08-09-2017 01:22 AM
694 ... 2425262728
tools
  1. htc4life77's Avatar
    Still no problems since I got my phone back. I've ran numerous scenarios and multi-tasks. Yesterday I ran a 1920x1080 video conversion while using the vr set and the phone got super hot to the point where it was too hot to touch but still no unmounts. I'm really hoping the problem doesn't come back.

    I'll keep posting updates if anything changes and wish all of you luck who have had the same problem!
    06-07-2016 02:19 AM
  2. felloffthetruck's Avatar
    Everyone still having these problems?

    Been using a brand new out of the box regular S7 for a couple of weeks and not one SD card problem yet. Manufacture date 4/30/2016

    Both of our edges are still mounting and dismounting the SD cards like crazy.

    What is the fix? Send to Samsung for repair?
    06-08-2016 10:26 AM
  3. tomatosouplabs's Avatar
    My S7 manuf date 2/29/2016 used to pop up the message I'd say rare to occasional (once every few days) then it went away after the OTA update (verizon), at which point I installed the monitor app thinking the update just masked the problem. I have had 0 errors in maybe 3 weeks so far. So who knows. I don't use the SD card in it much but I didn't before either.
    Emanuel_Bardanis likes this.
    06-09-2016 10:11 AM
  4. Callaz's Avatar
    I turned off the notifications from System and My Files. I don't know which one should be only turned off (haven't checked yet). I just did it yesterday and so far, no SD card notification popping up.
    **
    If the phone is rebooted, it will display the SD card notif. but won't return until you reboot it again.
    06-13-2016 07:06 AM
  5. BitMaestro's Avatar
    Hopefully I don't jinx myself, but I haven't had any un/re-mounts since I updated Google Music a week ago. (SD card monitor app shows 0 even after (re)creating/(re)ordering playlists which always used to cause an un/re-mount.)
    06-13-2016 08:18 PM
  6. novak921's Avatar
    Just purchased an AT&T S7 Edge yesterday from a friend and having problems all day with my 32GB PNY USH1 unmounting. Pretty annoying but phone seems to work otherwise. Hoping it's not a hardware issue.

    I didn't format my card before inserting into the S7 Edge and looks like I may be an update or two behind at the moment but wanted to provide my experience. Hopefully a resolution for all soon.

    Novak
    06-14-2016 07:40 PM
  7. novak921's Avatar
    Everyone still having these problems?

    Been using a brand new out of the box regular S7 for a couple of weeks and not one SD card problem yet. Manufacture date 4/30/2016

    Both of our edges are still mounting and dismounting the SD cards like crazy.

    What is the fix? Send to Samsung for repair?
    Would like to know that as well.
    06-14-2016 07:41 PM
  8. htc4life77's Avatar
    That's the only way that worked for me. 2 separate shipping repairs later for the same unit. 1st time they replaced my SD tray. 2nd time they replaced my pba board and that fixed the problem. No detected unmounts through SD monitor since June 2nd
    06-15-2016 02:47 AM
  9. htc4life77's Avatar
    Yes send it in and don't let them send it back with only an SD tray replacement...
    06-15-2016 02:48 AM
  10. felloffthetruck's Avatar
    That's the only way that worked for me. 2 separate shipping repairs later for the same unit. 1st time they replaced my SD tray. 2nd time they replaced my pba board and that fixed the problem. No detected unmounts through SD monitor since June 2nd
    Did the manufacture date change on your phone after they replaced the board ?
    There's an app called Samsung Info that will tell you the manufacture date.
    06-15-2016 10:32 AM
  11. novak921's Avatar
    That's the only way that worked for me. 2 separate shipping repairs later for the same unit. 1st time they replaced my SD tray. 2nd time they replaced my pba board and that fixed the problem. No detected unmounts through SD monitor since June 2nd
    What's the PBA board? Is that separate from the motherboard? Did your IMEI change?

    How long were you down a phone? I don't have a spare.
    06-15-2016 08:57 PM
  12. BitMaestro's Avatar
    Hopefully I don't jinx myself, but I haven't had any un/re-mounts since I updated Google Music a week ago.
    Sure enough, I jinxed myself. Had an un/re-mount earlier today. But I can live with one a week, as long as it stays that way and I didn't just jinx myself again.
    06-16-2016 03:29 AM
  13. Shepx13's Avatar
    Do we have an idea of what percentage of folks are having this problem?
    06-16-2016 02:50 PM
  14. recDNA's Avatar
    Only those who use external sd cards.
    06-19-2016 11:44 AM
  15. htc4life77's Avatar
    The manufacturer date stayed the same for me still like march 23, 2016
    06-19-2016 01:42 PM
  16. htc4life77's Avatar
    The pba board I believe is the phone's motherboard. It doesn't change your imei... Although I did run into issues getting my 6 vr games but when I verified the phone's imei it was still the same. It took me two times which accounted to almost a month. If you can get them to replace the pba board right away, their shipping back and forth uses two day shipping so you could potentially get your phone back in a week...
    06-19-2016 01:46 PM
  17. htc4life77's Avatar
    It could be a lot more phones that we know about because I didn't have an issue using a Samsung evo pro 64gb but ran into an issue when using my SanDisk 128 uhs 1 so it's really a hit or miss...
    06-19-2016 01:51 PM
  18. novak921's Avatar
    Still having problems. 64GB PNY. Unmount / remount about 30 times so far. Updated Edge through AT&T and thought issue was fixed, nope. They just removed the SD card notification in the task tray. Seems like a hardware issue...
    06-19-2016 11:15 PM
  19. htc4life77's Avatar
    You should get your pba board replaced like I did...
    06-19-2016 11:38 PM
  20. GabSwiss's Avatar
    Same problem with Galaxy S7 active
    06-20-2016 08:26 AM
  21. physicsguy's Avatar
    Same problem with Galaxy S7 active
    Now that's a whole new level of disappointment. They had a couple of months to fix this for a new rollout.
    felloffthetruck likes this.
    06-20-2016 09:17 AM
  22. felloffthetruck's Avatar
    Now that's a whole new level of disappointment. They had a couple of months to fix this for a new rollout.
    You got that right. You would think that the Active would not have these problems.
    06-20-2016 10:03 AM
  23. ogio's Avatar
    so i have 627 unmounts since april 20. that's exactly 2 months, so that's 10 unmounts per day.
    now my battery life is horrible, and it gets annoying when i'm using files off the card, and the app crashes because of the sd card unmounting.
    06-20-2016 11:07 PM
  24. novak921's Avatar
    Same problem with Galaxy S7 active
    No, they didn't?! Really? They released a new phone with the same problem? Man that sucks. I may have to reach out to Samsung warranty soon. Can't save pics or move any apps to SD with this kind of issue.
    06-20-2016 11:11 PM
  25. Shepx13's Avatar
    Only those who use external sd cards.
    Yeah, no crap. But how many of those using cards are having this problem? Do we have a lot of people who are using cards who are not having issues?
    06-21-2016 06:38 AM
694 ... 2425262728

Similar Threads

  1. S7 Edge screen protector messes up after putting on case
    By pst23 in forum Samsung Galaxy S7 edge
    Replies: 13
    Last Post: 08-22-2016, 09:00 AM
  2. Hopefully you guys can help me out - WiFi issues
    By say anything in forum Samsung Galaxy S7 edge
    Replies: 9
    Last Post: 03-13-2016, 09:18 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 03-12-2016, 11:20 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 03-12-2016, 11:03 AM
  5. My Alcatel Pop C7 doesn't turn on
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2016, 09:59 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD