1. poolman#AC's Avatar
    Mine stays at 100% for a while even though I know better because its been off the charger for a while,I go to about phone it shows 100%.I reboot it and might get a 75-82 % .Cant figure it out any Ideas.
    12-17-2011 12:05 AM
  2. acles003's Avatar
    Are you rooted? I'm stock and I drop to 99% after a few minutes of being unplugged.

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Tapatalk
    12-17-2011 03:07 AM
  3. psiclne's Avatar
    I noticed the same thing....I also have to reboot for it to update. Non rooted.
    12-17-2011 03:30 PM
  4. jess.hickey's Avatar
    http://forums.androidcentral.com/t-c...r-battery.html

    Give this a shot. I was having the opposite problem...my battery would show 10% and I would power cycle and magically have 20-30%.

    Good and keep us posted on if this works or not
    12-17-2011 04:16 PM
  5. backtothemac's Avatar
    Mine is going from 100% to 90 % in about 15 minutes. I am going to calibrate the battery to see if that solves the problem. If it doesn't, then I will be making a trip to the AT&T store to have them swap it out.
    12-18-2011 09:43 AM
  6. DroidXcon's Avatar
    This is normal for most phones across the board first ten % drops quickly calibrating won't help. I wouldn't worry about it

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
    12-18-2011 09:49 AM
  7. LoSt180's Avatar
    You're not the only one: http://forums.androidcentral.com/gal...or-issues.html

    Seems to be related to using a non-samsung charger, or maybe just chargers designed for Apple products. Mine does it every time with my u-socket, but not with the Samsung wall-wart or HP TouchPad charger.
    12-18-2011 02:52 PM
  8. poolman#AC's Avatar
    no root
    01-25-2012 03:10 PM
  9. poolman#AC's Avatar
    Mine will be at 100% for a hour or so then I reboot and It might say 83%,so I went out bought another battery(att told me to try this first)and its the same crap so its not the battery.
    01-25-2012 03:15 PM
  10. dco50321's Avatar
    I think it has to do with the charger. Are you using a different charger other than the Samsung one that came with the phone. I had this problem for a while and was using a different plug in the outlet. Once I switched back to the Samsung charger that came with the phone the problem stopped. You should try this.
    01-25-2012 09:49 PM
  11. psiclne's Avatar
    Just to update, 3 weeks in I went back and they exchanged the device for me. Same thing happened. So 2 days before my 30 days was up I just returned it. At&t rep told me to wait for an update, except I wasnt gonna wait for an update that may not fix the issue. Really liked the phone, but the battery bug & some email issue I was having was a deal breaker.
    01-26-2012 09:50 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD