1. evperry's Avatar
    So I did the update and now I lost my access to the hspa+ data.

    Lte and 3g only.

    Anyone know how to get hspa back?

    Thanks.

    Sent from my GT-I9505G using AC Forums mobile app
    Panpet Vichainbut likes this.
    12-04-2013 01:13 PM
  2. Haalcyon's Avatar
    You have LTE but in some locations where you can't get LTE you used to get HSPA+ but now you only get 3G? Is that the scenario?
    evperry likes this.
    12-04-2013 01:34 PM
  3. evperry's Avatar
    Exactly!

    What can I do?

    Sent from my GT-I9505G using AC Forums mobile app
    12-04-2013 03:11 PM
  4. Haalcyon's Avatar
    It sounds like an issue with your mobile network's APN settings perhaps. You could look at a friend's phone that is working and see if there's different settings that what you currently have or you could take your phone into your carrier too and have them verify that all is set as it should be.
    12-04-2013 03:25 PM
  5. dwboston's Avatar
    Exactly!

    What can I do?

    Sent from my GT-I9505G using AC Forums mobile app
    Are you sure you actually lost HSPA+ data, or is it that the "H" or "H+" no longer shows in the status bar? Since the 4.4 update, I only see "3G" or "LTE" in the status bar, but if you check in "About Phone" then "Status", you should see that the Mobile Network Type is actually "HSPA" or "HSPA+" when "3G" is displayed in the status bar.
    12-04-2013 03:39 PM
  6. JoeMcJoe's Avatar
    If you want to see H+ in the status bar again, you can install Signalcheck pro.

    https://play.google.com/store/apps/d...nalcheck&hl=en
    12-04-2013 07:20 PM
  7. evperry's Avatar
    Are you sure you actually lost HSPA+ data, or is it that the "H" or "H+" no longer shows in the status bar? Since the 4.4 update, I only see "3G" or "LTE" in the status bar, but if you check in "About Phone" then "Status", you should see that the Mobile Network Type is actually "HSPA" or "HSPA+" when "3G" is displayed in the status bar.
    It shows hspa not hspa+ and the speed drops down to like 3 megs.

    Not necessarily a big deal but there are parts of my area that LTE is not covered and hspa+ is nice to have because it's plenty fast.

    Sent from my GT-I9505G using AC Forums mobile app
    12-04-2013 11:32 PM
  8. evperry's Avatar
    If you want to see H+ in the status bar again, you can install Signalcheck pro.

    https://play.google.com/store/apps/d...nalcheck&hl=en
    Looks great but it costs money... I'm still in recession mentality.

    Sent from my GT-I9505G using AC Forums mobile app
    tonyr6 likes this.
    12-04-2013 11:33 PM
  9. evperry's Avatar
    It sounds like an issue with your mobile network's APN settings perhaps. You could look at a friend's phone that is working and see if there's different settings that what you currently have or you could take your phone into your carrier too and have them verify that all is set as it should be.
    Can I find apn settings online?

    Sent from my GT-I9505G using AC Forums mobile app
    12-04-2013 11:35 PM
  10. Haalcyon's Avatar
    I'd imagine so...somewhere.

    Optimus G Pro
    12-04-2013 11:42 PM
  11. Elijah Watson1's Avatar
    After the update mines says EDGE in the Mobile Network Type ..it did this after i did the KitKat update .I have a VZW Note 3 with a T-mobile sim card in it .The data sucks horribly now .is there a fix for it ?
    05-22-2014 03:51 PM

Similar Threads

  1. [GAME] [PAID ] Freehunter Lost Islands in Google Play
    By ikkyosoft in forum Android Apps
    Replies: 2
    Last Post: 12-18-2013, 01:30 AM
  2. 4.3 Update -> GPS going crazy at times...?
    By mbressman in forum Sprint Galaxy S III
    Replies: 3
    Last Post: 12-06-2013, 08:05 AM
  3. No Smart-Rotation after update to 4.3.
    By Ravi Y in forum Android 4.1 / 4.2 / 4.3 Jelly Bean
    Replies: 1
    Last Post: 12-04-2013, 04:54 PM
  4. Precedent Goes Dark After Screen Timeout...
    By Samsung Freak in forum Samsung Galaxy Precedent
    Replies: 4
    Last Post: 12-04-2013, 12:59 PM
  5. Update/Upgrade unlocked android phone
    By Jack Jamison in forum Android 4.1 / 4.2 / 4.3 Jelly Bean
    Replies: 1
    Last Post: 12-04-2013, 12:04 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD