1. PronDotEXE's Avatar
    Hi guys,

    Having a bad time setting up my S7 Edge (international model).
    End goal is to have it rooted with a Lineage OS ROM.

    Successfully flashed TWRP ( using Odin3 (v3.12) and had no issues booting into TWRP and looking around.

    Issues began when I tried to wipe the internal storage in preparation for a new ROM; I got errors along the lines of "unable to mount /data" invalid directory, "unable to mount /system" etc, and the wipe would fail.
    Following another user's guide I formatted my /data partition to ExFat (plan was to then format it back to Fat4, which supposedly fixes the issue), however this froze the phone. I was able to reboot it after leaving it a few hours, however now the phone just freezes on the TWRP logo when I try boot into recovery.

    I have reflashed TWRP to no avail.
    Have I just turned my phone into a brick ?

    Any suggestions on what to do next would be greatly appreciated !

    Many thanks,
    09-14-2017 08:24 AM
  2. PronDotEXE's Avatar
    Used Odin to reflash stock ROM, with the following log

    <ID:0/005> Added!!
    <OSM> Enter CS for MD5..
    <OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <OSM> Please wait..
    <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <OSM> Leave CS..
    <ID:0/005> Odin engine v(ID:3.1203)..
    <ID:0/005> File analysis..
    <ID:0/005> SetupConnection..
    <ID:0/005> Initialzation..
    <ID:0/005> Get PIT for mapping..
    <ID:0/005> Firmware update start..
    <ID:0/005> SingleDownload.
    <ID:0/005> boot.img
    <ID:0/005> recovery.img
    <ID:0/005> system.img
    <ID:0/005> RQT_CLOSE !!
    <ID:0/005> RES OK !!
    <ID:0/005> Removed!!
    <ID:0/005> Remain Port .... 0
    <OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)

    Now unable to boot at all, just black screen (battery is displayed when plugged in and charging)
    09-15-2017 12:05 AM
  3. PronDotEXE's Avatar
    Solution !

    Just posting solution in case anyone in the future stumbles across this thread.
    I've managed to fix the problem by doing the following (was just trying anything really)

    1) Download stock ROM
    2) Flash stock ROM, Bootloader, CSC, recovery
    3) Re-flash TWRP - Now able to load TWRP again !!
    4) Format Data partition WITHOUT using the swipe action (this was in the original instructions, and gets rid of Samsungs encryption. RTFM I guess? )
    5) Whilst in Recovery, copied Lineage OS ZIP to phone. Installed, and reboot.
    6) Now able to use phone with Lineage OS !! Stoked
    09-15-2017 12:37 AM

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 09-15-2017, 09:21 PM
  2. Can't Add Storage to Samsung Cloud
    By Daniel Ferrara in forum Samsung Galaxy Note 8
    Replies: 4
    Last Post: 09-15-2017, 09:08 PM
  3. Verizon Galaxy S8 Verizon s8+ failing to connect to network to check for updates
    By p5200 in forum Samsung Galaxy S8 & S8+
    Replies: 3
    Last Post: 09-15-2017, 11:11 AM
  4. Google repair policy 6P to Pixel XL
    By RickInHouston in forum Nexus 6P
    Replies: 4
    Last Post: 09-14-2017, 08:25 PM
  5. [Tutorial] Learn to create an Anagram Game for Android
    By sylsau in forum Software Development and Hacking
    Replies: 0
    Last Post: 09-14-2017, 05:04 AM