1. Robert Morgan5's Avatar
    My Samsung Glaxy Mobile easily connects to the internet but when I try to load a web page I just get a message saying Web Page Not Available.
    Anyone got any ideas how to fix this?
    Thanks.
    10-04-2015 08:03 AM
  2. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Does this happen on wi-fi or mobile data, or both?
    10-04-2015 05:35 PM
  3. Robert Morgan5's Avatar
    I only use wifi .
    10-05-2015 12:36 AM
  4. B. Diddy's Avatar
    And does this only happen on your home network, or any wi-fi network? If it's only your home wi-fi network, are you sure the network is connected to the web? A router will broadcast a wi-fi signal regardless of whether or not it's connected to the web.

    See this guide for tips: http://forums.androidcentral.com/amb...-problems.html
    10-05-2015 06:18 PM
  5. Robert Morgan5's Avatar
    Thanks. Yes it happens on any wifi network. I know my home network is connected as my laptop works fine.
    10-06-2015 06:01 AM
  6. B. Diddy's Avatar
    And you've already tried the tips in that guide? I realize that this is happening on any network, but it's still worth trying a router reboot, as well as some of the other things.

    When you connect to any wi-fi network, go to Settings>Wi-fi, long-press the network, tap Modify Network, then tap the Advanced checkbox. Make sure Proxy is set to None, and IP Settings is set to DHCP.
    10-06-2015 02:50 PM
  7. Robert Morgan5's Avatar
    Thanks, Did that, settings were already as you've said but still can't connect to any wi-fi network.
    10-07-2015 08:59 AM
  8. B. Diddy's Avatar
    This is odd. Is this only happening when using a browser? Do other apps connect to the web successfully? Can you use the Google Play Store app to search for an app?
    10-07-2015 04:19 PM
  9. Robert Morgan5's Avatar
    No, nothing that needs a connection to the internet works. It's so annoying because when I switch on wifi, I always get a message that I am connected to the internet, but when I type anything into the browser I just get the message web page unavailable.
    10-08-2015 01:45 PM
  10. B. Diddy's Avatar
    Does your home wi-fi have a password? That's been entered correctly? What about going to the local Starbucks, or other place that has free wi-fi? Does it seem to connect, but still not give you any access?
    10-08-2015 07:09 PM
  11. Robert Morgan5's Avatar
    Yes, I can connect to any wifi, Starbucks, Wetherspoon , Leisure Centres etc,but still get the same message, website unavailable.
    10-09-2015 04:40 AM
  12. B. Diddy's Avatar
    I'm stumped. You could try reinstalling the firmware using Kies: A guide on how to reinstall stock firmware w… | Samsung Galaxy S III I9300, I9305 | XDA Forums
    10-10-2015 12:35 AM
  13. Robert Morgan5's Avatar
    OK thanks for your help anyway.
    10-14-2015 03:40 AM
  14. rajivmodi's Avatar
    thanks for the help.
    11-05-2016 07:28 PM
  15. SammyT2's Avatar
    Did you ever find a fix to this problem? It suddenly started happening on my Samsung tablet and I'm totally stumped at what could be causing it!
    02-15-2017 12:15 PM
  16. arvchillin's Avatar
    Did you ever find a fix to this problem? It suddenly started happening on my Samsung tablet and I'm totally stumped at what could be causing it!

    Hi,

    I was facing a similar issue. If this problem is happening on your home network wi-fi.. just disconnect/unplug your modem for a few seconds and plug it back in. It worked for me. Cheers.
    04-01-2017 02:32 PM
  17. MirecXP's Avatar
    It happened today to me on Android 7.1.
    Try to open App info, open data usage and uncheck the "Disable all Wi-Fi data access".
    05-15-2017 02:49 AM
  18. Raafat Khalil's Avatar
    This is odd. Is this only happening when using a browser? Do other apps connect to the web successfully? Can you use the Google Play Store app to search for an app?

    i have this problem, all applications and play store is working but when i try to load a web page I just get a message saying Web Page Not Available.
    i have the same problem when using the mobile data or WIFI
    when i use the mobile data i have 2 access points if i changed to the other access point the web page work but the applications stop working !!!!!
    06-06-2017 07:04 AM
  19. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Do you also have a Galaxy S II, or something more recent? Does it also happen in Safe Mode?
    06-06-2017 09:41 AM
  20. Raafat Khalil's Avatar
    Welcome to Android Central! Do you also have a Galaxy S II, or something more recent? Does it also happen in Safe Mode?
    i have Huawei Y6 II
    06-08-2017 06:03 AM
  21. B. Diddy's Avatar
    Does it happen in Safe Mode? How to turn on safe mode on Huawei Y6
    06-08-2017 12:05 PM
  22. Dalia Ashraf El-Awady's Avatar
    Hi, I just checked ur question a couple of minutes ago.. I had ur problem and it's been much of a hassle, first I thought it was my mobile carrier internet issue, then I discovered it happened with all connections, I tried everything and it was frustrating for a couple of months..
    Anyway.. I thought why don't I download another browser and see, I downloaded Firefox focus
    It worked well.. so now I know it's not an issue with my phone.. I uninstalled chrome browser and since it's already been there on my phone when I got it, I guess it only uninstalled the updated version while the "original or whatever name it has" version was still there, so I still found chrome but only this time it worked!!!!! So that's how far I got, I still didn't try each and every website as it will only appear with time and usage but at least some of those I had problems with work well now.. I'm gonna go now on playstore and try updating the app and see if the issue will come back or if it will stay fixed forever *fingers crossed*

    So basically, try uninstalling the app and re-installing it back again I believe it would help.. I know it's frustrating so I thought I should help u guys out too ❤
    09-06-2017 05:33 PM
  23. Tony Alfonsi's Avatar
    i have this problem, all applications and play store is working but when i try to load a web page I just get a message saying Web Page Not Available.
    i have the same problem when using the mobile data or WIFI
    when i use the mobile data i have 2 access points if i changed to the other access point the web page work but the applications stop working !!!!!
    Same for me on my s7 running 7.1. Any browser will spontaneously fail to load pages regardless of connection type but all other applications that need to access internet continue to function perfectly. I've been trawling all the forums and even sought tech support from samsung which basically ask you to reset (no good) clear cache (no good) or scrub everything and start from scratch.
    Cycling power does fix the problem temporarily but soon rather than later, the browser will keel over again.
    I suspect there's some bug in the firmware, so not much hope of a cure.
    09-26-2017 01:02 AM
  24. chanchan05's Avatar
    Same for me on my s7 running 7.1. Any browser will spontaneously fail to load pages regardless of connection type but all other applications that need to access internet continue to function perfectly. I've been trawling all the forums and even sought tech support from samsung which basically ask you to reset (no good) clear cache (no good) or scrub everything and start from scratch.
    Cycling power does fix the problem temporarily but soon rather than later, the browser will keel over again.
    I suspect there's some bug in the firmware, so not much hope of a cure.
    7.1? Custom ROM? 7.1 hasn't been officially released yet anywhere for the S7 AFAIK.
    09-26-2017 01:13 AM

Similar Threads

  1. Things I'd like to have on the Gear S2
    By sag7392 in forum Samsung Gear S2
    Replies: 13
    Last Post: 12-28-2015, 12:48 PM
  2. How to improve ranking of apps in google play
    By memroidapps in forum Android Apps
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2015, 08:06 AM
  3. Speakers (jack connected) won't work
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-04-2015, 08:26 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 10-04-2015, 08:18 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 10-04-2015, 07:36 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD