1. Externalxx's Avatar
    Is anyone getting a lot of lag...... esp when im on 4g evertything slow down by 10x. I have to close all apps for them to load faster. The camera takes literally 5 seconds to load a pic that was just taken ... at least the picture is stunning =/
    04-18-2015 07:54 AM
  2. PsychDoc's Avatar
    Weird. Did you turn off animations in Developer's Options (you can access this by going into settings>about phone>build number and then tapping bbuild number 7x)...or at least limit them to 0.5x? That will speed things up considerably.
    04-18-2015 07:59 AM
  3. Externalxx's Avatar
    I did change it to .05 Sometimes (mostly at home) it's lightning fast and go into turtle mode outside...
    04-18-2015 08:05 AM
  4. erasat's Avatar
    Go to Recovery Mode, Power off, then press and hold Power, Volume Up and Home Buttons until you see a line with tiny blue words at the top or the Android Logo, then let off the buttons and once in the recovery menu do the Wipe Cache partition and reboot.

    If you still see the same behavior, consider a Factory reset, in the same Recovery Menu, do the Wipe cache again and then do the Wipe data/Factory reset. This phone is smooth as butter, you shouldn't have any lag at all.
    04-18-2015 08:28 AM
  5. jcp007's Avatar
    I did change it to .05 Sometimes (mostly at home) it's lightning fast and go into turtle mode outside...
    Also call tech support to determine whether you need to return and exchange.
    20blks and deeb215 like this.
    04-18-2015 08:33 AM
  6. estebancam's Avatar
    That lag shouldn't be happening. Try to complete the steps above for wiping the cache. That should help.

    Posted via the Android Central App
    04-18-2015 09:44 AM

Similar Threads

  1. Andrew's review mentioned some lag- anyone getting it?
    By estebancam in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 33
    Last Post: 06-23-2015, 05:20 AM
  2. Lock Clock Lag
    By tekmo in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 8
    Last Post: 05-21-2015, 07:39 AM
  3. Note 3 Lagging and no volume - How to tell if software or hardware?
    By pricey369 in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 0
    Last Post: 04-18-2015, 04:52 AM
  4. Anyone experiencing lag when using a theme?
    By AlphaVictor87 in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 0
    Last Post: 04-17-2015, 09:10 AM
  5. Anyone else notice the phone drags (lag) on the home screen?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 04-16-2015, 01:54 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD