09-13-2016 10:52 AM
31 12
tools
  1. Blinduvula's Avatar
    Hey All,

    So, after updating to 5.0 I'm having bluetooth issues when connecting to my car's stereo. Prior to the update I would get a steady stream of audio and the HU would display the artist and track information. Post 5.0 update I'm having no artist/track info display and the audio is really choppy.

    Any suggestions as to what may be causing this? I've tried un-pairing/paring but I'm still receiving the same results.

    Thanks!
    02-05-2015 05:43 PM
  2. JGouse0498's Avatar
    I'm actually experiencing the opposite. Before Lollipop, my Honda's display would stay stuck on the first track I'd listened to on Google Play Music. Now, it stays current and is far more responsive.

    Sent from my SM-G900V using Tapatalk
    02-05-2015 06:15 PM
  3. Blinduvula's Avatar
    You didn't happen to change any specific options did you? After a reboot (to the phone and car head unit) the choppyness has went away, but I'm still not getting track info.
    02-07-2015 05:46 PM
  4. JGouse0498's Avatar
    The only things that changed for me was upgrading to 5.0 plus an update to Google Play Music.

    Sent from my SM-G900V using Tapatalk
    02-07-2015 08:37 PM
  5. Blinduvula's Avatar
    Ok, I've done some additional testing. My wife has a Moto X and playing a song over bluetooth with Google Play Music shows the song metadata on my car stereo just fine. I also put a mp3 file on my phone and played it over bluetooth through the stock S5 music app and the metadata displays. It seems to only be an issue with Google Play Music after the update. Hmmm.
    02-08-2015 04:32 PM
  6. JGouse0498's Avatar
    Try uninstalling GP Music and reinstalling from the Play Store. That might ensure you have the latest update.

    Or, if you enable the phone to allow installation from "unknown sources" via the Security settings, you can install the latest APK file from this link

    http://www.androidpolice.com/2015/02...tion-controls/

    I've installed the APKs they've posted for months now, and I've never had any issues.

    Sent from my SM-G900V using Tapatalk
    02-08-2015 05:35 PM
  7. Blinduvula's Avatar
    I cleared all data, uninsulated updates, reinstalling GP Music and have the same results.

    I'll give it another go using the apk file.
    02-09-2015 07:30 AM
  8. Blinduvula's Avatar
    Well, I tried the apk and had no luck. I did a factory reset last night and gave it another shot this morning and still not seeing track metadata pass over bluetooth.

    Anyone have any other suggestions?
    02-10-2015 10:08 AM
  9. dkelly701's Avatar
    You didn't mention this although you may have done it. Did you try clearing all bluetooth devices that your car stereo has learned? On most stereos there is a place to have it forget all paired bluetooth devices. I've had issues in the past just doing a factory reset on a phone and not clearing my truck stereo memory. Just a thought.
    02-10-2015 03:45 PM
  10. Blinduvula's Avatar
    I did delete the device, twice, but I'll look for another setting to see if there is a "clear all" or something of the sort.
    02-11-2015 02:33 PM
  11. xBladeDragonx's Avatar
    This happened to me after T-Mobile released the 5.0 Lollipop yesterday. Before the update while on KitKat 4.4, my S5 paired with my car's bluetooth stereo without any issues and it displayed audio information on the dashboard. After updating to 5.0, the bluetooth still connects and works just fine, but the audio information is no longer displaying in my car. I tried doing a factory reset because in the past that fixed issues after a major OS update, but nothing. There were other minor bugs I found that didn't affect me too much, but still a minor annoyance. I'm currently in the process of downgrading back to 4.4 until the 5.0 firmware has ran its course of live release a bit more.
    02-19-2015 09:32 PM
  12. relabdallah's Avatar
    Same exact problem here, I have a galaxy s5 and 2014 civic and they were working fine until I did the lollipop update through verizon. Song info from apps like pandora/spotify/iheartradio will not show up in my car anymore. I'm just waiting for an update :/
    03-03-2015 05:15 PM
  13. kengriest's Avatar
    I think I have part of it figured out. After a LOT of trial and error, it seems that it's got to do with MirrorLink being enabled by default, and the problem only happens when the phone is connected to USB with Bluetooth on. Go into Settings -> MirrorLink and uncheck "Connect to vehicle via USB". My 2014 Honda Civic Si was having the stuttering problems with Spotify, so I gave up and started listening to my USB stick. When that started skipping tracks after 4-10 seconds continuously, I was fed up. Then when MirrorLink said it was connected and blanked my screen until I pulled the USB, I got suspicious.

    I don't know what the interplay of all this stuff is, but #1 Thanks AT&T for enabling something as crippling as MirrorLink without asking or explaining #2 Song and artist information is gone and isn't fixed by disabling MirrorLink. I've read that Lollipop allegedly uses a new Bluetooth protocol, and maybe my 9 month old car is already outdated.
    04-14-2015 09:22 PM
  14. blone's Avatar
    This happened to me after T-Mobile released the 5.0 Lollipop yesterday. Before the update while on KitKat 4.4, my S5 paired with my car's bluetooth stereo without any issues and it displayed audio information on the dashboard. After updating to 5.0, the bluetooth still connects and works just fine, but the audio information is no longer displaying in my car. I tried doing a factory reset because in the past that fixed issues after a major OS update, but nothing. There were other minor bugs I found that didn't affect me too much, but still a minor annoyance. I'm currently in the process of downgrading back to 4.4 until the 5.0 firmware has ran its course of live release a bit more.
    Having the exact same issue with my Verizon GS5 on Lollipop 5.1. Contemplating going back to the previous version. My steering wheel controls no longer change the track either since the update
    04-15-2015 10:26 PM
  15. Air Lar's Avatar
    Hey All,

    So, after updating to 5.0 I'm having bluetooth issues when connecting to my car's stereo. Prior to the update I would get a steady stream of audio and the HU would display the artist and track information. Post 5.0 update I'm having no artist/track info display and the audio is really choppy.

    Any suggestions as to what may be causing this? I've tried un-pairing/paring but I'm still receiving the same results.

    Thanks!
    Have you tried disabling S-Health? Solved my skipping problem
    04-24-2015 09:12 PM
  16. Blinduvula's Avatar
    Didn't think about that. I'll give it a shot and see what happens.
    04-24-2015 09:13 PM
  17. Blinduvula's Avatar
    Tried disabling S health and nothing has changed.
    05-04-2015 01:32 PM
  18. Daithi1968's Avatar
    I have the same issue with my S4 and 2014 Honda Civic. Only displays the phone name, no song or album info. This is driving me nuts!
    06-02-2015 06:06 PM
  19. Bigmouth2112's Avatar
    I've been on the chat with Samsung all day today about bluetooth not showing track and artist information after the update. I've reset the bluetooth settings, done a soft reset, tried safe mode, even did a factory reset at their suggestion. They said I have exhausted all known solutions and would need to submit the phone to a physical examination.

    They told me they haven't had one single official reported issue with the bluetooth connectivity. Has anyone reported this to Samsung besides me?
    06-18-2015 04:17 PM
  20. controlpav's Avatar
    I have a Samsung S4 which previously streamed track data to my Pioneer car stereo. It still streams the music but not the data. The stereo displays "No Data Provided". This seems to coincide with updating Android to 5.0 on my phone. I'm now running 5.0.1
    I've tried clearing all bluetooth connections on both devices but that didn't work.
    I don't have MirrorLink installed (or at least I don't think I do).
    I have not yet complained to Samsung but I will certainly give that a try.
    Hopefully we can find a solution soon.
    Paul
    06-24-2015 12:31 PM
  21. DaveTheA's Avatar
    I'm having the same problem with my 2011 Mazda3. Music plays, occasionally skips and no artist/track info is relayed. Also, the button to skip ahead a track sometimes fails, and the Pause button doesn't work at all. It all started immediately after upgrading to Lollipop [which otherwise has no issues for me].

    I'm tempted to just wait for the 5.11 upgrade, whenever it arrives [TELUS] but perhaps I'll report this to Samsung too.....
    06-26-2015 09:39 PM
  22. seanfrisbey's Avatar
    I have done the same thing. I chatted with them regarding the same issues with my S6 and they said no body else is having the issues that they have heard. I sent them links for forums where they could see the problem themselves, and she said that they to not confirm the existence of a problem simply because it is on a forum. Ignorance will get you nowhere, Sammy...
    07-14-2015 06:12 PM
  23. jdubilla's Avatar
    I think part of the issue is that Google play music is "casting". You can stop casting and the metadata goes away. I've only been having this issue since upgrading to lollipop and the new version of play music.
    07-17-2015 07:55 AM
  24. Jason Gauthier's Avatar
    Back when I had 4.4 on my GS5, I had similiar issues.

    Pandora worked perfectly. Google play would not update the track information unless I pressed "Pause" then "Play".
    Now, I've updated to 5.0, and Google Play works perfectly.

    When using Pandora, it is constantly sending the last track I played from Google Play.

    I don't see any setting in Google Play about 'casting', but I thought I'd share my experiences.
    07-27-2015 03:57 PM
  25. RenoD2010's Avatar
    I have an LG G3 on AT&T running 5.0.1. I drive a 2011 Acura TSX and I can change tracks via the steering wheel but I do not get track/meta data on the vehicle's HUD. I called Acura and they said that changed with the move from KK to L. So very lame. I have not tried all the suggestions posted here though.

    The car also has an HDD and a USB port. I'm wondering if I should not just load a ton of MP3s onto a flash drive and load them up. It's too bad really. This is my first bluetooth enabled vehicle and it is really nice having the automated pairing. Especially where a hands free law was just passed in my state.

    Be nice if this gets fixed in M.
    07-30-2015 12:31 PM
31 12

Similar Threads

  1. So about all these "battery life" issues...
    By turb0wned in forum LG G3
    Replies: 27
    Last Post: 02-24-2015, 06:43 PM
  2. Replies: 17
    Last Post: 02-08-2015, 12:23 AM
  3. Any issues with ART since update?
    By Legobricke in forum Google Play edition HTC One M8
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2015, 08:18 PM
  4. Z3 screen issue
    By prestonion in forum Sony Xperia Z3
    Replies: 3
    Last Post: 02-06-2015, 04:32 AM
  5. Possible fix for the yellow screen issue
    By gmermel in forum Google Nexus 6
    Replies: 1
    Last Post: 02-05-2015, 06:48 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD