1. jj8279's Avatar
    I have a Samsung Galaxy S8 Active. I have been using it for awhile now. I have been using the same webcam app for several years now. About 4 or 5 weeks ago, I stopped getting notifications from the webcam app. I literally checked every setting but can not get this to start working again. I contacted the app company and they claim no one else is experiencing this same issue. They told me to turn app on/off setting to on. The only option I know of is to FORCE STOP, which I tried. I have uninstalled and re-installed but no luck. Anyone have any suggestions? Anywhere else to check on my phone? I am at a loss.

    Thank you!
    01-29-2019 10:15 AM
  2. B. Diddy's Avatar
    Any power-saving apps turned on? Is the app "battery-optimized" in the system settings?

    Also, if you go to Settings>Apps, select the app, then Notifications, what options do you have there?
    01-29-2019 02:00 PM
  3. jj8279's Avatar
    I usually keep battery saving feature on but its been off for a few weeks in an effort to resolve this problem.
    The webcam app is not on battery saver either. I allowed it to use as much battery as needed.
    Under Notifications for the app, is says ON, App Icon Badges ON and under categories it says "this app hasn't sent you any notifications". So with the webcam app once it senses motions its supposed to send a notification and then record. It is working just not sending me the notification. I also have this app on my Galaxy Tab E. There is no problem with the notifications on that device.

    Thanks.
    01-29-2019 02:44 PM
  4. B. Diddy's Avatar
    Did this coincide with a system update?
    01-29-2019 06:25 PM
  5. jj8279's Avatar
    Hard to recall, but if recall correctly I went over 4 months without an update then got one and shortly after I noticed there was an issue with the app/alerts.
    01-29-2019 10:30 PM
  6. B. Diddy's Avatar
    Try wiping the cache partition: https://support.t-mobile.com/docs/DOC-34311
    01-30-2019 12:00 AM
  7. jj8279's Avatar
    I tried that, 2x lol
    I'm at such a loss. Not sure if an operating system issue or an app issue.

    Thanks,
    01-30-2019 09:27 AM
  8. B. Diddy's Avatar
    The other thing to consider is that the system update might have introduced some minor compatibility issue with the app. Have you notified the app developer about this?
    01-30-2019 10:35 AM
  9. jj8279's Avatar
    I have. They told me to turn the app on through the app manager. As far as I know we can only turn off or FORCE STOP an app. In any event, I cleared cached, uninstalled, and everything else and still no luck.
    01-31-2019 03:01 PM
  10. B. Diddy's Avatar
    We're getting into tedious solution territory here -- you may want to try a factory reset or reinstalling the firmware using Smart Switch (http://www.sammobile.com/forum/showthread.php?t=29914) or Odin (http://forums.androidcentral.com/amb...interface.html), in case there was something weird about how the system update installed.
    01-31-2019 03:05 PM

Similar Threads

  1. Numbers instead of names in SMS app - but not all contacts
    By bucheron in forum General Help and How To
    Replies: 4
    Last Post: Today, 04:30 AM
  2. Weird AA notification behavior
    By HyperM3 in forum Google Pixel 3 & Pixel 3 XL
    Replies: 10
    Last Post: 02-08-2019, 04:51 PM
  3. 128gb sd not 'seen' by apps when formatted as internal.
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-29-2019, 10:27 AM
  4. My messenger will not open. It says my beta programme is full
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-29-2019, 10:10 AM
  5. Pie: Blocking but caching notifications for later & multiple DND profiles?
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 01-29-2019, 08:25 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD