice to finally conclude what the real problem is, it cant be the apps as it works without the apps on , with another network and sim. It must be sim or network related which is also effected by the google and alexa app.

    The solution is near!


    Tried this, worked for a bit then came back. Only thing that really works for good is disabling the google app and clearing its cache. Reset phone and leave it disabled. Works all the time.
    02-19-2020 05:30 PM
  13. baxxc's Avatar
    This problem went away. I went to Thailand used a thai simcard with no issues , then came back to Canada and problem came back. Removed google app and it was working again. Few days later i installed google again and it has been working for at least a week. Maybe some fix was sent? Have not added back alexa yet. Anyone else notice it was working now?
    03-03-2020 10:50 PM
  14. baxxc's Avatar
    After years of having this problem it is gone. I did use another simcard from asia for 3 weeks and when I returned the problem was gone. If you can run your system on another network simcard for a day or 2 and see if that helps. Then wash your hands Please let other know if this helped you.
    03-22-2020 12:17 PM
  15. mjm2007's Avatar
    I have had this problem for some time. I just rebooted my phone in safe mode, turned off airplane mode and went to the play store app and was able to update 29 apps with no problem while still in safe mode.
    04-23-2020 12:28 PM
  16. mustang7757's Avatar
    I have had this problem for some time. I just rebooted my phone in safe mode, turned off airplane mode and went to the play store app and was able to update 29 apps with no problem while still in safe mode.
    You should go over things mentioned in this thread , lot of good suggestions.
    04-23-2020 07:50 PM
  17. mjm2007's Avatar
    Thanks. I did all of those except switching out the SIM. None seemed to work. Safe Mode did the trick here
    04-23-2020 08:29 PM
  18. mustang7757's Avatar
    Thanks. I did all of those except switching out the SIM. None seemed to work. Safe Mode did the trick here
    Hi, that usually means a app or application you installed is causing the issue, unless you mean after exiting safe mode the problem gone away?
    04-23-2020 08:31 PM
  19. mjm2007's Avatar
    No. The problem still exists. Each time I use safe mode I am able to update apps, but when I try in normal mode it usually stalls. How would I be figure out which app is causing the problem. I have a lot of them that don't load when I am in safe mode.
    04-27-2020 02:23 PM
  20. mustang7757's Avatar
    No. The problem still exists. Each time I use safe mode I am able to update apps, but when I try in normal mode it usually stalls. How would I be figure out which app is causing the problem. I have a lot of them that don't load when I am in safe mode.
    If it was me I start with latest ones download
    04-27-2020 03:15 PM
95 ... 234

Similar Threads

  1. Gallery says need to sign in to google+ fix?
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 04-26-2019, 11:40 PM
  2. Galaxy s10's plus is turning on the screen during calls, resulting in face button pressing
    By Android Central Question in forum Samsung Galaxy S10 & S10+
    Replies: 11
    Last Post: 04-26-2019, 12:24 PM
  3. ((Samsung Galaxy 9+) Copy to clipboard delayed in Samsung Notes only
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 04-26-2019, 05:48 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 04-25-2019, 04:19 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 04-25-2019, 03:37 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD