1. gnahc79's Avatar
    I've recreated this issue several time now with different apps.
    1) move an app to the SD card
    2) the app in the app drawer has the normal icon and launches fine
    3) some time later the shortcut no longer works directly in the app drawer and is grayed out ("application not installed"). However if I do search in the app drawer for the app it launches successfully.
    Screenshots below. Anyone else have this problem too? Not a major issue really, just annoying.

    Posted via the Android Central App
    Attached Thumbnails App moved to SD, app drawer shortcut broken-13040.jpg  
    03-09-2016 01:58 AM
  2. gnahc79's Avatar
    Screenshot of broken shortcut

    Posted via the Android Central App
    Attached Thumbnails App moved to SD, app drawer shortcut broken-13039.jpg  
    03-09-2016 01:59 AM
  3. gnahc79's Avatar
    And now all the app shortcuts in the app drawer moved to SD work again. No phone restart. The SD card notification did pop up for no reason. I have the 64gb Samsung SD card from the best buy bundle.

    Posted via the Android Central App
    03-09-2016 06:36 PM
  4. KimJongOMG's Avatar
    And now all the app shortcuts in the app drawer moved to SD work again. No phone restart. The SD card notification did pop up for no reason. I have the 64gb Samsung SD card from the best buy bundle.

    Posted via the Android Central App
    How long did that process take? I waited a good 10 minutes for the apps to start working again but it didn't so I'm decrypting my card..
    03-09-2016 08:34 PM
  5. gnahc79's Avatar
    More than 2 hours is my guess. Maybe there's some service, daemon, or agent acting up that breaks the link in the app drawer, but not when you search for it... strange.

    Posted via the Android Central App
    03-09-2016 10:29 PM
  6. KimJongOMG's Avatar
    More than 2 hours is my guess. Maybe there's some service, daemon, or agent acting up that breaks the link in the app drawer, but not when you search for it... strange.

    Posted via the Android Central App
    I gave up and just decrypted the card. I like having my apps up and running as soon as the phone turns on. Do the apps function without issues when you restart or do you have to wait another 2 hours for it to fix itself?
    03-09-2016 10:42 PM
  7. gnahc79's Avatar
    The apps launch just fine if I search for them in the app drawer (my first screen shot). The app still launches even though it has the Android SD icon. I don't mind really since I move my "don't use it so often" apps to SD.
    03-09-2016 10:51 PM
  8. KimJongOMG's Avatar
    The apps launch just fine if I search for them in the app drawer (my first screen shot). The app still launches even though it has the Android SD icon. I don't mind really since I move my "don't use it so often" apps to SD.
    Good to know. Unfortunately I moved over everything I could so I guess I'm stuck leaving my SD card unencrypted. Thanks for your help!
    03-10-2016 01:51 AM

Similar Threads

  1. Found a nice badge app for Gmail/ Touchwiz
    By jimbo1mcm in forum Samsung Galaxy S7 edge
    Replies: 5
    Last Post: 03-09-2016, 11:55 AM
  2. getting rid of AT&T/ apps and other questions
    By Nkky7 in forum Samsung Galaxy S7 edge
    Replies: 2
    Last Post: 03-09-2016, 07:48 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 03-09-2016, 02:36 AM
  4. Unable to root my gionee elife s7!1
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 03-09-2016, 12:58 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD