1. TylerLV76's Avatar
    I can't seem to get rid of this and not sure why it's happening. Download booster is off. I've tried toggling wifi calling. Any ideas?

    Wifi and LTE icon at same time-screenshot_20170426-153910.jpg
    04-26-2017 02:45 PM
  2. SpookDroid's Avatar
    Are you receiving any MMS without WiFi Calling off? If so that will trigger the mobile data (MMS is mobile data only or WiFi if WiFi calling is enabled and active). You can also try switching your phone to Airplane mode and then turn it off to see if that 'resets' the connections.
    04-26-2017 02:59 PM
  3. scorpiodsu's Avatar
    You still need LTE for calling, SMS, MMS. It won't just go away because you're connected to WiFi.
    04-26-2017 03:11 PM
  4. Almeuit's Avatar
    It's normal if you're using a caller ID app.
    04-26-2017 03:13 PM
  5. TylerLV76's Avatar
    No caller I'd app, no mms at the time it shows up and the only time it should show 4g lte with wifi is during a call, text or mms. This is coming on randomly. If I turn off wifi and turn it back on it comes back eventually.
    04-26-2017 03:51 PM
  6. TylerLV76's Avatar
    You still need LTE for calling, SMS, MMS. It won't just go away because you're connected to WiFi.
    It should only show while those are being used. It shouldn't always show.
    04-26-2017 03:52 PM
  7. gernerttl's Avatar
    Those icons just indicate connection state. Even though you're connected to a WiFi hotspot, it doesn't disconnect you from LTE. It passes data using WiFi until you disconnect from WiFi or roam outside of a hotspot, then it hands off to LTE. WiFi is still on and once you get back into or connect to a hotspot, it hands off back to WiFi. Voice and SMS are handled via LTE regardless of WiFi connection state, unless you are using an app such as Skype or Google Voice/Hangouts. Those apps use both LTE, unless you are in a WiFi hotspot, then they will use WiFi instead.
    04-26-2017 06:21 PM
  8. Almeuit's Avatar
    It should only show while those are being used. It shouldn't always show.
    It's some app that is causing it to stay active

    For the S8 on AT&T, Sprint, and T-Mobile it will only still show when an app is needed for mobile.

    For Verizon it always shows. Normally greyed out and only white when an app is calling for something that requires the mobile network.

    Example below. You can see mine stays always.
    04-26-2017 06:27 PM
  9. TylerLV76's Avatar
    It's some app that is causing it to stay active

    For the S8 on AT&T, Sprint, and T-Mobile it will only still show when an app is needed for mobile.

    For Verizon it always shows. Normally greyed out and only white when an app is calling for something that required the mobile network.

    Example below. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...550dc72dcb.jpg
    It's weird because now that I'm home it hasn't happened at all. At work I was sitting next to my router when it was happening so it shouldn't be a signal issue.

    Is there a setting somewhere that shows whats used cellular data recently?
    04-26-2017 06:30 PM
  10. Almeuit's Avatar
    It's weird because now that I'm home it hasn't happened at all. At work I was sitting next to my router when it was happening so it shouldn't be a signal issue.

    Is there a setting somewhere that shows whats used cellular data recently?
    There is smart network switch under wifi > advanced. Is yours on ? It could be that.
    04-26-2017 06:51 PM
  11. TylerLV76's Avatar
    It is but I turned it off at work today because I thought that was what was causing it. Then I read wifi calling did it also but I've got that off unless I need it.

    It's not a huge deal but what concerned me is both LTE and wifi were simultaneously transferring data and I've got to imagine that's going to hinder battery life.

    I seem to recall this happening on my mate 9 once or twice but nowhere near as often as on this.
    04-26-2017 06:53 PM
  12. shaneontherocks's Avatar
    I can't seem to get rid of this and not sure why it's happening. Download booster is off. I've tried toggling wifi calling. Any ideas?

    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_20170426-153910.jpg 
Views:	65 
Size:	252.4 KB 
ID:	258313
    what clock app is that? how do I put that on my home screen? Do I have to change to a theme? I hope not.
    04-26-2017 06:58 PM
  13. TylerLV76's Avatar
    what clock app is that? how do I put that on my home screen? Do I have to change to a theme? I hope not.
    It's a widget called bobclockd3. No need to change themes, just add it to your home screen. You can change the colors, date layout etc.
    04-26-2017 07:00 PM
  14. SpookDroid's Avatar
    If it's only showing at work it might be something that your work router is blocking, forcing mobile data to 'kick in'. Public hotspots sometimes do that, and increasingly, hotel networks are blocking WiFi calling as well.
    04-26-2017 10:48 PM
  15. TylerLV76's Avatar
    If it's only showing at work it might be something that your work router is blocking, forcing mobile data to 'kick in'. Public hotspots sometimes do that, and increasingly, hotel networks are blocking WiFi calling as well.
    It shouldn't be. I control our network and I've got the same router and settings there that I do at home. I'll keep an eye on it today and see if it happens again.
    04-27-2017 06:17 AM
  16. AlphaVictor87's Avatar
    I feel like this was an update that samsung made on their S8 and S8+. On my S7E when i connected to wifi it replaced the 4G LTE symbol with the wifi symbol. Ever since i've had my S8+ it always shows both when i'm connected to wifi. I never thought of this as an issue.
    04-27-2017 07:22 AM
  17. TylerLV76's Avatar
    I feel like this was an update that samsung made on their S8 and S8+. On my S7E when i connected to wifi it replaced the 4G LTE symbol with the wifi symbol. Ever since i've had my S8+ it always shows both when i'm connected to wifi. I never thought of this as an issue.
    The problem is it isnt consistent. Today for example its not happening. I think Ive narrowed it down to phone calls. I think yesterday it happened after each phone call when it reverted from VoLTE back to WiFi data after the call ended. I think it hung and kept both connections active. Ive had a couple calls this morning and it hasnt done it yet though so Im not 100% sure.
    04-27-2017 07:37 AM
  18. jeffmd's Avatar
    This has always been the case on my other phones. Nothing unusual here.
    04-27-2017 07:45 AM
  19. TylerLV76's Avatar
    This has always been the case on my other phones. Nothing unusual here.
    Only other phone this is happened to me on was the Mate 9 maybe twice. None of my S7 phones, G6 or Axons did this. The issue is you're doubling the transmission of data and in turn causing unnecessary battery drain.
    04-27-2017 07:47 AM

Similar Threads

  1. What fast wireless charger, lead and power block are you using?
    By Highrisedrifter in forum Samsung Galaxy S8 & S8+
    Replies: 12
    Last Post: 04-29-2017, 05:15 PM
  2. Honor 5x stuck at logo
    By AC Question in forum Honor 5X
    Replies: 0
    Last Post: 04-26-2017, 02:23 PM
  3. Charging stops at 99%, after 3 seconds carries on charging?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy S8 & S8+
    Replies: 5
    Last Post: 04-26-2017, 02:22 PM
  4. Samsung headphone problems and screen billing
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 04-26-2017, 02:17 PM
  5. Charging stops at 99%, after 3 seconds carries on charging?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 04-26-2017, 12:01 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD