1. skeeter3434's Avatar
    When i try to use my camera I get a message that says "camera failed", I hit OK, then app closes....Anyone???
    11-29-2013 11:15 AM
  2. GSDer's Avatar
    Go to Settings -> Application manager -> ALL, scroll down until you find the Camera app, select it and then Clear cache and Clear data.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM 10.2 using Tapatalk 4
    11-29-2013 03:24 PM
  3. skeeter3434's Avatar
    Thank you, unfortunately that did not work. I cleared the data and the cache...they both say 0.00B. Still getting the same warning.
    11-29-2013 03:44 PM
  4. GSDer's Avatar
    Hmm; well, try the same thing with Gallery (be sure to backup your pictures/videos first) and Media Storage - if that doesn't work then it's time for a Factory Reset.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM 10.2 using Tapatalk 4
    11-29-2013 08:43 PM
  5. Anuj Vohra's Avatar
    I got it fixed by following these steps:

    1. Connect your device to your laptop using data cable
    2. Go to folder: Computer\SAMSUNG-SGH-I747\Phone\Applidium Image Cache
    3. Delete everything in this folder
    4. Go to folder: Computer\SAMSUNG-SGH-I747\Phone\Android\data\com.sec.android.gallery3d\cache
    5. Delete everything in this folder
    6. Restart your phone
    7. Camera works
    12-09-2013 10:54 PM
  6. Elysianis's Avatar
    I believe I have found the answer. If you use GO Launcher on your phone and you have the GO Flashlight. You can try this to see if you have the conflict I had. Turn the flashlight on then back off. Try your camera. If it works you have a conflict between the programs. I deleted the GO Flashlight and restarted my phone to see if it was a fluke. Camera came right up.
    imany likes this.
    12-30-2013 11:48 AM
  7. Anshul Goel1's Avatar
    Worked for me...
    Thank you so much../.
    This prob was driving me crazzyy
    02-14-2014 05:44 AM
  8. Ace 3 user's Avatar
    Thanks man , you really helped me Elysianis
    04-22-2014 07:52 AM
  9. erin archer's Avatar
    Worked for me...
    Thank you so much../.
    This prob was driving me crazzyy
    06-21-2014 04:21 PM
  10. erin archer's Avatar
    My phone is doing the same thing but this stated after a tech at sprint put a new screen on my phone. What helped you fix it?
    06-21-2014 04:22 PM
  11. GSDer's Avatar
    Welcome to the forums!
    My phone is doing the same thing but this stated after a tech at sprint put a new screen on my phone.
    It's quite possible that the technician swapped the complete screen assembly and included a camera that had different firmware. Obviously you should get the tech at Sprint to solve this problem as well; but if you don't want to go that route you could try updating the firmware yourself.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    06-21-2014 07:23 PM
  12. Beh Cai Jiun's Avatar
    When i try to use my camera I get a message that says "camera failed", I hit OK, then app closes....Anyone???
    12-19-2014 09:05 AM
  13. Stephanie Shepard1's Avatar
    Go to Settings -> Application manager -> ALL, scroll down until you find the Camera app, select it and then Clear cache and Clear data.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM 10.2 using Tapatalk 4
    04-30-2016 07:07 PM

Similar Threads

  1. How do I enable Camera on lock screen?
    By shanezam203 in forum Samsung Galaxy S4 Mini
    Replies: 7
    Last Post: 09-25-2014, 04:17 AM
  2. Galaxy Note 3 - Outlook Sync Issue
    By Garth Dahl in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 5
    Last Post: 05-09-2014, 12:46 PM
  3. Has Moto X camera improved since initial launch?
    By corolla90 in forum Moto X (2013)
    Replies: 3
    Last Post: 11-29-2013, 11:44 AM
  4. Galaxy S5 by February?!
    By GrooveRite in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 3
    Last Post: 11-29-2013, 11:40 AM
  5. Samsung Galaxy Note 3 - Samsung Account issues
    By SGEN3 in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 0
    Last Post: 11-29-2013, 09:15 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD