1. berryabusr88's Avatar
    I have a Verizon S7E...is anyone else having extremely poor WiFi performance? All my other device connect and work flawlessly. But these two phones (me and my wife) are horrible. Any ideas???

    Posted via the Android Central App
    04-14-2016 10:01 AM
  2. MizWylie's Avatar
    I'm sitting in front of the router and it refuses to connect. In the mean time it connected automatically at a Hastings.

    Posted from the S7E Chrome™ on Big Red
    04-14-2016 06:28 PM
  3. tube517's Avatar
    Option 1: Reset network settings on your phone
    Reboot

    Option 2: Disable ipv6 on your router
    Reboot

    Option 3: Reboot your router.
    Reboot your phone.

    Option 4: Clear cache partition in recovery.
    Reboot phone.



    See if that helps.

    Marshmallow has a Wifi bug.
    04-14-2016 06:34 PM
  4. berryabusr88's Avatar
    So I've heard. Done those things. If I do just a restart WiFi will work flawlessly for about 30 mins and then just go down the tubes. Guess I'll wait for red to push a fix.

    Posted via the Android Central App
    04-14-2016 07:55 PM
  5. MizWylie's Avatar
    My router is government owned. Afraid they'd be mad if I touched it.

    Posted from the S7E Chrome™ on Big Red
    04-14-2016 08:12 PM
  6. PJRed2008's Avatar
    So I've heard. Done those things. If I do just a restart WiFi will work flawlessly for about 30 mins and then just go down the tubes. Guess I'll wait for red to push a fix.
    Posted via the Android Central App
    Have you tried a wifi analyzer to see what your system is doing? I use inSSider3 on the PC and Wifi Analyzer on the cell. My S7e connected to my system immediately on both 2.4 and 5G and is extremely fast.
    04-14-2016 10:09 PM
  7. PJRed2008's Avatar
    My router is government owned.
    Well, that explains your problem, its probably 5 generations out of date.
    04-14-2016 10:12 PM
  8. MizWylie's Avatar
    Well, that explains your problem, its probably 5 generations out of date.
    It's weird because I was here about a week or so ago and WiFi worked fine.

    Posted from the S7E Chrome™ on Big Red
    04-14-2016 10:14 PM
  9. Rumblee1's Avatar
    Sorry to disagree, but its got to be an s7, S7 edge issue. I've got the S7 edge, and am having both the wifi issue and data issues. I've also got an S6 edge and lg v10 both running marshmallow, both running perfectly with zero issues. Bye the way, my S6 edge is right up there with the S7 edge. Even battery life has dramatically improved with MM. Verizon sending me a new sim to see if that helps. If not, its swapperoo time.

    Posted via Android Central App
    04-17-2016 08:00 PM
  10. Jaycemiskel's Avatar
    My wifi works perfectly on my Verizon S7 edge. Never had a problem out of it *knock on wood*
    04-17-2016 08:53 PM
  11. MizWylie's Avatar
    My problem got so bad the last few days that I actually went over on my data. Pretty pretty peeved. Verizon can't find a fault with my phone.

    Posted from the S7E Chrome™ on Big Red
    04-17-2016 11:01 PM
  12. berryabusr88's Avatar
    I think it's a Verizon included bug. I'm convinced they make changes to devices to make them use more mobile data. In this instance they make the WiFi so bad you have no choice but to use mobile data. Quite the rip off.

    Posted via the Android Central App
    04-18-2016 07:50 AM

Similar Threads

  1. Replies: 31
    Last Post: 01-20-2017, 08:42 AM
  2. Wifi hotspot in S6 with Marshmallow, how can I get it to stop dropping?
    By Federico111111111111111 in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 1
    Last Post: 04-22-2016, 04:38 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 04-15-2016, 04:00 AM
  4. WiFi & data calls (Skype & Whatsapp) Cut off after 1 second?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 1
    Last Post: 04-14-2016, 06:14 AM
  5. How can I get my WiFi calling working properly?
    By ret18057 in forum Samsung Galaxy S6 edge+
    Replies: 0
    Last Post: 04-14-2016, 01:05 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD