1. stmiranda's Avatar
    I'm in the greater Sacramento area and over the past couple of weeks, none of the three GS8's on my account will send or receive MMS msgs when connected to WiFi. Once disconnected everything works.

    All three phones and router have been rebooted. My daughter reports this is happening on her companies WiFi as well.

    Two of the phones are using Messages from Google app and the other, the stock Samsung app.

    Wondering if anyone else is experiencing the same and might have a fix/suggestion.

    Thanks
    10-13-2019 01:38 PM
  2. Rukbat's Avatar
    That's probably due to the fact that MMS needs SMS to work, and SMS is phone, not WiFi. (Bring one of the phones into AT&T and see if they're aware of the problem and, if they are, if they're planning on fixing it.)
    10-13-2019 02:01 PM
  3. mustang7757's Avatar
    I'm in the greater Sacramento area and over the past couple of weeks, none of the three GS8's on my account will send or receive MMS msgs when connected to WiFi. Once disconnected everything works.

    All three phones and router have been rebooted. My daughter reports this is happening on her companies WiFi as well.

    Two of the phones are using Messages from Google app and the other, the stock Samsung app.

    Wondering if anyone else is experiencing the same and might have a fix/suggestion.

    Thanks
    Hi, they would need data not WiFi for MMS messages
    10-13-2019 02:02 PM
  4. stmiranda's Avatar
    When at home we are always connected to WiFi and up until about two weeks ago we could send and receive MMS messages, download sent pictures, etc. Now it requires we disable WiFi.

    Thanks for the feedback.
    10-13-2019 02:07 PM
  5. mustang7757's Avatar
    When at home we are always connected to WiFi and up until about two weeks ago we could send and receive MMS messages, download sent pictures, etc. Now it requires we disable WiFi.

    Thanks for the feedback.
    It shouldn't require to disable WiFi to do this , makes me think something disables data when this happens.
    10-13-2019 03:14 PM
  6. stmiranda's Avatar
    It shouldn't require to disable WiFi to do this , makes me think something disables data when this happens.
    Yeah, I'm thinking the same which is why I inquired here. Wondering if we got some sort of update that broke it.
    10-13-2019 03:32 PM
  7. mustang7757's Avatar
    Yeah, I'm thinking the same which is why I inquired here. Wondering if we got some sort of update that broke it.
    Possible , have you tried to reset network settings ?
    10-13-2019 04:21 PM
  8. stmiranda's Avatar
    Yep, phones and router. Cleared cache partition.
    10-13-2019 06:17 PM
  9. mustang7757's Avatar
    Yep, phones and router. Cleared cache partition.
    No I mean in settings of the phone you can choose reset network, wifi,data, Bluetooth
    10-13-2019 06:20 PM
  10. stmiranda's Avatar
    No I mean in settings of the phone you can choose reset network, wifi,data, Bluetooth
    Yes ...
    10-13-2019 06:29 PM
  11. mustang7757's Avatar
    Yes ...
    Can you try your sim in another phone ?
    10-13-2019 06:45 PM
  12. stmiranda's Avatar
    Can you try your sim in another phone ?
    As noted, I have three phones doing the same exact thing. So not isolated to just my phone. Don't have access to any other phones. But good thought, thanks.
    mustang7757 likes this.
    10-13-2019 06:48 PM
  13. mustang7757's Avatar
    As noted, I have three phones doing the same exact thing. So not isolated to just my phone. Don't have access to any other phones. But good thought, thanks.
    True you did mention that , maybe stop by the carrier store so they can see the issue
    10-13-2019 06:50 PM
  14. stmiranda's Avatar
    True you did mention that , maybe stop by the carrier store so they can see the issue
    Thanks
    10-13-2019 06:53 PM
  15. mustang7757's Avatar
    Thanks
    Your welcome, they could run some tests , and even try another sim on the spot.
    10-13-2019 06:54 PM
  16. stmiranda's Avatar
    So, took phone to AT&T repair center and they ran some kind of device test and claim no problems found. And of course they could not explain why MMS messages are not switching to data. And of course the phone would not perform for them. Oh well.

    Appreciate all the feedback.
    mustang7757 likes this.
    10-15-2019 02:42 PM
  17. Ruben Ocasio's Avatar
    So, took phone to AT&T repair center and they ran some kind of device test and claim no problems found. And of course they could not explain why MMS messages are not switching to data. And of course the phone would not perform for them. Oh well.

    Appreciate all the feedback.
    Quick question when this happens is wifi calling on at that moment? Or is it just regular Wifi, did you try testing that.
    10-15-2019 06:32 PM
  18. stmiranda's Avatar
    Quick question when this happens is wifi calling on at that moment? Or is it just regular Wifi, did you try testing that.
    On my phone WiFi calling is enabled. On the other two having the same issue it is not enabled.

    All three phones received a software update within the past two days and whatever the problem, it appears to sorted itself out. Time will tell.

    Thanks
    10-19-2019 06:29 PM

Similar Threads

  1. Why is my HTC butterfly 3 rebooting at startup?
    By kboy2ng in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 10-14-2019, 08:43 AM
  2. Delete option not there in Files
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 12
    Last Post: 10-13-2019, 07:55 PM
  3. WiFi needs a nudge to connect
    By alexondrums in forum Android Pie
    Replies: 2
    Last Post: 10-13-2019, 02:59 PM
  4. S4 mini. On charger reads 100% when I disconnect charger phone goes to approx. 3%
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 10-13-2019, 02:57 PM
  5. What is captive portal login on my google activity descriptions??
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2019, 01:42 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD