1. Android Central Question's Avatar
    I use an old machine for development with 8 GB ram, intel i5 3337U processor. I chekced and the processor does support VT-X.

    The emulator is terribly slow, when navigating within the android menus I get around 1-2 fps.

    I tried:
    - Updating Android Studio and Windows 10 to the latest
    - Confirming if virtualization is enabled in the BIOS
    - Confirming I have HAXM installed
    - Using OpenGL ES 2.0 hardware acceleration in AVD advanced settings

    but to no avail.

    Note the emulator used to be fast, like a year ago. I have no clue what causes this stutter and would like assistance to sort it out.
    06-02-2019 01:17 PM
  2. Rukbat's Avatar
    Uninstall the emulator.

    Clean up the computer. (Nothing else but Windows should be running when you run the emulator - check services too.)

    Reinstall the emulator.

    (Emulators are generally slow - the emulator has to emulate running the Dalvik interpreter, written in ARM, on an 8x6 or x64 CPU. And an interpreter isn't famous for being fast either.)

    [Moved to the software development forum]
    06-02-2019 04:34 PM

Similar Threads

  1. how to solve none ADB when Runing code
    By Android Central Question in forum Software Development and Hacking
    Replies: 1
    Last Post: 06-02-2019, 11:20 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 06-02-2019, 04:37 PM
  3. Moto g5 plus power button not working- how to turn on?
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-02-2019, 03:26 AM
  4. my mobile is lost some were i want it return back wt is the prossiger
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-01-2019, 10:08 PM
  5. BBMe IOS/Android Chat Group
    By bakron1 in forum Android Apps
    Replies: 0
    Last Post: 06-01-2019, 09:31 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD