1. JMAndroid2020's Avatar
    Hi, I have just upgraded from a Galaxy Tab S2 with Android 7 to a Galaxy Tab S3 with Android 9.

    When I cast a youtube video from the S2 to my Sony Android TV, the cast icon appears in the status bar and the video controls appear in the notification area. When I disconnect the video the TV automatically switches back to the live broadcast.

    When I cast a video from the S3 to my TV, the cast icon and video controls do not appear, and when I disconnect the video the TV closes the youtube app but stays on the Sony home menu and I have to manually switch back to the live broadcast.

    Anyone know why this is, and if it can be changed?

    Thanks.
    10-02-2020 06:12 AM
  2. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Just to be clear -- is this using Chromecast, or is it Samsung's Smart View?
    10-02-2020 11:48 AM
  3. JMAndroid2020's Avatar
    Hi, I just click the cast button in the youtube app on both both tablets.
    10-02-2020 03:01 PM
  4. B. Diddy's Avatar
    That would be Chromecast. On the Tab S3, go to Settings>Apps, select YouTube, and then Notifications, and make sure notifications aren't turned off.
    10-02-2020 05:13 PM
  5. JMAndroid2020's Avatar
    Notifications are turned on.
    10-03-2020 06:33 AM
  6. mustang7757's Avatar
    [Moved this to Tab s3 Forums]
    10-03-2020 11:08 AM
  7. B. Diddy's Avatar
    If YouTube was preinstalled, see if this also happens in Safe Mode: https://www.hardreset.info/devices/s...-s3/safe-mode/
    10-03-2020 12:03 PM

Similar Threads

  1. How to disable cast.
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 09-28-2020, 04:10 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 09-26-2020, 09:50 AM
  3. Android 9 - Opening ad on App startup for Chrome and random videos YouTube.
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 09-23-2020, 10:15 PM
  4. Slow access to music on device using "Hi-Fi Cast"
    By Rocklandsboy in forum Samsung Galaxy S10 & S10+
    Replies: 10
    Last Post: 09-21-2020, 08:52 AM
  5. Video sound only plays in YouTube and social media
    By Debbie Fanning in forum General Help and How To
    Replies: 2
    Last Post: 09-14-2020, 05:49 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD