01-09-2014 01:55 PM
53 123
tools
  1. rustypixel's Avatar
    Newest ver. of LF is working just as good on my non-rooted S4 as it did with my rooted S3. The only thing I can't figue out is the LED blink rate. No matter what I pick the light blinks at the same, steady rate. Otherwise all is good.
    05-19-2013 12:04 AM
  2. jeffreii's Avatar
    Andrew I am running the latest version 3.7.1 on my SGS4-Att and the notification alerts that i set dont seem to function.
    I have no idea what setting is off, either device or app driven setting.
    Any guidance would be appreciated but I checked thoroughly and ensured that lightflow is enabled.
    Not sure if this will help you as I don't know if you're rooted or not, but first make sure Settings/My Device/Accessibility/Services/Light Flow is enabled.

    Next, these are my Light Flow settings that I've checked:
    Enable Light Flow - Checked
    Root Mode - Checked
    Samsung Root Mode - Checked
    Enable "Clear All" - Checked
    Accessibility check - Checked
    Version upgrade reminder - Checked

    Nothing else in the general preferences is checked for me and everything is working well. If you are unrooted then I'm not sure what the best settings are.

    Newest ver. of LF is working just as good on my non-rooted S4 as it did with my rooted S3. The only thing I can't figue out is the LED blink rate. No matter what I pick the light blinks at the same, steady rate. Otherwise all is good.
    As your notification color did you pick a normal color or one of the flash/pulse ones? It seems if you pick, for example, "Blue slow flash", you're going to get a slow flash no matter what setting you choose in "LED flash rate". If you choose just "blue" though, you can then change the flash rate in the "LED flash rate" setting.
    dopestar likes this.
    05-19-2013 08:12 AM
  3. dopestar's Avatar
    Not sure if this will help you as I don't know if you're rooted or not, but first make sure Settings/My Device/Accessibility/Services/Light Flow is enabled.

    Next, these are my Light Flow settings that I've checked:
    Enable Light Flow - Checked
    Root Mode - Checked
    Samsung Root Mode - Checked
    Enable "Clear All" - Checked
    Accessibility check - Checked
    Version upgrade reminder - Checked

    Nothing else in the general preferences is checked for me and everything is working well. If you are unrooted then I'm not sure what the best settings are.


    Hi Jeff
    I am not rooted and have the settings you mentioned with the exception of rooted. I did a factory reset earlier today and will see if it works. Will post an update and thanks for providing input

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk 2
    05-19-2013 08:35 AM
  4. rustypixel's Avatar
    Thanks for the reply. I'm not sure what you mean. Under NOTIFICATION COLOR in the LIGHT tab I have chosen blue, for example. In the same tab, for LED FLASH RATE, i have VERY FAST chosen. These are the exact same settings I used on my S3 and all worked. With the S4 changing the flash rate doesn't seem to affect the actual rate of flash. Not a deal breaker and I'm happy that it works, but I would like to see if I can correct that.

    Thanks again.



    As your notification color did you pick a normal color or one of the flash/pulse ones? It seems if you pick, for example, "Blue slow flash", you're going to get a slow flash no matter what setting you choose in "LED flash rate". If you choose just "blue" though, you can then change the flash rate in the "LED flash rate" setting.
    05-19-2013 12:29 PM
  5. jeffreii's Avatar
    Thanks for the reply. I'm not sure what you mean. Under NOTIFICATION COLOR in the LIGHT tab I have chosen blue, for example. In the same tab, for LED FLASH RATE, i have VERY FAST chosen. These are the exact same settings I used on my S3 and all worked. With the S4 changing the flash rate doesn't seem to affect the actual rate of flash. Not a deal breaker and I'm happy that it works, but I would like to see if I can correct that.

    Thanks again.
    If you scroll down through the LED colors available, there are some like "Blue slow flash" at the bottom. I'm not really sure why those are there - maybe Andrew can explain.

    Last night I was changing a flash rate and trying to figure out which one was best and it was definitely working - using the test mode icon in the top right. I'm not sure why yours isn't working properly but I cycled through all available flash rate options and each one was different as expected. As I said above, I could not get them to work correctly when I had chosen "Blue slow flash" as my COLOR...I then changed it to just "Blue" and it worked...but that doesn't seem to be your issue.
    05-19-2013 05:39 PM
  6. rustypixel's Avatar
    Light Flow on the Galaxy S4 - working properly for you?-2013-05-19-18.51.48.jpgLight Flow on the Galaxy S4 - working properly for you?-2013-05-19-18.51.56.jpg

    I'm sorry but I'm a bit more confused. I just double and triple checked through the LED colors available and there are no options other than just standard color names. I took a picture of my screen, both top and bottom of the color list.



    If you scroll down through the LED colors available, there are some like "Blue slow flash" at the bottom. I'm not really sure why those are there - maybe Andrew can explain.

    Last night I was changing a flash rate and trying to figure out which one was best and it was definitely working - using the test mode icon in the top right. I'm not sure why yours isn't working properly but I cycled through all available flash rate options and each one was different as expected. As I said above, I could not get them to work correctly when I had chosen "Blue slow flash" as my COLOR...I then changed it to just "Blue" and it worked...but that doesn't seem to be your issue.
    05-19-2013 05:55 PM
  7. dopestar's Avatar
    Light Flow is working perfectly for me since the update. Thanks Andrew!
    Jeff
    Can you advise on what carrier you have? After the reset that I did earlier my Light Flow doesn't work properly . I will confirm that it functions during the test sequences but after that it just runs on the background and doesn't function when my notifications go off

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk 2
    05-19-2013 05:58 PM
  8. jeffreii's Avatar
    m sorry but I'm a bit more confused. I just double and triple checked through the LED colors available and there are no options other than just standard color names. I took a picture of my screen, both top and bottom of the color list.
    Not sure why I have these and you don't - hoping Andrew pops in and clears some things up. Are you on the latest 3.7.1? See attached.

    Jeff
    Can you advise on what carrier you have? After the reset that I did earlier my Light Flow doesn't work properly . I will confirm that it functions during the test sequences but after that it just runs on the background and doesn't function when my notifications go off
    AT&T. I am not sure whether or not Light Flow is working properly for non rooted S4 users...
    Attached Thumbnails Light Flow on the Galaxy S4 - working properly for you?-2013-05-19-19.05.45.jpg  
    05-19-2013 06:08 PM
  9. rustypixel's Avatar
    I just checked and I am on 3.7.1. That is very interesting. I guess I'll keep an eye on this thread and see if Andrew can shed some light. Thanks for the screen shot... never saw that before.
    05-19-2013 08:35 PM
  10. jeffreii's Avatar
    Looks like the latest info on Light Flow from the dev is here:

    Galaxy S4

    Galaxy S4
    I can't get the app to work. Can you help?

    Go into your phone settings->accessibility and switch off and back on lightflow in the list.
    Go into your phone settings->led indicators and make sure ONLY "notifications" is checked.

    Switch off your phone with the power button. Then switch it on again.
    Go into lightflow -> general settings and make sure direct mode is off.
    Then go into notifications -> missed calls.
    Set the color to "red"
    Set the flash speed to "fast"
    Press "test"
    Switch off your screen and wait 10 seconds.
    Does the LED light up?

    If not, try to power the phone off and back on again and try getting a real missed call as sometimes the test option is less reliable than the real notifications.

    If it still doesn't work, try to disable and then re-enable the notification and repeat the test.

    If that doesn't work, can you go into your phone settings, apps, choose lightflow and select "clear data" and see if that helps.



    When I try to switch on the accessibility service the phone warns me that it's going to switch off features such as Air View, Air gesture and a few others. Why do these need to be switched off?
    They don't, and most can be switched straight back on once light flow is installed. It's a bug in Samsung's accessibility service which causes this.


    Help my browser and gallery apps have started speaking to me!
    This is a samsung bug in their accessibility service and affects any app that uses it. It has been raised with them here: Forum | SAMSUNG Developers
    Version 3.7.0 and above of Light Flow have an option to not use the accessibility service and run with a more restricted list of notifications that don't require this service.
    I'm also working on a version of the app for Root users that should totally bypass using this service.


    Now light flow is installed my gallery app and video app don't go full screen.
    This is also due to the bug in the accessibility service. The app from 3.7.0 can be used without this service, but will run with a more limited list of notification types.
    05-20-2013 10:57 PM
  11. Dural's Avatar
    Bump. Andrew, I'm hoping you're working on more stability fixes and keep us updated here (and not just at XDA). I'm a big supporter (paid) for this app. It was a lifesaver on my GNex.

    I had to disable expanded notifications (e.g., for Maildroid) because of the gallery/browser play-by-play voiceovers. I also have inconsistency in getting my LED to work for Voicemail. Missed call, GMail, Calendar alerts and MMS/SMS are working fine. As I won't root, I'm hoping for a workaround either through Samung fixing their accessibility bug or another workaround.


    Update: Andrew, just read your post on the Samsung Developers forum dated May 21. Shame that we're on 6 months with no resolution.
    05-30-2013 06:53 PM
  12. atlprettygirl2145's Avatar
    I can't get all the colors to work properly

    Sent from my SGH-M919 using Xparent Pink Tapatalk 2
    06-02-2013 01:11 AM
  13. toolworker's Avatar
    On my non-rooted Verizon S4, I am only getting AquaMail LED notifications with the screen off.

    I get sound notifications either way. If a notification comes in with the screen off, the LED starts blinking with the right speed and pretty much the right color. Turn the screen on, LED stops. Turn it off again, LED starts up.

    Enabling Light Flow in the accessibility settings doesn't help.

    I've tried different settings for Light Flow. Any suggestions?
    06-09-2013 05:56 PM
  14. Dural's Avatar
    On my non-rooted Verizon S4, I am only getting AquaMail LED notifications with the screen off.

    I get sound notifications either way. If a notification comes in with the screen off, the LED starts blinking with the right speed and pretty much the right color. Turn the screen on, LED stops. Turn it off again, LED starts up.

    Enabling Light Flow in the accessibility settings doesn't help.

    I've tried different settings for Light Flow. Any suggestions?
    For those experiencing problems, go into app management and wipe all app settings (cache and data with force stop). Set up the app notifications clean from scratch. This has worked for me previously. You can also test the notifications from inside the app under Tools, but make sure your screen is off to see the colors cycle.

    Posted via Android Central App
    06-09-2013 07:01 PM
  15. toolworker's Avatar
    Thanks for your reply.

    You can also test the notifications from inside the app under Tools, but make sure your screen is off to see the colors cycle.
    Does this mean that I should not expect the LED to flash when the screen is on? If so, it is working properly now.

    For those experiencing problems, go into app management and wipe all app settings (cache and data with force stop). Set up the app notifications clean from scratch. This has worked for me previously.
    Apologies for the newbie question, but where are the menu items to do this? Inside Light Flow / Settings or Tools?
    06-10-2013 11:46 AM
  16. xfengx's Avatar
    i have updated the lastest update.
    However,when i turned off the accessibility for light flow so as to stop the "talking" function,my main apps like ,"whatsapp" n etc notifications dont work anymore. =(
    06-10-2013 12:12 PM
  17. atlprettygirl2145's Avatar
    i have updated the lastest update.
    However,when i turned off the accessibility for light flow so as to stop the "talking" function,my main apps like ,"whatsapp" n etc notifications dont work anymore. =(
    If you have an app such as titanium backup you can freeze Samsung text speech engine and googles as well. That solved my problem

    Sent from my SGH-M919 using Xparent Pink Tapatalk 2
    06-18-2013 02:55 PM
  18. jimbo1mcm's Avatar
    Lightflow works perfectly on my stock S4
    06-20-2013 02:31 AM
  19. swithin's Avatar
    Light Flow 3.8.0 is running on my Galaxy S3.
    The LED blinks just fine, but is not terminated when I look at the text message, phone call, etc that it is notifying me about.

    This only started with I decided to use FOLDERS on my application.
    Once I started putting my application icons in Folders, my S3 would shout out every time I opened or closed any folder.
    So I had to turn OFF the "Accessibility | Services | Light Flow Lite".
    (The "Accessibility | Services | TalkBack" was already off.)
    With the "Light Flow Lite" service off, then at least the "shout outs" stop, but the LED notifications do not terminate like the used to, before I started using Folders.

    I did find one annoying fix...
    I can open up Light Flow, and only then will the blinking stop.
    So every time I get an LED notification, then I have to look at the message that the notification is about, and then open up Light Flow to get the blinking to stop.
    Lots of extra clicking to terminate each notification.

    Are there any other similar-but-better applications out there?
    07-09-2013 02:46 PM
  20. eyecon82's Avatar
    Light Flow 3.8.0 is running on my Galaxy S3.
    The LED blinks just fine, but is not terminated when I look at the text message, phone call, etc that it is notifying me about.

    This only started with I decided to use FOLDERS on my application.
    Once I started putting my application icons in Folders, my S3 would shout out every time I opened or closed any folder.
    So I had to turn OFF the "Accessibility | Services | Light Flow Lite".
    (The "Accessibility | Services | TalkBack" was already off.)
    With the "Light Flow Lite" service off, then at least the "shout outs" stop, but the LED notifications do not terminate like the used to, before I started using Folders.

    I did find one annoying fix...
    I can open up Light Flow, and only then will the blinking stop.
    So every time I get an LED notification, then I have to look at the message that the notification is about, and then open up Light Flow to get the blinking to stop.
    Lots of extra clicking to terminate each notification.

    Are there any other similar-but-better applications out there?
    this is a sgs4 thread...not sgs3
    dopestar likes this.
    07-09-2013 02:52 PM
  21. cyanfalcon's Avatar
    I have a AT&T Galaxy S4. The default notifications work fine. Missed Calls, Phone Signal etc....However when I try to add a contact I do the following. I press the smiley guy with the plus icon. I pick my contact. It says contact added. I check enable notification, I go to light. I change the color to the color I want for both SMS, MMS and Missed Call. But it never works. In the notification menu the colors actually appear on missed call and phone signal in the menu. On my settings LED Indicator only notifications is checked. In Accessiblity Light Flow Lite is on. Please Help.
    09-28-2013 07:09 AM
  22. Frans De Klerk's Avatar
    Hi all.

    I am new to this site, and just to inform those who have got light flow to work. please tell me how.
    Because mine does not work doesn't matter what i do..

    Using Galaxy S4 GT-I9500.
    09-30-2013 02:39 AM
  23. jeffreii's Avatar
    I hope this helps someone...I'll offer my settings for 100% working Light Flow.

    I am using an AT&T Galaxy S4 SGH-I337...Light Flow has worked perfectly for me both stock rooted and with my current setup, running an international ROM Goldeneye 7.4.

    SETTINGS (these options are enabled in my settings...anything not listed is NOT checked):
    settings/my device/accessibility/services/Light Flow -> ON (it will not work if you don't turn this on in the phone's settings!)
    -Enable Light Flow
    -Root Mode
    -Samsung Root Mode

    Yes there are other things checked but these are the only ones that are actual settings for making it work.
    09-30-2013 08:28 AM
  24. David Vlk's Avatar
    Till 3.11.0 on my non rooted SGS4 was ok. Now it is not working. I have tried everything suggested above. Please help.
    10-01-2013 01:28 PM
  25. Kilgore Trout's Avatar
    I have never gotten lightflow to work without that annoying talkback stuff. I don't blame the author of that software (who posts a trail version and urges you to try before buy) but I regret the purchase. I uninstalled and probably will not try again.
    10-01-2013 03:21 PM
53 123

Similar Threads

  1. Are you happy about the amount of RAM on the Galaxy S4?
    By RayMabry in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 30
    Last Post: 11-25-2013, 05:02 PM
  2. T-Mobile is officially getting the Galaxy S4 on May 1 for $99 Down Payment
    By smooth4lyfe in forum T-Mobile Samsung Galaxy S4
    Replies: 80
    Last Post: 04-10-2013, 07:37 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 03-19-2013, 11:11 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 03-17-2013, 01:45 AM
  5. Light flow on the gs3
    By sayheysarah in forum Verizon Galaxy S III
    Replies: 9
    Last Post: 08-30-2012, 11:01 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD