1. gcvh's Avatar
    I noticed a couple of weeks back, that when I try using my front facing camera I get this

    Galaxy S3: Front-Facing camera not working-20140122_165706.jpg

    I tried restarting the device and pulling the battery to no results. I haven't tried restoring to factory settings yet.
    01-22-2014 08:40 PM
  2. GSDer's Avatar
    It looks like the front camera sensor is buggered up, although it's possible (not likely IMO) that you loaded something that's causing the problem. Unfortunately I couldn't find a link to a front camera sensor replacement.

    You could try booting into Safe mode and see if the issue is still present.

    Is the phone rooted or running an alternate ROM?

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk Pro
    01-23-2014 03:11 AM
  3. Kelly Burby's Avatar
    It looks like the front camera sensor is buggered up, although it's possible (not likely IMO) that you loaded something that's causing the problem. Unfortunately I couldn't find a link to a front camera sensor replacement.

    You could try booting into Safe mode and see if the issue is still present.

    Is the phone rooted or running an alternate ROM?

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk Pro
    I guess this might be the problem with your camera sensor, i am afraid but you need to get it replaced.
    01-23-2014 03:14 AM
  4. gcvh's Avatar
    The phone is not rooted nor running an alternate ROM. I do use Apex launcher.

    I tried rebooting the phone into safe mode and I still have the same issue.
    01-23-2014 10:56 PM
  5. GSDer's Avatar
    I tried rebooting the phone into safe mode and I still have the same issue.
    Bummer. Sounds like the front camera sensor is toast. You could try http://m.repairsuniverse.com/samsung...nt-camera.html and the repair steps at http://www.ifixit.com/Guide/Samsung+...lacement/12512

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk Pro
    01-26-2014 01:25 AM

Similar Threads

  1. Enable Google Drive uploads over mobile data (not WiFi-only)?
    By Samuel Thayer in forum Nexus 5 Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 4
    Last Post: 05-20-2015, 08:55 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 02-28-2014, 04:58 PM
  3. T-Mobile: Jump program is not working????
    By techiecappydog in forum T-Mobile
    Replies: 58
    Last Post: 02-03-2014, 07:14 AM
  4. Contacts' profile pics appear in some places, not all
    By molson622 in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 01-22-2014, 04:56 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD