1. purpleparrotuk's Avatar
    Just received my Samsung wireless charging stand. It's great apart from the usb cable is far too short. I added a usb extension lead and it no longer fast charges. Is the usb different to normal ones?
    05-05-2016 12:11 PM
  2. oks10's Avatar
    Just received my Samsung wireless charging stand. It's great apart from the usb cable is far too short. I added a usb extension lead and it no longer fast charges. Is the usb different to normal ones?
    I don't believe so... I took one of my fast charge adapters to work and use it with just a regular microUSB cable I had and fast charging works. I'm not familiar with the cable that comes with the wireless charger. Is it a fixed cable or just a microUSB cable? My guess is that there being 2 cables is what's causing your issue with the connection between the two cable being the culprit.
    purpleparrotuk likes this.
    05-05-2016 01:42 PM
  3. purpleparrotuk's Avatar
    I don't believe so... I took one of my fast charge adapters to work and use it with just a regular microUSB cable I had and fast charging works. I'm not familiar with the cable that comes with the wireless charger. Is it a fixed cable or just a microUSB cable?
    It's an exact replica of the lead and charger that came with the edge. I have a longer cable I can try. Not sure why the extender didn't work.
    05-05-2016 01:43 PM
  4. oks10's Avatar
    It's an exact replica of the lead and charger that came with the edge. I have a longer cable I can try. Not sure why the extender didn't work.
    I edited right before you replied. I'm betting it's just having two cables together causing issues. I'm not sure WHY but I just know I haven't had problems with my other USB I've been using. Unless there's something different about the wireless charger for some reason.

    I think the USB I'm using is actually the one that came with my Moto RazrMaxx back before I got my S5 (so a 4 year old USB...). Definitely no fast charging going on when that one was made. lol.
    purpleparrotuk likes this.
    05-05-2016 01:46 PM
  5. purpleparrotuk's Avatar
    I edited right before you replied. I'm betting it's just having two cables together causing issues. I'm not sure WHY but I just know I haven't had problems with my other USB I've been using. I think it's actually the one that came with my Moto RazrMaxx back before I got my S5 (so a 4 year old USB...). Definitely no fast charging going on when that one was made. lol.
    Cheers, will give my other cable a go tomorrow.
    05-05-2016 01:47 PM

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 07-04-2016, 12:07 AM
  2. Vzw G4: Wireless charging issue....any idea ?
    By DavidinCT in forum LG G4
    Replies: 19
    Last Post: 05-23-2016, 01:24 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 05-05-2016, 12:09 PM
  4. I can't charge battery 100%.only charge 85.what is a problem?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 1
    Last Post: 05-05-2016, 12:05 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 05-05-2016, 12:05 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD