1. LukeTayy's Avatar
    Only has my S20+ for a day and on the first try of using the camera it freezes, then the phone crashes and restarts. When its up and running again the phone is extremely hot and drains the battery very quickly.

    Anyone had the same issue and if so what did you do to fix it?

    I've tried quite a lot of "solutions" but none of them work. I.E Factory Reset and wiping the partition cache.

    Thanks
    09-20-2020 02:38 PM
  2. mustang7757's Avatar
    Hi welcome to AC!

    Have you tried safe mode see if it still crashes? Do you have the international version or US ?
    09-20-2020 02:50 PM
  3. LukeTayy's Avatar
    Yeah I've tried it in Safe Mode, it still does it. I've got the international version
    09-20-2020 02:51 PM
  4. mustang7757's Avatar
    When you first got the phone was it ready to use just link up your accounts or you had to start from beginning with welcome screen?
    09-20-2020 02:52 PM
  5. LukeTayy's Avatar
    It was sealed in the box so I had to go through complete set up.
    09-20-2020 02:54 PM
  6. mustang7757's Avatar
    It was sealed in the box so I had to go through complete set up.
    Gotcha, well at this point you can return it back and get another or try flash the stock firmware again see if firmware got corrupt.
    09-20-2020 02:58 PM
  7. LukeTayy's Avatar
    What do you mean by flash the stock firmware? Do I do that in the same menu as wiping the cache partition ?
    09-20-2020 02:59 PM
  8. mustang7757's Avatar
    What do you mean by flash the stock firmware? Do I do that in the same menu as wiping the cache partition ?
    No its a separate procedure to install Odin on the computer with stock files and flash to the phone , but I think u should return under warranty
    09-20-2020 03:01 PM
  9. LukeTayy's Avatar
    Ahh okay yeah ill just return it then.
    mustang7757 likes this.
    09-20-2020 03:12 PM
  10. mustang7757's Avatar
    Ahh okay yeah ill just return it then.
    Ok , let me know how you make out.
    09-20-2020 09:06 PM
  11. DocB1973's Avatar
    I had the same problem with the fingerprints. I created three fingerprints which solved the problem for me.
    09-22-2020 10:32 AM
  12. DocB1973's Avatar
    please ignore. wrong post
    09-22-2020 10:33 AM

Similar Threads

  1. Thinking About Using Update From OnePlus on T-Mobile/Unlocked McLaren
    By EndRacism in forum OnePlus 7T & OnePlus 7T Pro
    Replies: 2
    Last Post: 09-27-2020, 02:59 PM
  2. How do I get my Gboard to quick-suggest the most used email?
    By ABristolian in forum Ask a Question
    Replies: 9
    Last Post: 09-21-2020, 02:41 AM
  3. Connecting a smartphone wire camera while charging
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 11
    Last Post: 09-21-2020, 12:38 AM
  4. wifi disconnects when screen is turned off in xiaomi 7a
    By vasilisvita in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 09-20-2020, 01:50 PM
  5. How do I get my Gboard to quick-suggest the most used email?
    By ABristolian in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 09-20-2020, 09:21 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD