09-02-2017 01:00 PM
86 1234
tools
  1. Bennett Smith's Avatar
    I was having the same issue. I just upgraded to the S5 and it wouldn't connect to the wifi that I'm using on my laptop. It would save the settings and password, but would not connect. I read on another post to turn off the phone, remove the sim card, reinsert the sim card, and restart. This worked for me, it immediately connected to the router. Hope this helps.
    10-22-2014 08:46 PM
  2. kindshrimp's Avatar
    Guys I just signed in to post this. Turn off your Bluetooth and wifi for about a minute, then turn back your wifi then It should work. Seems like frequency between wifi and Bluetooth were fighting for signal. Hope this works.
    10-22-2014 11:09 PM
  3. Bob31464's Avatar
    Guys I just signed in to post this. Turn off your Bluetooth and wifi for about a minute, then turn back your wifi then It should work. Seems like frequency between wifi and Bluetooth were fighting for signal. Hope this works.
    That is very maddening. My Bluetooth has been working just fine and as of yesterday my S5 has been having a problem staying on wifi, now I've discovered that they don't play together anymore? What the...happened and how do I fix it? I work out of my house and use my Bluetooth all day, I need both.

    Posted via the Android Central App
    10-24-2014 06:34 PM
  4. AZgl1500's Avatar
    That is very maddening. My Bluetooth has been working just fine and as of yesterday my S5 has been having a problem staying on wifi, now I've discovered that they don't play together anymore? What the...happened and how do I fix it? I work out of my house and use my Bluetooth all day, I need both.

    Posted via the Android Central App
    Turn the bluetooth off, then turn it back ON after the WiFi is up and running.

    I also use BT headsets, a lot.
    Bob31464 likes this.
    10-24-2014 11:51 PM
  5. Bob31464's Avatar
    Thanks. I've tried that, it helped for little bit then it start dropping the wifi again. Now it's to the point that they won't work at the same time. This is very frustrating. It only happens with the wifi, 4G is fine. Btw, the bluetooth always works it's the wifi that cuts out.

    Posted via the Android Central App
    10-25-2014 07:24 AM
  6. Bob31464's Avatar
    Well, after trying many different suggestions, the only thing that worked was a full reset. Hopefully that'll be the end of it.

    Posted via the Android Central App
    10-25-2014 03:34 PM
  7. synergywizard's Avatar
    Same issue started yesterday after a trip to the Mobility store for a lesson. I am on Telus. This is annoying tried a battery removal. Will try the bluetooth turn off trick now.
    10-26-2014 02:13 AM
  8. Bob31464's Avatar
    Synergywizard, I hope you have better luck with that than I did, as I said before, the only thing that worked for me was a factory reset, but it is working like a champ now.
    10-26-2014 02:18 PM
  9. ozspeed's Avatar
    Hi - I just wondered how it's been since you factory reset it - it's been a few days now?

    Also have you been using both bluetooth and wifi since the reset?

    Cheers
    10-29-2014 01:49 PM
  10. Bob31464's Avatar
    Hi - I just wondered how it's been since you factory reset it - it's been a few days now?

    Also have you been using both bluetooth and wifi since the reset?

    Cheers
    It's working great. Whatever was causing the problem has been taken care of, I hope.

    Posted via the Android Central App
    10-29-2014 03:25 PM
  11. JSerrano77's Avatar
    As far as I read, everyone is having different issues from mine. My wifi was working perfectly until yesterday, and now every time it connects and disconnects almost instantly. This is happening at all wifi networks I try to connect (even at home).

    I tried to change the setting of the network to static IP, but I am not sure if its because I am a newbie or what, but it is not allowing me to save the new settings.

    Any tip?
    10-30-2014 01:38 PM
  12. Carlos Mathias's Avatar
    Estou vivenciando esse problema na conexão wi-fi em casa após uma atualização não consigo conectar no wi-fi formatei voltou a conectar e dois dias depois caiu a conecxão do wi-fi novamente, tentei fazer a alteração na configuração que foi sugerida nesse forum e não acende a tecla conectar para salvar. peço ajuda como fazer, de forma que acenda a tecla conectar. só fica acesa a tecla cancelar e daí não passa. me ajudem que não sei mais o que fazer, colocar na garantia vai passar 2 meses e preciso trabalhar. obrigado
    12-04-2014 07:11 PM
  13. Chris Nickel's Avatar
    I'm not sure if this issue has been fixed but I had the same problem. I tried every "fix" I found online Nothing worked. Finally I just strated deleting apps that I recently downloaded. It must have been a third party app because I was able to connect to wifi in safe mode. Hope this helps.
    12-27-2014 10:56 PM
  14. apalmatier1101's Avatar
    Slightly different problem but hopefully someone can help - has anyone had any problems logging into a firewall when connected to wifi? When at work, if I turn my Wi-Fi off, I can access all websites without issues. When I connect to the Wi-Fi, I am unable to do so. When I type in a webpage (like yahoo.com) under internet, I get the following message: "This webpage is not available: The server at <website name> can't be found, because the DNS lookup failed. DNS is the network service that translates a website's name to its Internet address. This error is most often caused by having no connection to the internet or a misconfigured network. It can also be caused by an unresponsive DNS server or a firewall preventing Internet from accessing the network." On my previous phone, I would automatically be redirected to a signin page where I need to enter a login and password on a daily basis in order to access internet. I also tried using Chrome, however I am not redirected to the signin page and get a similar error message: "You are offline. Wi-Fi and mobile data are turned off." Under details - error code: DNS-PROBE_FINISHED_NO_INTERNET. Again, when I turn off the Wi-Fi, I am able to access websites with no issues. My computer and laptops, as well as coworkers do not seem to be experiencing this issue.
    01-05-2015 01:31 PM
  15. AZgl1500's Avatar
    You find that kind of crap on hotel WiFi networks all the time. I just spent a week plus on the road, and some of them, the Hilton chain for one, make it damned hard to get on intuitively.... but a call to the desk showed me a one step around it... so all was well.

    Here at home, I have a firewall set up for my WiFi router, but it is configured to stop hackers, not outgoing requests.

    If there is only one website that is restricted, it just might be the IT department has decided to blacklist it. Or, it got blacklisted by automatic means when someone did an illegal activity going to that website. Call your IT manager and see why you can't access Yahoo from your work WiFi.


    I used to work for the Phoenix, AZ City Government.......... their IT department watches things like a hawk, you best be just doing "work related" web searches. It is a quick trip from a hand slap, to a walk out the door permanently.

    If you have that kind of IT management, then you best keep using your DATA plan.

    My daughter works as a 911 dispatcher, she purposefully has not ever connected to the County's internet. I also work for the same County government in a different department, and I too, avoid using their WiFi signals period.
    01-05-2015 03:01 PM
  16. John Fitzgerald3's Avatar
    I would not have believed this until I checked it out. I was getting terrible 0.2Mbps on my wifi until I turned off Bluetooth. Thanks for the help.
    Its working fine with my Bluetooth back on now.
    01-08-2015 07:18 AM
  17. PainFX's Avatar
    I think it has something to do with Radio Frequency Interference or Router issue.
    01-08-2015 05:29 PM
  18. Alex Feldmeier's Avatar
    I feel like it would be smart enough to not interfere with itself. Probably was a background process and not the physical wireless frequency issue.
    01-08-2015 08:47 PM
  19. shashiray's Avatar
    Hi
    I am also facing the same issue and did "static" as mentioned but after one day I am getting the back same issue.
    I confirmed again and setting was "static" still getting it.
    If any one know the fix pls let me know.
    02-03-2015 09:32 AM
  20. Bob31464's Avatar
    Hi
    I am also facing the same issue and did "static" as mentioned but after one day I am getting the back same issue.
    I confirmed again and setting was "static" still getting it.
    If any one know the fix pls let me know.
    I can't speak for everyone but after I tried many suggestions the only that worked for me was a factory reset. I haven't had the problem since.
    02-03-2015 09:38 AM
  21. shashiray's Avatar
    Hi
    I am also facing the same issue and did "static" as mentioned but after one day I am getting the back same issue.
    I confirmed again and setting was "static" still getting it.
    If any one know the fix pls let me know.
    02-03-2015 09:53 AM
  22. barry1964's Avatar
    Yeah, I've got that problem, and I'm in the UK! The speed doesn't drop, but it intermittently drops.the connection. Rebooting the phone seems to help. It also helps with the appalling resource leak in 5.0 that makes the handset virtually unusable by the end of the day. I suppose it could be worse (actually was worse when I first update it) and there's always the Odin solution ;-)

    Posted via the Android Central App
    02-04-2015 12:52 AM
  23. Elyse Dowdell's Avatar
    how do you change it to static? I am having a problem where my phone is constantly "connecting" to my network, i.e. it drops and reconnects all the time. I have no "edit" section when I click on my wifi network. helppp!
    02-09-2015 10:32 AM
  24. Elyse Dowdell's Avatar
    how do you change it to static? I am having a problem where my phone is constantly "connecting" to my network, i.e. it drops and reconnects all the time. I have no "edit" section when I click on my wifi network. helppp!
    02-09-2015 10:42 AM
  25. Elyse Dowdell's Avatar
    did you find any solution? this is exactly what my phone is doing and Samsung employees at Best buy did an update on my phone but had no answer!
    02-09-2015 11:34 AM
86 1234

Similar Threads

  1. Gear Fit Known Issues
    By pilotnh in forum Samsung Gear Fit 1 & 2
    Replies: 74
    Last Post: 07-20-2016, 10:42 PM
  2. G2 texting issues
    By Ann Mitchell in forum Verizon LG G2
    Replies: 10
    Last Post: 02-22-2016, 08:15 AM
  3. Galaxy S4 Mini - only getting notifications over wifi
    By sir_boostalot in forum General Help and How To
    Replies: 18
    Last Post: 08-14-2015, 09:19 PM
  4. Google Plus issue
    By Flukster in forum Samsung Galaxy Tab Pro 8.4
    Replies: 0
    Last Post: 04-13-2014, 02:28 PM
  5. Samsung galaxy note 2 upgrade issues to 64gb mp3 not recognized
    By GNARC in forum T-Mobile Galaxy Note 2
    Replies: 0
    Last Post: 04-13-2014, 11:17 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD