1. digitalfreaknyc's Avatar
    In the stock email app on my S3, there was always a button you could push to get rid of spam on your phone (or to mark an address as spam). I don't see it on the S5. Is it gone? Do you have to turn it on?

    Between this and the inability to sync properly, they really screwed up the email app.
    05-24-2014 01:55 AM
  2. AZgl1500's Avatar
    My advice? Disable the OEM message app and install 'Go SMS Pro'

    - Free multimedia message
    - SMS blocker to smartly block spam messages

    https://play.google.com/store/apps/d...d=com.jb.gosms
    05-24-2014 02:19 AM
  3. digitalfreaknyc's Avatar
    My advice? Disable the OEM message app and install 'Go SMS Pro'

    - Free multimedia message
    - SMS blocker to smartly block spam messages

    https://play.google.com/store/apps/d...d=com.jb.gosms
    I'm not talking about SMS. I'm talking about Email.
    05-24-2014 02:50 AM
  4. sjaduae's Avatar
    In the stock email app on my S3, there was always a button you could push to get rid of spam on your phone (or to mark an address as spam). I don't see it on the S5. Is it gone? Do you have to turn it on?

    Between this and the inability to sync properly, they really screwed up the email app.
    Press and hold the offending email and wait till it is selected by a tick tap the icon at the bottom which is a round symbol with a diagonal line and + symbol to add it to your registered spam list
    05-24-2014 04:55 AM
  5. digitalfreaknyc's Avatar
    Press and hold the offending email and wait till it is selected by a tick tap the icon at the bottom which is a round symbol with a diagonal line and + symbol to add it to your registered spam list
    That's the symbol that's gone. It doesn't exist on the S5.
    05-24-2014 10:33 AM
  6. sjaduae's Avatar
    That's the symbol that's gone. It doesn't exist on the S5.
    You mean it does not exist on your S5
    Spam filter on email disappeared?-screenshot_2014-05-24-20-39-43.jpg
    05-24-2014 11:46 AM
  7. digitalfreaknyc's Avatar
    You mean it does not exist on your S5
    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_2014-05-24-20-39-43.jpg 
Views:	19 
Size:	75.4 KB 
ID:	119772
    Considering I'm the one with the problem, yes. What provider are you on?

    Spam filter on email disappeared?-screenshot_2014-05-24-12-50-17.jpg
    05-24-2014 11:54 AM
  8. sjaduae's Avatar
    Considering I'm the one with the problem, yes. What provider are you on?
    Missing on the S5 is entirely different to possibly missing due to your carrier or other fault

    It was ok in this thread maybe this guy is also on a different carrier, you could ask him

    http://forums.androidcentral.com/sam...l-spam-s5.html

    I have the international version so not carrier bound
    05-24-2014 12:18 PM
  9. AZgl1500's Avatar
    I just double checked on my S5 to see if SPAM reporting is available on "MyMail" and I am happy to say that it is.

    So, disable the S5 email app and install MyMail.
    05-24-2014 01:18 PM
  10. digitalfreaknyc's Avatar
    Well, it LOOKS like I might have success. I completely changed several of my IMAP settings. I now have "none" checked under "security type" and I also changed the Ports.

    In addition to the sync problem I've been having, the "spam filter" button has now come back!

    Let's see if it sticks!
    05-24-2014 01:55 PM
  11. fjrma's Avatar
    Check the settings in the personalize section on your phone. It's probably set up as "Easy Mode". Switch this to standard mode and a few things happen. What I've found so far is that the spam button returns and also, if you haven't noticed, you probably don't have all of the button and modes in the camera app. By changing out of easy mode, the settings button and the balance of the camera modes reappear.
    06-23-2014 11:27 AM
  12. David Marc Ashton's Avatar
    Hi,

    Taking a look at your screen shot of the light blue with no 'blocking' icon. I have the same issue. could you explain in detail how you fixed it please?

    Cheers in advance.
    07-02-2014 01:50 PM
  13. David Marc Ashton's Avatar
    Hey digitalfreaknyc,

    How did you fix this issue. I'm having the same problems as no block icon appears on long press.?!?!

    Any advice would be great. cheers
    07-02-2014 01:52 PM
  14. P_L_J's Avatar
    I went into my Application Manager and did a Force Stop on the default email app. Cleared the cache and data. Then went in and opened the email app and entered my email address and password. All is good now.... my spam button is back. I do not have the technical verbiage the other uses have but I hope everyone gets the idea.
    MsGotTaLuVmEE likes this.
    07-08-2014 10:34 PM
  15. MsGotTaLuVmEE's Avatar
    Well, it LOOKS like I might have success. I completely changed several of my IMAP settings. I now have "none" checked under "security type" and I also changed the Ports.

    In addition to the sync problem I've been having, the "spam filter" button has now come back!

    Let's see if it sticks!
    Please help and advise how you changed your I MAP settings on your S5 to resolve the email issue with spam and syncing of emails.

    Thanks!
    01-22-2015 07:51 AM
  16. Bird65's Avatar
    Hi everybody! Had the same problem on my S5. I finally watched a Samsung-Video about setting up the Email Account on the S5 and realized that the only way to change the Server-Settings from POP to IMAP is : 1. Delete your current Mail-Account from your S5. 2. Now tap the email-Icon and set up your Account again- BUT after you´ve entered your password you go on MANUAL SETUP and there you can choose the IMAP Server!
    Bloody Hell, finally...
    pinkmonkey007 likes this.
    09-06-2015 02:00 PM
  17. aggie64's Avatar
    Thanks, this worked perfectly for me.
    11-02-2015 10:05 AM
  18. pinkmonkey007's Avatar
    OMG!!! This worked!!

    I lost my spam filter a few weeks ago, no idea why. I cleared cache and data in application settings, then when prompted, added IMAP instead of POP3 settings and the spam filter is back
    12-01-2015 02:00 PM

Similar Threads

  1. My email accounts have been hacked two times
    By sickle2 in forum Android Security Talk
    Replies: 17
    Last Post: 06-12-2014, 09:35 PM
  2. what mail app do you use on your Moto X?
    By douglasbnorton in forum Moto X (2013)
    Replies: 14
    Last Post: 05-25-2014, 03:13 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 05-24-2014, 10:11 AM
  4. Not able to install CM11 Nightly on P1000T
    By prakaash77 in forum General Help and How To
    Replies: 0
    Last Post: 05-23-2014, 11:19 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD