1. gabrielxavila's Avatar
    The issue im having is when i recive an SMS the "bubble" count is not accurate. In other words my lock screen states I have 8 messages, but when I unlock the phone the SMS "bubble" only shows 1 and on occasion 3. The count never seems to go over 3 even though I have more unread messages. Wondering if anyone can shed some light on this or found a solution to this problem.

    Posted via Android Central App
    09-14-2014 12:04 PM
  2. AZgl1500's Avatar
    Well,

    I just posted last night about having some issues with the Nova launcher, and was recommended to do a Power off, Restart (he said pull the battery) but all I did was restart the phone.

    fixed it....

    darn, why don't we just do a restart first and then see if the issue is still there? dunno....
    09-14-2014 12:12 PM
  3. thecomicbookandme's Avatar
    Wondering if anyone can shed some light on this
    Nova changed the "bubble" to reflect the number of different contacts trying to reach you, rather than the number of messages you have. The sms icon will only show the number one for any individual contact no matter how many messages that contact sent.
    It will show more numbers if you have messages from more than one contact.
    Still gives accurate count for other apps (drippler, email apps, phone, etc )
    Posted via Me
    09-14-2014 12:29 PM
  4. gabrielxavila's Avatar
    Well,

    I just posted last night about having some issues with the Nova launcher, and was recommended to do a Power off, Restart (he said pull the battery) but all I did was restart the phone.

    fixed it....

    darn, why don't we just do a restart first and then see if the issue is still there? dunno....
    I've tried restarting the phone, restarted and cleared the cache as well. Problem still persists.

    Posted via Android Central App
    09-14-2014 12:31 PM
  5. gabrielxavila's Avatar
    Ever since Nova's last update, the mms icon will only show the number one for any individual contact no matter how many messages that contact sent.
    It will show more numbers if you have messages from more than one contact.

    Posted via Me
    Havent updated yet still on using 3.0.2, but good to know.

    Posted via Android Central App
    09-14-2014 12:33 PM
  6. thecomicbookandme's Avatar
    Try sending yourself some emails and see if it gives you the correct number.

    Posted via Me
    Attached Thumbnails Nova: Tesla unread count not working-screenshot_2014-09-13-08-37-10.jpg  
    09-14-2014 12:42 PM
  7. thecomicbookandme's Avatar
    Larger example

    Posted via Me
    Attached Thumbnails Nova: Tesla unread count not working-screenshot_2014-09-14-11-44-02.jpg  
    09-14-2014 12:45 PM
  8. osvanberg's Avatar
    Had the same problem! Contacted Tesla Plugin dev. They confirmed that the Plugin only shows a number per conversation thread, not per unread messages. But ........

    They said, change to Hangouts sms app and the number of unread messages will show instead. I HATE Hangouts, so I tried 15 other sms/mms apps. And found just one that works the same way with the Plugin = TEXTRA sms!

    it is f-ing rocking in every other way as well. Love Textra big time! And you will get the correct numbers in the badges. 😄
    09-14-2014 05:25 PM
  9. Dan L Dikas's Avatar
    The issue im having is when i recive an SMS the "bubble" count is not accurate. In other words my lock screen states I have 8 messages, but when I unlock the phone the SMS "bubble" only shows 1 and on occasion 3. The count never seems to go over 3 even though I have more unread messages. Wondering if anyone can shed some light on this or found a solution to this problem.

    Posted via Android Central App
    01-04-2016 06:09 PM
  10. Dan L Dikas's Avatar
    My issue is slightly different. My unread count setting keeps turning off and I'm not getting the ubbles for any apps. I turn it on in the nova settings and in an hour it's off again. Anyone had a problem like this. The apps are up to date.
    01-04-2016 06:11 PM
  11. Super Ryo's Avatar
    I have the exact same problem. It turns off by itself and I have the full version.
    01-07-2016 04:44 PM
  12. Dan L Dikas's Avatar
    Mine is the full version as well. Still the same problem.
    01-07-2016 10:14 PM
  13. Christopher Kovats-Bernat's Avatar
    Mine is the full version as well. Still the same problem.
    Exactly the same here. Keeps switching off, often while running, always when i restart.
    01-18-2016 06:59 PM
  14. Dan L Dikas's Avatar
    Go to settings -> battery -> app optimization -> details -> Nova Launcher -> turned off for

    Repeat with Tesla unread.

    Good luck!

    found this solution on Nova Launcher's web
    01-29-2016 12:01 PM
  15. Nizam Mohamed's Avatar
    Thanks, worked for me!
    02-02-2016 03:23 PM
  16. anon(1017475)'s Avatar
    Try sending yourself some emails and see if it gives you the correct number.

    Posted via Me
    Off topic...What icon pack is that?
    02-03-2016 09:28 AM
  17. thecomicbookandme's Avatar
    Off topic...What icon pack is that?
    the1Lucent IconTheme. All different shapes. 😎

    Yea, heavy and a bottle of bread.
    iseeangelsMickey likes this.
    02-03-2016 10:33 AM
  18. GuccizBud's Avatar
    I've tried restarting the phone, restarted and cleared the cache as well. Problem still persists.
    What does work, insofar as Gmail goes, is launching the TeslaUnread app, tapping the Gmail settings "⚙" icon, de-selecting Inbox ( turning it off ), then re-selecting it ( turning Inbox right back on again ).

    Obviously this isn't a permanent solution, as no one wants to have to do that every time, but it does work in a pinch for what it's worth. Rebooting is not only not  necessary, it doesn't add anything, as someone pointed out. And if you're running Nova Launcher, neither does going to Settings ▸ Advanced ▸ Restart Nova Launcher. The only quick solution that has worked for me is the one I describe above, which amounts to telling TeslaUnread not to track Gmail, then telling it to track Gmail again.

    In my case the problem manifests in the opposite way of most, based on most comments I've seen ᎓ after I get a message and deal with it, the "①" badge on the Gmail icon refuses to go away, even after several minutes, and I have to get rid of it in the manner I describe.
    02-24-2018 08:43 PM
  19. slipdUK's Avatar
    I'm glad I'm not alone... Got exactly this issue with Gmail notifications. Only very recently, the last couple of weeks tops. Everything was fine until the, must have been the last update? Nothing else has changed on my phone.

    Has anyone had any luck finding a permanent solution?
    03-19-2018 11:40 AM
  20. GuccizBud's Avatar
    Just modified my post, the one just above yours, because I found out there's no need to actually back out of Gmail settings after deselecting the Inbox, just need to deselect it then select it right back again, i.e. OFF then ON again, right away like that.

    But no, no permanent solution.
    03-20-2018 12:38 AM
  21. slipdUK's Avatar
    Hey guys,

    Still no solution to this, in my case, specifically with Gmail?

    It's been ages...
    05-15-2018 05:05 PM
  22. GuccizBud's Avatar
    Already posted about this in this thread . . . the problem went away for me. Not sure if Tesla itself was updated, but I know Nova was. It went away some time in April. If you have Nova and Tesla and you have the most recent updates, and you still have the problem, then it might be the fact that in the interim my device also installed two updates to Oreo (despite it still showing as Android 8.0.0 for some reason). Those are likely the only 3 variables at play in this. Of course, if you're also running Oreo and have the latest updates, and ditto Nova and Tesla, then your device i might be possessed, and you should take it to an exorcist.
    05-15-2018 11:34 PM
  23. GuccizBud's Avatar
    Already posted about this in this thread . . . the problem went away for me. Not sure if Tesla itself was updated, but I know Nova was. It went away some time in April. If you have Nova and Tesla and you have the most recent updates, and you still have the problem, then it might be the fact that in the interim my device also installed two updates to Oreo (despite it still showing as Android 8.0.0 for some reason). Those are likely the only 3 variables at play in this. Of course, if you're also running Oreo and have the latest updates, and ditto Nova and Tesla, then your device might be possessed, and you should take it to an exorcist.
    05-15-2018 11:36 PM

Similar Threads

  1. On the ASUS 7HD ME173X - I tap buttons, some work, some don't
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2014, 04:32 PM
  2. settings stopped working
    By PortablePete in forum Samsung Galaxy Note Pro 12.2
    Replies: 6
    Last Post: 09-14-2014, 05:48 PM
  3. app did not install correctly
    By Unregistered in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-2014, 01:06 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 09-14-2014, 11:07 AM
  5. Sony Xperia SP CWM not working
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 09-14-2014, 10:02 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD