1. AC Question's Avatar
    I have the Samsung 'Book Cover' attached. Most of the time when I open the cover the screen switches on, however several times a day it doesn't. Sometimes I can get it back by pressing the power button for a few seconds, mostly I have to close the cover, wait, then try again. Often it then comes back on the next open, sometimes I have to wait a few minutes.

    Occasionally after a long wait (or long power button) I get a popup that some process (it varies) is waiting - wait or cancel? Wait or cancel causes the popup to go away and everything seems to be running....

    I disabled the accessory option for the cover but it made no difference. I have Nova Launcher installed but I removed that too and still have issues.

    I have the latest SW updates (sorry don't have the tablet handy to check version nrs etc)
    04-14-2016 03:04 AM
  2. Tech-Newb's Avatar
    Maybe the cover that you get is defective. Try to get a replacement if there is a warranty for it. Usually samsung original accesories have limited warranty. And sre you sure you are using original one from samsung?

    Posted with ❤Love❤
    04-14-2016 04:33 AM
  3. pinthenet's Avatar
    Thanks, yes, it's the original.
    I'll do some more tests then contact the supplier - I wouldn't really expect much to go wrong with a piece of plastic and a magnet....
    04-14-2016 06:09 AM
  4. pinthenet's Avatar
    A few weeks later.....

    It doesn't seem to be an issue with the cover - the problem also occurs with the cover detached, in fact without the cover it seems worse. WIth the cover attached I can usually close then open the cover again and it starts up after 2 or 3 tries (usually with a longer pause in between), but without the cover I had worse results and had more difficult reactivating the display.

    Would a full factory reset help? I seem to remember I had problems from shortly after I purchased the Tab

    It seems I'm alone with this problem....

    John
    05-22-2016 07:36 AM
  5. aximtreo's Avatar
    A few weeks later.....

    It doesn't seem to be an issue with the cover - the problem also occurs with the cover detached, in fact without the cover it seems worse. WIth the cover attached I can usually close then open the cover again and it starts up after 2 or 3 tries (usually with a longer pause in between), but without the cover I had worse results and had more difficult reactivating the display.

    Would a full factory reset help? I seem to remember I had problems from shortly after I purchased the Tab

    It seems I'm alone with this problem....

    John
    Have you spoken with Samsung about the problem. If the unit is still under warranty, I would request a replacement unit. If thw warranty is gone, inquire about sending it to Sammy Service for repair, Short of that, I don't have any more suggestions.
    05-22-2016 11:05 AM
  6. pinthenet's Avatar
    OK I'll try that, I only bought it 2 or 3 months ago.

    Thanks
    05-27-2016 10:23 AM

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 04-18-2016, 05:26 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 04-14-2016, 11:02 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 04-14-2016, 02:57 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 04-14-2016, 02:07 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD