1. ShutterSnappy's Avatar
    Just did my Verizon update on my beautiful S7 Edge which was working perfectly prior. Now i get this message every few seconds and cant do anything.

    PLEASE HELP
    03-30-2016 02:23 PM
  2. marlin29311's Avatar
    Dumb question, have you done a reboot?
    03-30-2016 03:07 PM
  3. ShutterSnappy's Avatar
    I restarted the phone and same results.. Id hate to do a full system reboot and re install everything but may have to. Wondering If anybody else experienced this after the 6.01 update?

    Thanks for the reply though.
    03-30-2016 03:27 PM
  4. ShutterSnappy's Avatar
    I did a complete system reboot now so we'll see what happens.
    03-30-2016 04:14 PM
  5. hoffry21's Avatar
    I just updated my Verizon S7 Edge and am having the same problem.. This is very upsetting and not possible to ignore. I've rebooted, turned off the phone, tried killing apps and processes to no avail. I've had to dismiss the damn pop up message 20 times just to type this! Has anybody found a solution yet? Any suggestions?
    03-30-2016 08:59 PM
  6. ironass's Avatar
    Try wiping your phone's cache partition...

    03-30-2016 09:03 PM
  7. hoffry21's Avatar
    Just tried that. No luck. Force stopped, cleared data and cache for phone apps also. Tried disabling automatic time (apparently that fixed this issue in earlier Android phones with this problem). I even used Package Disabler to mess with Phone and SIM Toolkit apps. No luck.
    03-30-2016 09:55 PM
  8. ironass's Avatar
    PLAN B:

    Ensure your contacts are backed up to Google.

    Settings > Apps > All (scroll across) > Phone... clear cache and data > reboot your phone.
    03-30-2016 11:24 PM
  9. hoffry21's Avatar
    Already done. Tried again in desperation. Does nothing. I can't make phone calls or send emails and I need this phone to do my job. This is bull****. The cell signal basically cuts out every 5 seconds and I get the pop-up message.
    03-31-2016 05:30 AM
  10. hoffry21's Avatar
    I fixed it! Ok I'm not sure exactly what specifically was causing the problem but I enabled all of disabled apps in Package Disabler Pro and it stopped. So something I had disabled really pissed off my phone with the new update. I don't have time to flip apps on and off to isolate the issue right now but I'll post an update this evening when I have a chance. Thanks to ironass for the help!
    03-31-2016 05:41 AM
  11. hoffry21's Avatar
    Quick update. I re-enabled all of my previously disabled apps in Package Disabler Pro just to see what happened and everything appears to be fine. So some app just needed to be available to the update then was able to be disabled again. For future OTA updates I will be backing up my disabled list in Package Disabler and temporarily re-enabling all packages during the update, then after all is well turning it back on (re-disabling) to get rid of bloatware. Crazy that something Verizon wanted updated was so persistent that it effectively shut down my phone until it could access whatever package it needed.
    03-31-2016 06:02 AM
  12. ironass's Avatar
    Crazy that something Verizon wanted updated was so persistent that it effectively shut down my phone until it could access whatever package it needed.
    There are those of us that are not in the least bit surprised by that!!!

    Glad you've got it sorted now.
    03-31-2016 06:11 AM
  13. marlin29311's Avatar
    I had noticed that when I disabled IMS something or other, I completely broke the phone. RE-enabling fixed it when I was doing my original testing.

    If you want to see what you can safely disable without breaking your phone, look at my thread here:

    http://forums.androidcentral.com/sam...n-s7-edge.html
    04-06-2016 12:54 PM
  14. Dinesh Dahal's Avatar
    I have the same issue in my s7 after update 6.0.1 i have reset my phone more then 163 times. Looking to get help






    I restarted the phone and same results.. Id hate to do a full system reboot and re install everything but may have to. Wondering If anybody else experienced this after the 6.01 update?

    Thanks for the reply though.
    05-30-2016 10:03 PM

Similar Threads

  1. Why aren't the pictures in my gallery showing up?
    By Und88 in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 2
    Last Post: 04-05-2016, 12:11 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 03-31-2016, 04:26 AM
  3. Why does my phone refuse to unlock?
    By AC Question in forum General Help and How To
    Replies: 2
    Last Post: 03-30-2016, 06:45 PM
  4. Replies: 11
    Last Post: 03-30-2016, 05:55 PM
  5. Do Chinese phones work in the US, with T-mobile specifically?
    By AV2RY in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 03-30-2016, 01:58 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD