08-21-2017 08:19 PM
45 12
tools
  1. AC Question's Avatar
    I used to be able to attach photos from my gallery or take a picture and attach it to a text message THEN add text to each photo. Now, if I attach a photo or take a picture, it automatically sends! Help!
    09-12-2015 10:47 PM
  2. nickjeep99's Avatar
    I too am having the same problem since my last update from T-Mobile. In a text message if I have some text written then go to attach a picture, it will just send the picture and not add the text to it (leaves it hanging on the screen ready to be sent separate). Anybody else know how to fix this? Cleared the data and cache from my messaging app but still no luck.

    Android 5.1.1
    SM-G900T
    09-23-2015 11:10 PM
  3. Migscamacho's Avatar
    I'm experiencing the same annoying issue. Not just that but sometimes when you go to send something to a contact it makes you look through your entire contacts, and then it makes you pick a default location, as if i'm going to email someone via text. It's ridiculous.

    And then all of a sudden some images are too big for me to send. This never happened before.

    Does no one check these updates before they insist we download them?
    09-24-2015 12:14 PM
  4. jabggp's Avatar
    Has anyone found a resolution for this problem? I have the same issue which started last week. Cannot send multiple picture messages nor add text to images before sending, just as described here.

    I have an open T-mobile support ticket that is at engineering but not much help so far.


    J
    MLazarusM2 and hrbarnett like this.
    09-28-2015 09:27 AM
  5. jabggp's Avatar
    Working with T-mobile engineering, we have found the resolution to this problem in my case. The SD card was the culprit. Post here if still interested and I will post full details.
    09-29-2015 07:51 PM
  6. chrislf's Avatar
    Working with T-mobile engineering, we have found the resolution to this problem in my case. The SD card was the culprit. Post here if still interested and I will post full details.
    I'd like to know a fix for this. I have tmobile but I have a GS6 edge & therefore no SD card so whatever the issue is, it's not that.
    MLazarusM2 likes this.
    10-01-2015 10:14 AM
  7. jabggp's Avatar
    You're right. The SD card was a false positive when working with T-mobile. I gave up and decided to go with the only way I could to add text and photo in the same message which was to create a new message, add text and photos as required, THEN add recipient. All will send as one text and of course the message will just add itself to an existing thread if one exists for that contact. Not the way it should be but as I said, I had to move on.
    MLazarusM2 likes this.
    10-02-2015 09:40 PM
  8. Corie Marvin's Avatar
    This too, has become a very irritating issue for me. Is there no way to do a reset without losing everything? Because this new update is total crap...
    11-20-2015 06:55 PM
  9. Barb85236's Avatar
    I have the same issue and no one is able to help. They've never seen it before.
    11-23-2015 10:42 PM
  10. Megan Kelley's Avatar
    Has anyone figured out a fix for this? It's so annoying!!

    I have not been happy with the update.
    11-30-2015 10:29 AM
  11. stlfrosti's Avatar
    I'm experiencing the same annoying issue. Not just that but sometimes when you go to send something to a contact it makes you look through your entire contacts, and then it makes you pick a default location, as if i'm going to email someone via text. It's ridiculous.

    And then all of a sudden some images are too big for me to send. This never happened before.

    Does no one check these updates before they insist we download them?
    ME TOO!!!!!!!!!!!!!
    11-30-2015 11:00 AM
  12. gordogmc's Avatar
    Tmobile sent me a replacement phone and this is happening and it is driving me crazy!!!

    In the middle of swapping pictures and apps and what not I discovered something.. If I attempt to send attach a picture when the SIM card is out it works!!!

    Obviously this gets me no where but what could be the reason?

    SIM card in, sends picture automatically.

    SIM card out, works just like before..

    I'm hoping someone has figured out a fix
    12-26-2015 02:20 AM
  13. Ctygrl917's Avatar
    I have found a better fix! Under settings, go to Calls- under voice over LTE, uncheck box. Now the texts work normally again.
    12-26-2015 09:24 AM
  14. Ronald Ferguson's Avatar
    This appears to have solved it for me. Thanks!
    12-28-2015 11:03 AM
  15. Tcm826's Avatar
    THANKS SOOOOO MUCH!!! I've been having this problem for a while, but your idea worked.
    12-29-2015 12:17 PM
  16. TheRealRayn's Avatar
    I have found a better fix! Under settings, go to Calls- under voice over LTE, uncheck box. Now the texts work normally again.
    Sadly, this did not work for me.
    01-12-2016 06:01 PM
  17. getgoose's Avatar
    Thanks for the solution. I have a Note 4 through T-Mobile and this resolved the problem for me.
    oohcynthia likes this.
    01-23-2016 10:52 AM
  18. oohcynthia's Avatar
    I have found a better fix! Under settings, go to Calls- under voice over LTE, uncheck box. Now the texts work normally again.
    You're the best! Thanks for the fix. Now, can you help me add a subject to my texts again. The option was there before in the ... section of the message center, but now it's not. Apparently, lots of us have this issue with no fix from TMOBILE or Samsung. Fingers crossed.
    02-04-2016 07:01 AM
  19. stlfrosti's Avatar
    OK, so I posted about all these issues right after that update which also included "my shortcuts being deleted"

    SO they have a NEW UPDATE I got notice of today... it says it has FIXES... do I dare try???
    02-05-2016 08:22 AM
  20. Rachel Wagner's Avatar
    Thank you times a thousand! That fixed it!
    03-02-2016 12:06 PM
  21. helloburk4's Avatar
    Just so everyone on here knows, this is STILL an issue and utterly ridiculous. Why is this such a pain? SEARCHING THROUGH MY CONTACTS IS THIS BIGGEST PAIN IN THE ****, SECOND ONLY TO SELECTING A PICTURE AND HAVING THE PHONE DROP ALL MY TEXT. Sigh...

    Anyone else found a solution?
    03-17-2016 05:57 PM
  22. Janetlarae's Avatar
    I have found a better fix! Under settings, go to Calls- under voice over LTE, uncheck box. Now the texts work normally again.
    Yay!!! Thank you so much!!!! This worked perfect on my Galaxy S5! I was so sick of it just automatically sending the pics without being able to add text or another pic. :-)
    03-22-2016 03:42 PM
  23. Duane Russell's Avatar
    "...add text and photos as required, THEN add recipient. All will send as one text..."

    This works for me (Galaxy S5 on T-Mobile). Better than disabling LTE functionality, and no changes are required to any settings.
    04-04-2016 09:25 AM
  24. Indianadano's Avatar
    Brilliant!! I tried the other solutions to no avail. But adding the text and photo before the recipient works great. thanks for the easy solution.
    04-07-2016 07:04 AM
  25. GHURU45's Avatar
    I have the s6 active and I don't have "calls" under settings.. where else can I go to fix this issue?
    MLazarusM2 likes this.
    04-08-2016 09:37 AM
45 12

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 09-21-2015, 04:36 PM
  2. Why won't my pc play or open anything from my phone?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 09-12-2015, 10:36 PM
  3. How do I decrypt my external sd card on my Samsung Galaxy S4 mini?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy S4 Mini
    Replies: 0
    Last Post: 09-12-2015, 10:18 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 09-12-2015, 09:52 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 09-12-2015, 09:39 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD