1. medic673's Avatar
    Anyone find a fix for the WiFi issues? I know for sure it's not a router issue my other phones work fine. Slow app loading, especially Instagram and Yahoo Mail.
    05-17-2015 06:19 AM
  2. dpham00's Avatar
    Try to reboot the router and phone. Also remove the wifi connection and add it back

    Sent from my Pearly White Verizon Samsung Galaxy S6 Edge
    drone3 likes this.
    05-17-2015 07:34 AM
  3. medic673's Avatar
    Did nothing
    05-17-2015 09:27 AM
  4. dpham00's Avatar
    Try a factory data reset

    Sent from my Pearly White Verizon Samsung Galaxy S6 Edge
    05-17-2015 10:30 AM
  5. cellomj's Avatar
    Anyone find a fix for the WiFi issues? I know for sure it's not a router issue my other phones work fine. Slow app loading, especially Instagram and Yahoo Mail.
    Are you using GSam? I have a bug with that app where the % of battery used by WiFi changes based on your phone's WiFi status. See if you have it, too.

    Check your current usage, then turn off WiFi and refresh GSam. Do the WiFi active and phone radio %s change? Mine sort of swap,making it appear that the WiFi active usage is much higher when the WiFi is toggled on. The phone's built-in battery percentages don't always match up with GSam's.
    05-17-2015 12:02 PM
  6. jcp007's Avatar
    Do you have the same issues when you are out and about connecting to Wifi?
    05-17-2015 01:44 PM
  7. medic673's Avatar
    Yes some apps are slow, I read it was a issue with Web services, but wondering if it's a router issue. I have it set for wap personal, both 2.4 and 5. It's a select group of apps all the time. I reset the phone, removed and reinstalled the apps, same result. My s5, tab and iPad work fine.
    05-17-2015 02:43 PM
  8. jcp007's Avatar
    Yes some apps are slow, I read it was a issue with Web services, but wondering if it's a router issue. I have it set for wap personal, both 2.4 and 5. It's a select group of apps all the time. I reset the phone, removed and reinstalled the apps, same result. My s5, tab and iPad work fine.
    Since the other devices aren't having the issue, doesn't appear that it's the router.

    Try clearing the cache partition. If that doesn't work, try the device reset. If that doesn't work, call tech support to document. They may recommend an exchange.

    Sounds like a lot but got to eliminate one thing at a time.

    Posted via My Samsung Galaxy S6 Handheld Device
    05-17-2015 02:51 PM
  9. medic673's Avatar
    There are some having this same issue, was hoping someone found a fix
    05-17-2015 04:29 PM
  10. jcp007's Avatar
    There are some having this same issue, was hoping someone found a fix
    If you don't feel comfortable, call tech support. They can remote in to your phone and can also walk you through the above step by step.
    05-17-2015 05:01 PM
  11. medic673's Avatar
    Its not all applications, its limited to Instagram, LinkedIn, Snapchat (I have a teen daughter lol) and a couple others. Those are running slow, the rest are doing good even faster than 4G.
    05-19-2015 12:44 AM
  12. Greg2600's Avatar
    Its not all applications, its limited to Instagram, LinkedIn, Snapchat (I have a teen daughter lol) and a couple others. Those are running slow, the rest are doing good even faster than 4G.
    Facebook, Wikipedia, also don't work. It's ridiculous.
    05-24-2015 05:33 PM

Similar Threads

  1. Keyboard issues
    By cwise222 in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 7
    Last Post: 12-10-2015, 02:28 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 05-17-2015, 02:30 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 05-17-2015, 01:56 AM
  4. Why can't I find a wifi network on my phone HTC M9?
    By AC Question in forum HTC One M9
    Replies: 1
    Last Post: 05-17-2015, 01:40 AM
  5. How do I activate wifi from a service mode?
    By AC Question in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 05-16-2015, 11:45 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD