1. Incredulous16's Avatar
    Hello,
    Recently my SG2 purchased at the start of this year / end of last year from Kogan has developed a problem with the battery.
    I've noticed it's draining quicker, and then when it gets turned off it sometimes enters a cycling battery phase (vibrating every 5 - 10 seconds) and will not be turned on

    Just like the one described here
    After i connect to power it generally turns back on however with significantly less battery (sometimes taking battery out will work as well)
    (One time it went to 53% -> 2% within a matter of minutes)
    Also it seems to get very hot when vibrating and the phone does not appear to be functioning as per normal as it i had to restart it a few times before it would appear on my computer as a media device.
    I switched batteries to my mum's one (also SG2) and this does not seem to have fixed the problem, however the problem is sporadic and does not always consistently occur. When i first put my mum's battery in it turned off and on completely fine
    I have absolutely no idea what's going on and am really quite stumped... I've read on the internet about a power button malfunction but i don't think that's the case because when it finally turns on it seems to largely act normally.
    Any help would be appreciated!
    09-26-2013 06:18 PM
  2. Golfdriver97's Avatar
    Hello,
    Recently my SG2 purchased at the start of this year / end of last year from Kogan has developed a problem with the battery.
    I've noticed it's draining quicker, and then when it gets turned off it sometimes enters a cycling battery phase (vibrating every 5 - 10 seconds) and will not be turned on

    Just like the one described here
    After i connect to power it generally turns back on however with significantly less battery (sometimes taking battery out will work as well)
    (One time it went to 53% -> 2% within a matter of minutes)
    Also it seems to get very hot when vibrating and the phone does not appear to be functioning as per normal as it i had to restart it a few times before it would appear on my computer as a media device.
    I switched batteries to my mum's one (also SG2) and this does not seem to have fixed the problem, however the problem is sporadic and does not always consistently occur. When i first put my mum's battery in it turned off and on completely fine
    I have absolutely no idea what's going on and am really quite stumped... I've read on the internet about a power button malfunction but i don't think that's the case because when it finally turns on it seems to largely act normally.
    Any help would be appreciated!
    Welcome to the forums!
    Sorry to hear about your troubles. There have been cases where the battery bulges a little and causes issues. Take it out, put it on a flat surface like a table and try to spin it. If it does, you need to replace it.
    Other wise, have you rebooted into recovery and cleared the cache?
    09-26-2013 11:29 PM
  3. Incredulous16's Avatar
    Thanks for your help! The battery does not appears to be fine, and i think it's probably a phone or charger problem because the batteries seem to work fine in my mums SG2.
    I tried clearing the cache but i don't think that has helped :\
    I'm really completely stumped by this because lots of the symptoms appear at random times inconsistently. The battery jumps around as well (sometimes going down a lot in the space of a minute when vibrating / trying to turn on and up by a bit instantly when changing sometimes...)
    Not really sure what is happening :\
    09-27-2013 01:02 AM
  4. Golfdriver97's Avatar
    Thanks for your help! The battery does not appears to be fine, and i think it's probably a phone or charger problem because the batteries seem to work fine in my mums SG2.
    I tried clearing the cache but i don't think that has helped :\
    I'm really completely stumped by this because lots of the symptoms appear at random times inconsistently. The battery jumps around as well (sometimes going down a lot in the space of a minute when vibrating / trying to turn on and up by a bit instantly when changing sometimes...)
    Not really sure what is happening :\
    Same here. Aside from a factory reset, I am unsure of anything else to suggest.

    Sent from a Slim 4.3 S3
    09-27-2013 07:21 AM

Similar Threads

  1. My S3 is draining rapidly, even w.new battery
    By keybladeofhearts in forum AT&T Galaxy S III
    Replies: 5
    Last Post: 03-04-2014, 06:44 PM
  2. another battery post
    By conan1071 in forum Motorola Droid MAXX
    Replies: 75
    Last Post: 10-20-2013, 02:47 PM
  3. Disable Screen Dim at 15% battery?
    By Helen Keller in forum Verizon HTC One
    Replies: 5
    Last Post: 10-01-2013, 10:10 AM
  4. Galaxy Nexus Batteries losing capacity
    By trevorx3 in forum Verizon Galaxy Nexus
    Replies: 4
    Last Post: 09-26-2013, 09:57 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 09-26-2013, 04:16 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD