1. Juriaan727's Avatar
    Hi all,

    Something weird happens when I use my GS4 for music in my car. I use an AUX cable and in every song there seems to be some interference (or white noise) that can be heard in the background - as if the song was of low quality (and they are not). This did not happen when I was using my iPhone so I was wondering if you guys had any idea of what could be happening since I am completely new to Android.

    PS. This problem happens with DoubleTwist and the normal music player.

    Thanks!
    05-12-2013 08:04 AM
  2. cctpitts01's Avatar
    Hi all,

    Something weird happens when I use my GS4 for music in my car. I use an AUX cable and in every song there seems to be some interference (or white noise) that can be heard in the background - as if the song was of low quality (and they are not). This did not happen when I was using my iPhone so I was wondering if you guys had any idea of what could be happening since I am completely new to Android.

    PS. This problem happens with DoubleTwist and the normal music player.

    Thanks!
    Do you have the phone plugged in at the same time while using the Auxiliary cable?
    05-12-2013 08:39 AM
  3. Juriaan727's Avatar
    Do you have the phone plugged in at the same time while using the Auxiliary cable?
    Nope. I should also note that my Beats by Dre and Samsung earphones work perfectly.
    05-12-2013 08:50 AM
  4. Reighvin's Avatar
    I've noticed that I get white noise of I forget to turn the volume on the phone up and instead turn up the volume on the stereo. Make sure the phone come is turned completely up and try again.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
    05-12-2013 08:50 AM
  5. Juriaan727's Avatar
    I've noticed that I get white noise of I forget to turn the volume on the phone up and instead turn up the volume on the stereo. Make sure the phone come is turned completely up and try again.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
    Tried it and doesnt work
    05-12-2013 08:53 AM
  6. gilroyneil's Avatar
    You are experiencing the "Audio Distortion" issue which affects certain headphones/audio playback devices.

    There are lots of threads here, on XDA, Reddit. Basically there is an issue with the GS4 and how it handles audio players with different impedance's and at different volumes. My 150 headphones dont work with it, and my BMW X5 has same issue. I use a "Ground Loop isolator" cable in the car which does get rid of the issue but its NOT a grounding issue.

    Reddit is best thread currently:
    Galaxy S4 May Have Severe Audio Distortion : Android
    05-13-2013 07:29 AM
  7. BigMooose's Avatar
    I've got the same problem. I'm in Ireland with an 08 ford focus and I've never got any phone to play music over bluetooth so assume the car doesn't support it. All the iPhones I've had play music fine over the aux cable but the S4 is useless. As far as I've tried it's just as bad on any volume level. Is this a permanent "feature" of the S4 or something samsung can fix in an update? I am very unimpressed with this!
    05-23-2013 03:20 PM
  8. Markie G's Avatar
    I have the same issue I drive a saab. I never got this with the iphone but do with this. It appears to get worse when there is no sound ie between songs
    L_Smith likes this.
    05-23-2013 05:33 PM
  9. Michael S1's Avatar
    I had the same problem with my Galaxy Note. Yet I heard noises only between music playback, and not while music is playing.
    The Aux Noise Filter app solved the issue for me.
    05-24-2013 07:22 AM
  10. BigMooose's Avatar
    For me it is pretty awful when there is sound and not just between songs. It's so bad I cant listen to it to get as far as the gaps between songs.
    05-24-2013 07:43 AM
  11. TheyStoleMyName's Avatar
    Hi all,

    Something weird happens when I use my GS4 for music in my car. I use an AUX cable and in every song there seems to be some interference (or white noise) that can be heard in the background - as if the song was of low quality (and they are not). This did not happen when I was using my iPhone so I was wondering if you guys had any idea of what could be happening since I am completely new to Android.

    PS. This problem happens with DoubleTwist and the normal music player.

    Thanks!
    Does it happen with a normal mp3 player or a different phone?

    Sent from my LG-E970 using Android Central Forums
    05-24-2013 08:11 PM
  12. jneusch's Avatar
    It happened to me a few times I my Chevy equinox. I unplugged the aux cable then reattached it and it stopped. I did have power connected too, which I thought was causing the issue. It does not happen when streaming via BT.

    Could it be a cheap aux cable causing the issue? Something like unshielded, etc?

    Posted via Android Central App
    05-24-2013 09:36 PM
  13. WCM3's Avatar
    Im having the same white noise issue. Is there a fix for this yet?
    06-08-2013 03:01 PM

Similar Threads

  1. An app to play music from my phone to my car radio?
    By rlb12345 in forum Android Apps
    Replies: 1
    Last Post: 08-06-2012, 12:28 AM
  2. playing music from internal memory emmc with aftermarket players???
    By marcg611 in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 5
    Last Post: 12-13-2010, 12:39 PM
  3. any hack for playing music from emmc??_
    By marcg611 in forum Incredible Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2010, 07:10 PM
  4. Yeah! No more ring tones when I play music.
    By Ricky Babalu in forum Motorola Droid X
    Replies: 2
    Last Post: 11-03-2010, 07:52 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 02-08-2010, 10:17 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD