1. Phil Nickinson's Avatar
    Like the title says. I'm having an issue where Wifi doesn't reconnect after I wake the phone.

    Anyone else seeing this?
    07-16-2013 07:46 AM
  2. illwood's Avatar
    The regular Galaxy S4 has WiFi connection problems for a lot of people even after the update recently released through most carriers.

    Posted via Android Central App
    07-16-2013 08:25 AM
  3. mattopotamus's Avatar
    The regular Galaxy S4 has WiFi connection problems for a lot of people even after the update recently released through most carriers.

    Posted via Android Central App
    This. I have seen this issue posted on a lot of forums (for the normal s4) and bluetooth too, but do not really know of a fix.
    07-16-2013 08:26 AM
  4. illwood's Avatar
    This. I have seen this issue posted on a lot of forums (for the normal s4) and bluetooth too, but do not really know of a fix.
    I haven't had the Bluetooth connection problem yet, but the WiFi one is super annoying.

    Posted via Android Central App
    07-16-2013 08:47 AM
  5. Sasazuka's Avatar
    New to smartphones but sleep mode as in single press the power button where the screen goes black? I've never had problems.

    In the "Advanced Wi-Fi" options, there is a "Keep Wi-Fi on during sleep" and mine is set to "Always". I think that's what you want?
    07-16-2013 02:23 PM
  6. illwood's Avatar
    New to smartphones but sleep mode as in single press the power button where the screen goes black? I've never had problems.

    In the "Advanced Wi-Fi" options, there is a "Keep Wi-Fi on during sleep" and mine is set to "Always". I think that's what you want?
    I am familiar with that setting and have my non-Google edition S4 set up that way and it is still a problem.

    Good to see a new AC member posting and trying to help!

    Posted via Android Central App
    07-16-2013 06:32 PM
  7. Jensen's Avatar
    I do not have this problem. The phone stays connected to my 5GHz WiFi without issue.
    07-16-2013 07:09 PM
  8. Sasazuka's Avatar
    I'm guessing maybe some power saving app is affecting it? Maybe some router logs might point out what's going on. Just a guess though.

    Sent from my GT-I9505G using AC Forums mobile app
    07-16-2013 07:14 PM
  9. illwood's Avatar
    The solution that I recently found was to change the WPA2 security encryption method/protocol from AES to TKIP. If your router allows, a TKIP + AES should also work.

    This would make sense that our would happen to all S4 devices because it is tied to hardware, not software.

    Posted via Android Central App
    07-17-2013 10:42 AM
  10. mattopotamus's Avatar
    The solution that I recently found was to change the WPA2 security encryption method/protocol from AES to TKIP. If your router allows, a TKIP + AES should also work.

    This would make sense that our would happen to all S4 devices because it is tied to hardware, not software.

    Posted via Android Central App
    Well that stinks if you are outside of your house. Mostly everyone uses WPA2
    07-17-2013 11:01 AM
  11. planoman's Avatar
    Something is going on with the wifi on my Google edition. Something is wonky but I have not pinpointed it yet. My TW S4 has been flawless on wifi. I switched my GE S4 to my 5Ghz band to see if that does anything...
    07-28-2013 12:43 PM

Similar Threads

  1. Unable sign in on Tapatalk...
    By acfvandermerwe in forum General News & Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 09-28-2013, 02:04 AM
  2. Have I broke my camera?
    By richhoops in forum Google Nexus 4
    Replies: 8
    Last Post: 07-31-2013, 07:14 PM
  3. HTC One Battery Problems
    By kim31227 in forum HTC One M7
    Replies: 3
    Last Post: 07-16-2013, 02:19 PM
  4. Imedia share app (share your screen on tv)
    By s4user1 in forum Android Apps
    Replies: 0
    Last Post: 07-16-2013, 06:13 AM
  5. Antivirus app for torrent files on android
    By s4user1 in forum Android Apps
    Replies: 0
    Last Post: 07-16-2013, 05:29 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD