1. jnelson88's Avatar
    I have a Galaxy S6 Edge and a 2016 VW GTI and I've been using Android Auto via USB connection successfully for the past year. Since the Android 7 update a few days ago, the car won't recognize the phone as an MTP device so AA doesn't launch. I've tried a new data cable, installed latest AA version, restarted the VW infotainment system, and thrown like 4 fits, but nothing seems to work. Any thoughts?
    06-26-2017 11:47 AM
  2. anon(238680)'s Avatar
    Welcome to the forum as a new member! Five fits would have been the fix, you stopped too soon

    The only thing to comes to mind is the USB cable, which you changed, and you may have upgraded yourself out of the VW's firmware. Nougat changed lots of things, and between that and the AA update, your firmware in the car may have lost out. I would contact your VW dealer, and VW's support if they have something, and ask about a firmware update.
    06-26-2017 11:53 AM
  3. Javier P's Avatar
    Mod note. Thread moved to the S6 edge forum for better visibility.
    06-26-2017 11:56 AM
  4. jnelson88's Avatar
    Thanks. Will do.
    06-27-2017 08:28 AM

Similar Threads

  1. Forced into update company should be sued!
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 06-26-2017, 12:11 PM
  2. Talkback doesn't allow me to unlock my phone!!!
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-26-2017, 11:43 AM
  3. Spotify + car Bluetooth = static?
    By imnjs in forum LG G6
    Replies: 0
    Last Post: 06-26-2017, 11:31 AM
  4. want to buy xz premium or s8
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 06-26-2017, 10:57 AM
  5. Any updates on glass screen protectors?
    By Kelly Anne3 in forum Samsung Galaxy S7 Cases & Accessories
    Replies: 0
    Last Post: 06-26-2017, 10:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD