1. kami8586's Avatar
    As the title goes, I've been experiencing very slow charging using the supplied fast charge plug and cable. Definitely noticeable, has anyone else experienced this?

    S7 Edge Titantium
    03-18-2016 04:31 PM
  2. Adiliyo's Avatar
    does it still say fast charging?
    03-18-2016 04:42 PM
  3. kami8586's Avatar
    Yep, as soon as I plug in to charge

    S7 Edge Titantium
    03-18-2016 04:43 PM
  4. felloffthetruck's Avatar
    Yes, I put the phone on the new Samsung Fast Wireless charging stand and it starts out as "Fast Wireless Charging" but then dumps down the regular wireless charging. What a mess.

    I have not even tried the wall plug since the update.
    03-18-2016 05:22 PM
  5. Almeuit's Avatar
    Yes, I put the phone on the new Samsung Fast Wireless charging stand and it starts out as "Fast Wireless Charging" but then dumps down the regular wireless charging. What a mess.

    I have not even tried the wall plug since the update.
    Do you use Always On display?
    03-18-2016 05:34 PM
  6. dpham00's Avatar
    That sucks. Will check when I charge later today
    03-18-2016 05:47 PM
  7. felloffthetruck's Avatar
    Do you use Always On display?
    Yes and that was working fine while charging. The fast wireless charging was real slooooooow.
    03-18-2016 05:49 PM
  8. soboness5's Avatar
    I have the update and am using the fast charge wall plug provided with the phone. 81% battery left and the phone is in fast charge mode, saying 31 minutes are left until a full charge. I do have knox and a few other things disabled, which might make a difference.

    Always On Display on, since the question was asked earlier.
    03-18-2016 05:53 PM
  9. kami8586's Avatar
    Seems others are having the same problem

    S7 Edge Titantium
    03-18-2016 10:36 PM
  10. wxman2003's Avatar
    Did you make sure fast charging is turned on for both wireless and cable after the update? It gets turned off. Also, you need to reboot the phone. I couldn't get mobile hot spot or fast wireless to work until I did a reboot.
    03-18-2016 11:14 PM
  11. Almeuit's Avatar
    Yes and that was working fine while charging. The fast wireless charging was real slooooooow.
    I was mainly asking since I saw some saying when AOD was on their fast wireless charging wasn't working.
    03-19-2016 12:55 AM
  12. wxman2003's Avatar
    AOD on and fast charging working fine after update.
    03-19-2016 12:57 AM
  13. Almeuit's Avatar
    AOD on and fast charging working fine after update.
    Fast wireless charging? That was his issue.. Not just fast wired charging.
    03-19-2016 01:02 AM
  14. wxman2003's Avatar
    Fast wireless charging? That was his issue.. Not just fast wired charging.
    Fast wireless works fine. At first it didn't, then I did a reboot. Worked fine after that.
    03-19-2016 01:13 AM

Similar Threads

  1. S6 (GM-920i) just received the Marshmallow update (India)
    By ihearlivepplz in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 20
    Last Post: 04-29-2016, 06:32 AM
  2. Marshmallow update?
    By princess48 in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 6
    Last Post: 03-22-2016, 03:10 PM
  3. Moto G 1st gen is plugged in but losing charge.
    By Trizmatiq in forum Moto G (2013)
    Replies: 7
    Last Post: 03-19-2016, 10:32 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 03-18-2016, 02:39 PM
  5. T-Mobile Software Update
    By Dm1120 in forum Samsung Galaxy S7 edge Cases & Accessories
    Replies: 2
    Last Post: 03-17-2016, 09:25 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD